Een inspirerende werkplek vind ik heel erg waardevol. Nu ik vaak thuiswerk zoek ik graag andere werkplekken op. Altijd thuiswerken is ook zo ongezellig. In deze blog waarom een inspirerende werkplek goed werkt, welke plekken ik graag bezoek en op avontuur bij de tofste werkplek van Rotterdam.

Energie van een stimulerende (werk)omgeving

Een (werk)omgeving kan zoveel betekenen voor je mindset. Uit eigen ervaring weet ik dat een omgeving grote invloed heeft op je creativiteit. Daarom zocht ik al tijdens mijn werk als HR manager regelmatig werkplekken op binnen of buiten kantoor die mij positief beïnvloedden. Het is bijna verbazingwekkend hoeveel dit heeft toegevoegd aan mijn ontwikkeling en de producten die ik opleverde.

Maar waarom werkt een inspirerende plek zo goed? Een plek waar je productief bent, waar nieuwe ideeën ontstaan en waar je mensen kan ontmoeten. Werkgevers investeren tegenwoordig veel in een fijne werkplek. Niemand krijgt energie van een fantasieloze werkomgeving. Daarom zie ik telkens meer creatieve werkplekken ontstaan. Een werkplek waar je energie en inspiratie van krijgt zorgt voor productievere mensen, meer innovatieve ideeën en stimuleert de onderlinge samenwerking.

Inspirerende werkplekken

Ik kom uit Schiedam, dus een aantal goede plekken in Schiedam kunnen dan ook niet ontbreken. De website ‘The Independent’ noemt Schiedam ‘The icing on the cake’ in een artikel over Rotterdam. Genoeg reden om je fiets deze kant op te sturen voor een fijne werkplek.

Bibliotheek Schiedam centrum

De bibliotheek heeft een mooie en historische locatie. De ruimte is groot en staat vol met planten en bomen. Het heeft een fijne sfeer, het is er rustig en je hebt voldoende hoekjes waar je even je laptop kan openklappen. Bij het café kun je lekkere koffie, thee en zoetigheden kopen. Het heeft blijkbaar een creatieve werking op mij, want na 2 uurtjes heb ik vaak nieuwe inzichten en veel werk verzet. Een groot aantal blogs van mij zijn hier dan ook geschreven.

Lucas drinkwinkel (Schiedam)

Nog een topper in Schiedam is Lucas drinkwinkel. Overdag kan je fijn aan de lange tafel werken met uitzicht op het oude stadhuis van Schiedam. Er staat lekkere muziek op en ze hebben de beste broodjes. Ik ga graag voor broodje Lucas met pastrami, een echte aanrader. En blijf je langer zitten dan kan je aan het einde van de middag je laptop dichtklappen en aanschuiven voor een gezellige borrel.

Bertmans (Rotterdam)

De hotspot van Rotterdam, heerlijke healthy gerechtjes en een fotogenieke omgeving. Ik kom hier graag als ik een afspraak heb met iemand. Zeker ook een aanrader bij mooi weer, je kan dan gezellig aan de waterkant zitten. Deze populaire hotspot is regelmatig wat drukker, maar mijn ervaring is dat je altijd snel een plekje hebt. Laptop open en de inspiratie komt vanzelf.

Op avontuur bij de leukste werkplek van Rotterdam

Alle girlbosses opgelet want #workmode is by far de leukste werkplek van Rotterdam. Ik mocht hier proefwerken en heb zo’n fijne werkdag gehad. Ik was super productief en ik heb hele leuke girlbosses ontmoet. De slogan van #workmode is ‘life is short, work somewhere awesome’ en dat zegt eigenlijk al genoeg. #workmode is een werkplek voor female digitale creatives. Van de te gekke theemokken tot het jungle behang, ik vind alles leuk. En daarom heb ik besloten om hier een flexibele werkplek te huren, zodat ik de aankomende maanden nog veel meer productieve werkdagen in het vooruitzicht heb. I’m going to work somewhere awesome! Wil jij ook een inspirerende werkplek? Kom gezellig een dagje met mij proefwerken in Rotterdam en ervaar zelf hoe fijn het is. Stuur een berichtje naar hello@hashtagworkmode.com en maak snel een afspraak.

Tip!! Founder van #workmode Emilie Sobels publiceert samen met Martje Haverkamp 20 juni haar eerste boek ‘Babe, you got this’. In het boek 23 inspirerende ondernemers over hun road to succes. Het boek helpt je van dromen te groeien naar een succesvolle vrouw. Reserveer je boek nu alvast via bol.com.

 

 

 

Scroll naar boven