Zonder geldzorgen de overstap naar het ondernemerschap maken. Het kan!

MARIELLAVINK AE

Ben jij van plan om binnenkort je eigen bedrijf te starten, maar twijfel je of je daar wel voldoende inkomsten mee kunt genereren? Ik laat je in deze mail zien dat je de overstap van loondienst naar ondernemerschap kunt maken zonder geldzorgen.

Elke maand salaris was heerlijk comfortabel

Ik had een goede baan in loondienst en kreeg elke vier weken precies op dezelfde dag een prachtig salaris gestort. Heerlijk vond ik dat. Het was voorspelbaar en ik hoefde mij eigenlijk nooit echt zorgen te maken of er wel voldoende geld was om mijn vaste lasten te betalen. Ik was gehecht geraakt aan de zekerheid van elke maand precies weten hoeveel er in en uit ging. Voor mij was deze zekerheid een belangrijke drijfveer. In het verleden heb ik ook gezien wat er kan gebeuren als er een tijdje geen geld binnenkomt en hoeveel stress dit geeft. Voor mij was het dus belangrijk dat ik mij niet in allerlei geldzorgen zou storten door deze stap te nemen.

Een grote zorg toen ik startte met ondernemen

Als startende ondernemer kun je je over genoeg dingen druk maken, maar één van de grote hoofdbrekens voor mij was geld. Toen ik nadacht over het maken van de stap richting het ondernemerschap, kon ik dan ook ontzettend veel piekeren en twijfelen of ik wel voldoende geld ging verdienen met mijn bedrijf. In eerste instantie uitte zich dat in overmatig alles op een rijtje zetten en berekenen of het een haalbare situatie was. Ik hou immers van goede voorbereiding. Herkenbaar? Om vervolgens te piekeren en te twijfelen of ik het wel in huis had om de sales- en marketingactiviteiten te doen die nodig waren om mijn financiële berekeningen te behalen. Je begrijpt wel dat mijn hoofd over liep van twijfel en onzekerheid. Ik leerde al vrij snel in het ondernemerschap dat geld verdienen niet moeilijk hoeft te zijn, mits je het op deze manier doet.

Begin niet met sales & marketing

Het klinkt misschien gek om te horen dat je als startende ondernemer niet moet beginnen met sales- en marketingactiviteiten. Elke businesscoach die je via social media volgt, zal je het belang ervan vertellen. En ik zeg ook niet dat het niet belangrijk is. Het is alleen een veelgemaakte beginnersfout die ik keer op keer in de praktijk zie gebeuren. Veel startende ondernemers focussen zich op dingen als sales & marketing zonder echt goed te weten wie je bent en hoe je verschil kunt maken voor anderen. Gevolg is dat de klanten uitblijven en je een hoop frustratie verder bent. Als jij niet goed weet wie je bent, hoe je van toegevoegde waarde kunt zijn en voor wie je het verschil wilt maken, dan hebben jouw pogingen om klanten te bereiken geen enkele zin. Je boodschap komt niet aan en je bent een hoop geld kwijt aan Facebook advertenties die niet lopen of een website die er tof uit ziet maar niet bezocht wordt.

Jouw magnetische kracht zit in jouw authenticiteit

Het is belangrijk om eerst tot de kern te komen bij jezelf en de basis neer te zetten, zodat je een onderneming neerzet die heel goed bij jou past en waar je hart echt sneller van gaat kloppen. Je hebt hiervoor een verbinding te maken tussen wie je bent, waarom jij doet wat je doet, wat je drijft en wat je heel goed kunt. Je grootste magnetische kracht als ondernemer zit uiteindelijk in je authenticiteit. Als hetgeen wat jij doet in lijn is met dat waar je hart echt sneller van gaat kloppen en wat je echt heel goed kunt, dan trek je moeiteloos klanten aan. Ik benader het proces dan ook altijd van Binnen naar Buiten. Eerst tot de kern komen bij jezelf om vervolgens heel effectief naar buiten te treden. Klinkt vrij logisch toch?

Effectief naar buiten treden

Nu denk je misschien; ‘Mariëlla hier verdien ik nog geen geld mee, hoe gaat dit mij dan helpen?’ Ik geloof dat als je het proces van Binnen naar Buiten aanvliegt, je een ijzersterk bedrijf neer kunt zetten. Als je de basis weet, dan kun je de volgende zaken ook bepalen:

 • Je waarom/verhaal
  Waarom wil je verschil en impact voor anderen maken?
 • Je ideale klant
  Voor wie wil jij er het allerliefst zijn en voor wie wil je verschil maken?
 • Je productaanbod
  Hoe kan jij van toegevoegde waarde zijn voor diegene die jij het allerliefste helpt?
 • Je sales- en marketingactiviteiten
  Op welke manier ga ik mijn ideale klant bereiken en mijn bedrijf zichtbaar maken?

Het is vrij nutteloos om al uitvoering te geven aan bovenstaande punten als je niet goed weet op welke manier het ingevuld moet worden. Je bent dan maar een beetje aan het aanrommelen en dat levert geen euro’s op. Dus, wil je een zorgeloze overstap maken van loondienst naar het ondernemerschap? Dan heb je eerst tot de kern te komen bij jezelf. Om vervolgens met gemak klanten aan te trekken.

Deze aanpak heeft mij in korte tijd enorm doen groeien en helpt ook mijn klanten om met vertrouwen de stap te nemen richting het ondernemerschap.

Ben jij van plan om binnenkort je eigen bedrijf te starten, maar twijfel je of je daar wel voldoende inkomsten mee kunt genereren?

Laat mij je helpen om vol vertrouwen een stap te nemen richting het ondernemerschap.

Download het gratis e-book met daarin 5 cruciale stappen om een goedlopend bedrijf op te zetten

Scroll naar boven