Yoga for life, wat ik leerde van mijn eerste maanden yoga

fullsizeoutput ff

In november begon ik met yogalessen bij Yoia in Schiedam. Een mooie, sfeervolle, rustgevende en inspirerende plek. Ik had nog geen yogales in mijn leven gevolgd dus was ik best gespannen en misschien ook nog wel een beetje huiverig voor wat yoga mij zou gaan brengen. Nu 5 maanden later ben ik super enthousiast. Lees in mijn blog wat yoga mij heeft gebracht en waarom het voor jou ook kan werken.

MYNDZ.COM 6Het gaat niet om perfectie

Op de yogamat heb je helemaal niets te bewijzen. Dacht ik eerst nog dat je vooral heel lenig moest zijn om er een beetje bij te horen, nou daar kom ik echt van terug. De perfecte uitvoering van yoga is er niet. ‘Iedereen is daar waar hij of zij vandaag mag komen’, zegt mijn yogaleraar Michael altijd. Wat een opluchting was dat, even niet hoeven te presteren is echt heel fijn. Je kan jezelf uitdagen in de verschillende houdingen en bekijken hoever je kan komen. Elke les merk ik weer een verandering op.

MYNDZ.COM 5Aandacht naar jezelf

Yoga zorgt echt voor innerlijke rust en meer focus op het hier en nu. Het is voor mij heel belangrijk geweest om weer echt te luisteren naar mijzelf. Uit mijn hoofd komen en weer voelen wat ik belangrijk vind. Het zorgt ervoor dat ik dichtbij mijzelf blijf, zeker nu ik op de zogenaamde ‘kruising’ van mijn leven sta.

Leer jezelf kennen

Ik ervaar dat ik mijzelf een beetje van een afstand kan observeren. Zonder oordeel observeren waarom ik bijvoorbeeld in bepaalde valkuilen stap of waar onzekerheid of weerstand vandaan komt. Dit is soms best confronterend, maar ik merk dat ik hierdoor dingen beter kan loslaten of juist kan aanpakken.

Slapen als een roos

Wow na de yogales kan ik zo lekker slapen. We drinken na de les vaak nog thee in de gezellige en warme ontvangstruimte. Van de thee wordt je een beetje rozig, dus gegarandeerd succes. Vooral geen tv, social media of andere invloeden meer toelaten en je slaapt als een roos.

MYNDZ.COM 8Bewust van je houding

Zelf heb ik een gevoelige rug. In dagelijks leven heb ik er niet heel veel last van, maar als ik langer moet staan of als ik een stressvolle periode heb dan merk ik het wel. Ik merk op dat mijn houding sterk verbeterd is en dat ik echt spieren heb opgebouwd. Er is veel aandacht voor je houding in de lessen, zodat iedereen volledig ontspannen weer naar huis gaat.

Ontmoeten

Ik ben vooral heel dankbaar voor alle leuke en lieve mensen die ik heb mogen ontmoeten tijdens de lessen. Ieder zijn eigen verhaal, in stilte elkaar begrijpen, hard lachen om een onmogelijke houding, de wijze inspiratiekaartjes, de mooie geluiden van Michael’s klankschalen, het warme welkom van eigenaresse Romanie en de inspirerende omgeving van Pand Paulus. Voor jullie allemaal, Namasté.

Om je een indruk te geven van onze zaterdag ochtend les, heb ik een filmpje gemaakt. Kijk je mee?

Kies de yoga die bij jou past. Ik doe graag een fysieke yoga, maar wil je meer rust dan is er ook genoeg aanbod. Ook wat voor jou? Kom gezellig een keer langs voor een proefles en ervaar zelf het positieve effect van yoga. Voor meer informatie over Yoia en de proeflessen, klik hier.

Scroll naar boven