Zussen liefde – waarom het zo gezellig is om samen te wonen!

zussen liefde

Sinds deze week woont mijn zusje Stephanie bij mij. Ze heeft haar eigen huis verkocht en nog geen nieuw huis gevonden, dus tot die tijd komt ze bij mij wonen. En dat vind ik reuze gezellig! In deze blog waarom wij als zussen zo’n hechte relatie hebben en het leuk vinden om samen te wonen.

Van slaande ruzie tot beste vriendinnen

Toen we klein waren konden we elkaar niet luchten of zien. We hadden om van alles ruzie en sloegen elkaar met Barbie’s als we ons zin niet kregen. Mijn zusje en ik schelen 5 jaar, dus op zo’n jonge leeftijd verschilde onze interesses enorm. Toen we ouder werden en het leeftijdsverschil niet meer zo’n rol speelde, konden we het telkens beter met elkaar vinden. Nu jaren later hebben we een speciale band met elkaar opgebouwd en zijn we de beste vriendinnen.

Hechte relatie

De relatie die ik met mijn zus heb opgebouwd is enorm hecht. Ze is mijn steun en toeverlaat! Ik vind de familieband sowieso erg belangrijk. Voor mij is het een bron van onvoorwaardelijke liefde, steun en plezier. Mijn zus en ik vullen elkaar goed aan en laten elkaar volledig in ons waarde. Natuurlijk kunnen we ook weleens nukkig tegen elkaar zijn, maar dat moet ook kunnen. Het grootste deel van de tijd kunnen we het enorm goed vinden en steunen we elkaar door dik en dun. Het is onvoorwaardelijke zussenliefde.

Nu zij bij mij komt wonen deel ik graag waarom ik dit reuze gezellig vind:

#1 Het zonnetje in huis

Mijn zusje zegt altijd dat ze het zonnetje in huis is. Dat is ook echt zo. Ze is altijd vrolijk en zorgt voor een opper beste sfeer.

#2 Lachen is gezond

Met mijn zusje is er altijd wat te lachen. Al jaren houd ik een lijstje bij met haar leukste opmerkingen. Geloof me deze zijn geweldig en hilarisch! Ooit als ze gaat trouwen heb ik nog wat mooie verhalen te vertellen. Ik weet zeker dat ik het lijstje de aankomende tijd flink kan aanvullen.

#3 Samen delen

Alleen is ook maar alleen, dus het is hartstikke leuk om in deze tijd van het jaar je beste vriendin in huis te hebben en samen leuke dingen te doen. En uiteindelijk worden we allemaal blijer van het beleven van nieuwe avonturen.

#4 Eerlijk is eerlijk

Van mijn zus kan je altijd het meest eerlijke antwoord krijgen. Outfit struggles, dilemma’s of een goed advies nodig, alles kan ik met haar delen.

#5 Energie booster

Mijn zusje en ik zijn enorm trots op elkaar. Nu ik mijn eigen bedrijf ben gestart is zij voor een belangrijke steun en luisterend oor. Ook is zij nu altijd paraat voor een goede brainstorm, nieuwe ideeën of mij een boost te geven als ik deze even nodig heb.

#6 Leren elkaar beter kennen

Wat ik leuk vind is dat we elkaar op deze manier nog beter kunnen leren kennen. Nadat we beiden uit huis zijn gegaan, hebben we natuurlijk niet meer zo intens met elkaar samengeleefd. Inmiddels zijn we een stuk ouder en geloof ik dat we elkaar veel meer kunnen leren en inspireren.

Wie heeft er ook zo’n hechte band met zijn zus of broer?

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor coaching? Klik hier om vragen te stellen en telefonisch kennis te maken. Ik begeleid managers, ondernemers, leidinggevende en professionals die vastlopen in hun carrière en het nemen van leiderschap. De oorzaken kunnen verschillend zijn, maar ze zijn allemaal opzoek naar helderheid, richting en zelfvertrouwen. Zodat ze weer plezier en voldoening ervaren in hun leven en werk. Door middel van coaching help ik je het beste uit jezelf te halen en trouw te blijven aan jezelf.

Scroll naar boven