De wonderlijke werking van het universum blijft mij fascineren. Keer op keer zie ik het weer gebeuren en afgelopen week gebeurde er iets wat het opnieuw heeft bevestigd.

Volmondig JA zeggen

Eind juni gaf ik een online masterclass en na deze masterclass ontving ik een superleuke mail van Frances Blomberg. Frances maakt zakelijke tekeningen en ze had een tekening gemaakt van mijn online masterclass. Echt, zo ontzettend gaaf! Ik was echt geraakt door deze treffende tekening. En daarbij heb ik in loondienst weleens in een project gewerkt met zakelijke tekenaars, waardoor ik ook in één oogopslag kon zien hoeveel toegevoegde waarde dit had.

webinar mariella vink

Frances gaf in haar mail aan te willen ondernemen. We spraken af om kennis te maken en te kijken of er een klik is en of ik Frances kon helpen haar bedrijf te laten groeien. In het gesprek bleek al vrijwel direct dat we een klik hadden en dat ik haar het beste zou kunnen helpen met het Business Starter programma.

Een besluit nemen vond Frances best spannend. Ze had al eens meegedaan aan iets dat haar niet direct had opgeleverd wat ze graag wilde. Toch voelde ze aan alles dat dit klopte en besloot direct volmondig JA te zeggen tegen het programma wat aankomende 28 september start.

Het wonderlijke effect van volmondig JA zeggen

Inmiddels weet ik dat als vrouwen vanuit die energie JA zeggen tegen zichzelf, tegen hun bedrijf en tegen de investering die ze gaan maken, dat er dan altijd een prachtig effect ontstaat. Soms vrijwel direct en andere keren binnen een aantal maanden, maar vrijwel altijd ontstaat het. Ze verdienen de investering waartegen ze volmondig Ja zeiden, weer terug of ze ontvangen iets anders waardevols waardoor ze enorm groeien.

Nadat Frances volmondig JA zei tegen mijn programma, gaf ze aan al een belangrijke lead te hebben en het best spannend te vinden om een concreet aanbod te doen. Ben ik dan niet te duur? Vind ze het wel goed wat ik aanbied? Ben ik wel waardevol? Ik gaf haar direct een aantal concrete tips, zodat ze vanuit vertrouwen een goed voorstel kon doen.

En toen een week later gebeurde het al. Frances schreef aan mij; “Mariëlla, mijn eerste echte opdracht is gewoon al in de pocket! Super blij mee en nogmaals ontzettend bedankt voor je hulp en waardevolle tips! Ik krijg intussen ook weer meer aanvragen voor portretten. Het is altijd mooi om te zien dat ineens alles stroomt als je investeert in jezelf”.

Denken vanuit schaarste is waar het fundamenteel misgaat

En zo is het precies, als jij vanuit vertrouwen geld durft uit te geven aan jezelf en je bedrijf, dan gaat het stromen. Veel startende ondernemers hebben allerlei blokkades rondom geld, waardoor ze enorm gefixeerd zijn om geld bij zich te houden. Ik hoor dan uitspraken als: “Ik moet maar eerst eens iets verdienen, voordat ik geld uitgeef”, of “Ik zal eerst geld moeten inleveren, voordat ik kan leven van mijn bedrijf”.

Waarschijnlijk is dit wel herkenbaar voor je. Je probeert heel krampachtig met je geld om te gaan, omdat je bang ben iets te kort te komen of niet voldoende te hebben om je vaste lasten te betalen. Maar mijn ervaring is dat als je vanuit schaarste denkt, je ook schaarste ontvangt.

Denken vanuit tekort en schaarste gaat altijd gepaard met paniek en angst. En dit is niet de energie waar vanuit je wilt ondernemen. Dit is echt waar het in de basis fundamenteel misgaat. Het feit dat jij erop gefixeerd bent om niet te kort te komen, zorgt ervoor dat jij niet in staat bent om in overvloed te ontvangen.

Als je overvloed wilt, moet je meespelen

Ik zie inmiddels overal overvloed in. Ik geloof bijvoorbeeld ook niet in concurrentie. Ik geloof dat er voor iedereen voldoende is. Voldoende klanten, voldoende geld, voldoende vrijheid, you name it! Het vraagt alleen dat jij meedoet aan het overvloedsysteem. Als jij niet meedoet aan het overvloedsysteem, waarom verwacht je dan wel er bij betrokken te worden?

Want ergens hoop je wel dat je opeens wordt getroffen door overvloed, maar je wilt liever niet meespelen. Dat is net als wel geld willen verdienen, maar geen werk erin willen stoppen. You’re all-in or all out. Je kan niet half meespelen, je moet aanwezig zijn om volledig mee te spelen.

Ik heb geleerd dat je alleen geld kunt ontvangen als je het ook met vertrouwen kunt uitgeven. Je kunt allemaal slimme trucjes als startende ondernemer inzetten om meer klanten binnen te halen. Maar als jij in de basis denkt vanuit schaarste en niet gelooft dat je (financiële) vrijheid kunt ontvangen, dan gaat het niet voor je gebeuren. Uiteindelijk is jouw mindset, energie en zelfvertrouwen doorslaggevend voor het succes van jouw bedrijf. Schaarste is namelijk een soort nare olievlek die zich in je bedrijf verder verspreidt.

Het universum geeft altijd in overvloed, maar het geeft niet zomaar. Het checkt altijd eerst of je het écht wilt en wat jij bereid bent om te geven.

Dus de vraag die jij je mag stellen <naamtag>, ga je meespelen en vanuit overvloed investeren in jezelf en je bedrijf? Kies je 100% voor het ondernemerschap net als Frances en ben je bereid om daarin te investeren?

De deuren voor het Business Starter programma wat 28 september start zijn weer geopend. In 3 maanden zetten we samen het fundament van je bedrijf neer en leer ik je de basis ondernemersvaardigheden die jij nodig hebt als startende ondernemer. Zodat je gaat ondernemen met impact en omzet.

Na dit programma heb je het fundament van jouw bedrijf neergezet en ben je in staat om moeiteloos klanten aan te trekken met een gefundeerde strategie en vanuit de juiste energie.

  • Je bedrijfsidee staat als een huis;
  • Je hebt concreet voor wie jij er bent en weet precies waar jij jouw doelgroep kunt vinden;
  • Je hebt een strategisch productaanbod;
  • Je hebt website teksten waarin je jouw persoonlijke verhaal deelt, die jouw klanten raken en aanspreken en ervoor zorgen dat je klanten binnenhaalt;
  • Weet jij welke activiteiten je kunt doen om leads en klanten aan te trekken. Je hebt focus welke online kanalen je wilt inzetten en hoe je dat kan doen;
  • Weet je hoe je ontspannen gesprekken met je potentiële klanten voert, zodat je de juiste energie uitstraalt en ze het vertrouwen kunt geven om JA te zeggen tegen jouw voorstel;
  • Heb je een helder plan om je bedrijf op te zetten, wat rust en vertrouwen geeft.

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor coaching? Klik hier om vragen te stellen en telefonisch kennis te maken. Ik begeleid managers, ondernemers, leidinggevende en professionals die vastlopen in hun carrière en het nemen van leiderschap. De oorzaken kunnen verschillend zijn, maar ze zijn allemaal opzoek naar helderheid, richting en zelfvertrouwen. Zodat ze weer plezier en voldoening ervaren in hun leven en werk. Door middel van coaching help ik je het beste uit jezelf te halen en trouw te blijven aan jezelf.

Scroll naar boven