Winst op alle fronten, ondernemen is meer dan hoge omzetten

myndz ondernemerscoach

Ik hoop dat je een goede start hebt gemaakt deze week en dat je met veel energie en zin je week bent gestart.

Ik heb zelf gisteren een bijzonder leuke dag gehad met mijn businesscoach. Ik besloot onlangs om mijn coaching bij haar voor 6 maanden te verlengen. En gisteren hadden we de kick-off van die nieuwe ronde! Ik kijk altijd heel erg uit naar deze coachsessies. Ze weet mij altijd weer te prikkelen en precies de juiste vragen te stellen die ik nodig heb om weer te groeien als mens en in mijn bedrijf.

Ik kies er inmiddels voor om het niet meer alleen te doen. Ik werk nu al 1,5 jaar samen met mijn coach en dat is niet zonder reden. Onlangs zei iemand tegen mij: ‘Ik heb geen businesscoach nodig, want ik hoef geen hoge omzetten zoals jij’. Het leverde mij een interessant gesprek op.

Ik geloof dat een businesscoach zoveel meer voor je doet. Als je denkt dat een businesscoach er alleen is om je te helpen met je omzet, dan is dat echt een beperkende gedachte. Mijn coach helpt mij met zoveel meer dan alleen omzet doelstellingen halen. Ze zegt dan ook: ‘We behalen winst op alle fronten’.

En daar sta ik ook voor.

Als ik iemand coach, dan help ik diegene allereerst om precies dat te doen wat voldoening geeft. Ik ben zelf veel te lang zonder energie naar mijn werk gegaan om te weten hoe slopend het kan zijn als je werk doet waar je je potentieel niet benut en niet je gedrevenheid in kwijt kan.

Ik zie veel te veel ondernemers kiezen voor de vrijheid van het ondernemerschap en alsnog dingen doen die ze geen energie geven. Ze werken met klanten die hun vuurtje niet laten branden, ze werken zich drie slagen in de rondte waardoor van vrijheid geen sprake is of verzinnen allerlei producten omdat het zo ‘populair’ is en vervolgens zitten ze er zelf tegenaan te hikken omdat ze het eigenlijk veel liever anders zouden willen doen.

Een businesscoach helpt je in te zien wat je echt voldoening geeft en is jouw stok achter de deur om daar ook naar te handelen.

Als coach ben ik er ook om je te helpen een bedrijf op te zetten dat enorm goed bij je past. Eén van de meest gehoorde redenen om te starten als ondernemer is vrijheid. Nog veel minder ondernemers zie ik ook die vrijheid nemen. In feite gaat het om de kaders bepalen waarbinnen je een succesvol ondernemer wilt zijn.

Wat betekent precies vrijheid voor jou? Hoeveel uren werk je dan? Hoe wil je dat de balans tussen werk en privé er voor jou uitziet? Wil je flexibel zijn voor kinderen of om te reizen? Hoe kan jouw bedrijf het leven supporten waar jij van droomt?

Een businesscoach helpt je de kaders te bepalen en een business op te zetten die voor jou werkt en niet tegen je werkt.

En één van de belangrijkste dingen hoe ik als coach er voor jou ben, is om je te helpen echt geluk en plezier te ervaren en je niet langer te laten tegenhouden door overtuigingen en stemmetjes in je hoofd. Die stemmetje die je continu vertellen dat je eerst nog veel moet leren, ervaring moet opdoen en betwijfelen of iemand wel op jou zit te wachten.

Ik heb zelf ondervonden dat zolang de angst en onzekerheid de overhand neemt, van een succesvolle business geen sprake is. Maanden in de stress zitten of er wel voldoende geld binnenkomt. Omdat angst regeert i.p.v. vertrouwen en jouw innerlijke kracht. Mijn businesscoach heeft hierin zo’n groot verschil gemaakt, het maakt mij in vele opzichten een leuker en mooier mens.

Als coach help ik je dan ook door de bullshit te prikken, angsten en onzekerheden naar de achtergrond te verplaatsen en plaats te laten maken voor vertrouwen en een innerlijk weten dat het altijd goed komt. Zodat je vanuit de juiste energie onderneemt en je ook precies dat uitstraalt waarmee je die fantastische klanten aantrekt die jij zo ontzettend graag wilt helpen.

Tot slot helpt een coach je om praktisch gewoon precies dat te doen wat nodig is en geeft diegene je focus en richting. Ik zie zoveel startende ondernemers zich bezighouden met activiteiten die gewoonweg niet relevant zijn voor de fase waarin ze zitten. Ze zien bij meer ervaren en gevorderde ondernemers dingen die ze kopiëren, maar in feite niet voor hun business effectief zijn.

Als startende ondernemer kan je snel overweldigd raken door alles wat er nog te doen is. Je website, een weggever, social media activiteiten, branding, marketingactiviteiten, logo’s. Je kan het zo gek niet verzinnen of het lijkt allemaal wel een prioriteit te zijn. En nog steeds heb je maar 1 paar handen, heeft een dag 24 uur en wil je niet na 3 maanden ondernemen uitgeblust op de bank zitten of in paniek opgeven omdat het toch niet echt iets voor jou lijkt te zijn.

Een coach helpt je stap voor stap de juiste activiteiten uit te voeren die ervoor zorgen dat je klanten aantrekt. Klanten ja, want ondernemen is geen hobby. Maar ook dat je gaat inzien dat ondernemen hartstikke leuk is en niet moeilijk of lastig hoeft te zijn.

Al het bovenstaande geeft een goed overzicht van waar een businesscoach je zo ongeveer mee helpt. Dat is ook precies de reden waarom ik mijzelf nog altijd laat coachen. Coaching zorgt ervoor dat het bedrijf wat je opzet een verlengstuk is van jezelf.  Zo zorgt mijn bedrijf niet alleen voor financiële vrijheid, maar ook voor mentale vrijheid.

Toen je dit las is je waarschijnlijk wel opgevallen op welke punten het bij jou nog misgaat en wat er mag veranderen.

En groeien en veranderen gaat zoveel sneller met een coach. Een coach die al op punt staat waar jij graag wilt zijn. En die jou exact kan vertellen HOE je daar komt zonder de frustratie van alles zelf te moeten proberen en grotendeels de verkeerde dingen te doen.

Die ervoor zorgt dat je een bedrijf opzet die echt zorgt voor voldoening, vrijheid en plezier. En die je af en toe een schop onder je kont geeft 😉 als je weer eens geneigd bent om jezelf te verstoppen en niet dat te doen wat nodig is.

Iemand die jouw potentieel ziet en je groter ziet dan jij jezelf soms kan zien. Die in jou gelooft, waardoor je toch die enge en nieuwe stappen zet om dat droombedrijf op te zetten.

Iemand die naar je luistert en je support als je er even doorheen zit en even niet weet hoe je nu verder kan.

En je ook leert ondernemen, hoe je slim de basis van jouw bedrijf opzet, zodat je een goede omzet kan draaien.

Dat is waar ik als businesscoach voor sta.

Om je daarbij te helpen schreef ik een e-book met daarin 5 cruciale stappen om een goed lopend bedrijf op te zetten. Wil jij dit e-book lezen?

Download hier mijn gratis e-book 

Scroll naar boven