Zo vind je de coach die bij je past, 3 tips voor een goede keuze

Zo vind je de coach die bij je past tips voor een goede keuze

Zo vind je de coach die bij je past. Afgelopen 2,5 jaar heb ik als ondernemer een aantal keer geïnvesteerd in een coach. Ik vertel je hoe ik mijn keuzes heb gemaakt en op welke manier het mij heeft geholpen om te groeien in het ondernemerschap.

Ik kan het wel op eigen houtje

Als startende ondernemer was ik een beetje eigenwijs. (Nou ja eerlijk gezegd ben ik altijd een beetje eigenwijs 😉) Ik had de beslissing genomen om te gaan ondernemen en de overtuiging gecreëerd dat ik moest bewijzen dat ik het op eigen houtje allemaal kon. Want dan was ik het ondernemerschap waardig. Soms ging dat hartstikke goed en zat ik boordevol energie. En andere dagen zag ik door de bomen het bos niet meer en kwam er weinig uit mijn handen. Enerzijds is dat het leven en dat is ook niet altijd erg. Maar ik zag na een tijdje in dat ik maar wat aan het aanmodderen was en dat ik niet verder kwam met deze strategie. Ik merkte dat het ploeteren mij opbrak en dat ik meer behoefte kreeg aan rust en focus. Niet harder werken, maar slimmer werken.

You’re not stuck. You’re stubborn.

Er kwam een moment dat ik inzag dat ik het niet helemaal alleen kon en dat ik hulp nodig had. Mijn coach zei tegen mij ‘You’re not stuck. You’re stubborn’. Daarmee sloeg ze de spijker op zijn kop. Ik was gewoon eigenwijs geweest om het allemaal alleen te willen doen.  Ik zie dat ook veel bij de vrouwen die ik help, dat ze ontzettend lang alleen rond hebben gelopen met vraagstukken, omdat ze het gevoel hadden te falen als ze om hulp vroegen. Mijn ervaring is dat je na maanden het alleen geprobeerd te hebben er vaak achter komt dat je nog geen steek verder bent en je alsnog hulp nodig hebt. Je hoeft het niet alleen te doen! Samen ga je vele malen sneller en toen ik echt hulp accepteerde heb ik de grootste transformaties doorgemaakt.

Zo vind je de coach die bij je past! 3 tips om een goede keuze te maken

Inmiddels heb ik al meerdere keren geïnvesteerd in coaches die mij hebben geholpen om grote sprongen vooruit te maken. Een goede coach hebben gaat vooral over vertrouwen. Vertrouwen voelen dat deze persoon jou daar gaat brengen waar jij graag wilt zijn. Ik wil je 3 tips geven die je helpen op dit vertrouwen te voelen.

Tip 1 – De juiste klik met je coach

Ik vind het bijzonder belangrijk om een goede klik te hebben met mijn coach. Daarom volgde ik mijn coaches vaak al een tijdje via social media, deed mee aan een gratis webinar of bezocht eens een workshop waardoor ik mijn coach al beter leerde kennen. Mijn motto is altijd mensen kopen van mensen. Ik wil mij goed voelen bij een persoon en weten dat we gelijke interesses hebben, gelijke denkwijzen hebben en elkaar kunnen begrijpen. En vaak ga ik dan op mijn gevoel af. Ik vraag mezelf of ik een connectie voel met iemand. Luister ik graag naar deze persoon, raakt deze persoon mij, vind ik het interessant wat diegene zegt, heb ik vaak ‘aha’ momentjes, zet een persoon mij aan het denken, inspireert deze persoon mij. Ik merk altijd dat het goed zit als ik direct reageer als ik iets van die persoon voorbij zie komen. Ik wil het dan gelijk lezen of volgen.

Tip 2 – Je coach is op het punt waar jij graag wilt zijn

Ik heb enorm veel geleerd van mensen die al een bepaald pad hebben bewandeld wat ik nog ga bewandelen. Zij zijn eigenlijk daar waar ik ook graag wil zijn. Zij hebben al bepaalde belemmeringen overwonnen, geleerd van fouten die ze hebben gemaakt en gezien wat de meest effectieve manier is om daar te komen waar jij wilt zijn. Eigenlijk hebben zij al het voorwerk voor je gedaan. Super mooi want hierdoor kan jij sneller en slimmer jouw pad bewandelen. Ik koos altijd iemand die al verder was dan ik en hierin ook succesvol was geworden. Of een coach succesvol is en resultaten bereikt kan je natuurlijk het beste beoordelen door de ervaringen van anderen te lezen. Hoe hebben zij het werken met deze coach ervaren en welke verandering hebben zij doorgemaakt.

Tip 3 – Je coach helpt je patronen te doorbreken

De grootste transformaties heb ik bereikt door een aanpak waarbij ik enerzijds heel doelgericht geholpen werd om verder te komen in het ondernemerschap, maar anderzijds ook aandacht besteed werd aan het versterken van mijn fundament van vertrouwen. De belangrijkste reden waarom we vaak nog niet zijn waar we willen zijn is omdat we overtuigingen, belemmeringen en negatieve gedachten hebben die ons tegenhouden. Deze doorzien en doorbreken is vaak het belangrijkste wat je te doen hebt. Als jij het fundament van vertrouwen in jezelf versterkt kan je ook gemakkelijker andere stappen nemen. Dingen gaan dan veel makkelijker. Heel vaak heb je zelf niet eens goed door dat het patronen zijn die je belemmeren. Soms heb je gewoonweg oogkleppen op voor wat er werkelijk in je afspeelt. Een goede coach helpt je scherp te blijven en deze te patronen te doorbreken.

Het is tijd om hulp te accepteren

Is het herkenbaar voor je dat je al een tijdje op eigen houtje het aan het proberen bent? Moet je erkennen dat je net als ik een beetje eigenwijs bent en misschien wel wat hulp kan gebruiken? Ik weet dat hulp vragen soms lastig kan zijn. Maar vraag jezelf eens af wat er gebeurt als jij alleen blijft rondlopen met je vragen en maar blijft aanmodderen. Hoeveel tijd, energie en geld gaat dat je kosten? Doorbreek het patroon. Er kunnen zoveel mooie dingen gebeuren als je jezelf toestaat om geholpen te worden. Ik heb ervaren dat je groei dan in een stroomversnelling komt en je daadwerkelijk je dromen realiseert. Ik gun jou dat ook!

Voel jij dat er een klik is?

Heb jij de afgelopen maanden ergens gevoeld dat ik je op een bepaalde manier verder kan helpen op jouw pad richting het ondernemerschap. Laten we samen kijken of er een klik is en we iets voor elkaar kunnen betekenen. Een kickstart sessie is een laagdrempelige manier om met mij samen te werken en te zien hoe het is om door mij gecoacht te worden. In deze kickstart sessie van 3 uur ga ik je helpen om helder te maken hoe je kunt beginnen met ondernemen. We zorgen ervoor dat jij scherp krijgt hoe je van toegevoegde waarde wilt zijn voor anderen, we onderzoeken jouw belemmerende gedachten en zorgen ervoor dat deze niet jouw richting bepalen en maken een actieplan om te starten met ondernemen.

Na deze kickstart sessie heb je:

  • Meer zicht op jouw verlangens en hoe jij jezelf kan inzetten als ondernemer;
  • Helder welke belemmerende patronen je tegenhouden en hoe je deze kan doorbreken;
  • Glashelder hoe je kan starten met ondernemen;
  • Een overzicht van stappen die je kunt zetten om in beweging te komen richting het ondernemerschap.

Deze eenmalige kickstart sessie is speciaal ontwikkeld voor vrouwen die verlangen naar de vrijheid van het ondernemerschap, maar niet goed weten waar ze moeten beginnen. Je hebt een duwtje in de goede richting nodig. In 3 uur ontwikkelen we samen een stappenplan om jouw ondernemersdroom te realiseren, zodat het je rust en vertrouwen geeft en je inziet dat je niet alles op eigen houtje hoeft te doen.

Hoe werkt het?

In een live 1 op 1 sessie van 3 uur maken we helder hoe jij kan beginnen met ondernemen. Ik nodig je uit bij mij thuis in Schiedam. Ik geloof er namelijk in dat de beste ideeën ontstaan als jij uit je eigen omgeving komt. De sessie vindt plaats in november of december en plannen we samen in onze agenda.

Je kunt je via deze link aanmelden voor een kickstart sessie.

Zoals mijn coach tegen mij zei ‘You’re not stuck. You’re stubborn.’ Laat mij je helpen! Als je met mij gaat samenwerken beloof ik je dat je veel vertrouwen zal voelen en je stopt met twijfelen en piekeren, maar het gewoon echt gaat doen! Het is namelijk niet zo ingewikkeld als je denkt. Je hebt alleen de handvatten nodig die ervoor te zorgen dat jij weet hoe je moet beginnen met ondernemen.

Scroll naar boven