‘Als je eenmaal weet wat je wilt, richting hebt gevonden en echt besluit om ervoor te gaan, dan ga je vliegen!’

Vera opende vorige jaar haar boetiek ‘The Feather Store’ in Schiedam. Een droom die voor haar uit kwam. Haar boetiek ontstond door haar diepgewortelde liefde voor mode en de overtuiging dat iedere vrouw het verdient om zich zelfverzekerd te voelen. Vera ziet te veel vrouwen zichzelf wegcijferen en vergeten dat ze er echt toedoen. ‘Een authentieke vrouw die zelfverzekerd is, is wat mij betreft het mooiste wat er bestaat’. Vera vindt dat iedere vrouw het verdient om zichzelf goed te voelen en haar persoonlijkheid te laten stralen door middel van een outfit die hieraan bijdraagt.

Ik vraag Vera naar haar werkgeluk en kreeg een mooi verhaal over haar route naar ondernemerschap.

Ik was ongelukkig en hield niet van mijzelf

Eerlijk gezegd was ik doodongelukkig in mijn vorige job. Ik deed mijn werk hartstikke goed, daar waren de resultaten ook naar. Ik kon alleen niet zien dat ik in mijn rol echt van waarde was. Ik dacht ‘joh dat is toch normaal, dat doe je gewoon’. De klanten kwamen echt niet vanzelf, ik was de reden waarom ze terugkwamen. Ik zie dit vaker bij vrouwen, dat ze het maar normaal vinden dat ze hun werk goed uitvoeren. Wat mij betreft mag dat er wel een beetje vanaf, je hoeft je kwaliteiten en talenten niet weg te moffelen. Je bent uniek en van waarde. In die tijd had ik weinig vertrouwen in mijzelf. Ik kon niet inzien dat door mijn inzet de winkel zo goed liep en dat ik echt van waarde was. Dit lag helemaal aan mijzelf. Ik was ongelukkig en hield niet genoeg van mijzelf. Ik gunde mijzelf geen geluk en vond dat ik gewoon hard moest werken. Daardoor liet ik gemakkelijk over mijzelf heen lopen.

Een zaadje werd geplant

Op een gegeven moment plantte iemand een zaadje bij mij een dat ik mijn talenten en kwaliteiten ook kon inzetten in een eigen onderneming. In eerste instantie vond ik dat heel spannend en zag ik allemaal beren op de weg. Er veranderde iets in de tijd dat mijn ouders beide ziek waren. Ik ging tot dan toe maar door en door, maar besloot toen dat het anders moest. Ik zocht een coach op en ben in mijzelf gaan investeren. Ik heb veel in geïnvesteerd in trainingen en coaching die bijdroegen aan mijn persoonlijke ontwikkeling. In kleine stapjes ging ik in mijzelf geloven en kreeg ik vertrouwen. Ik had echt iemand nodig die mij ronduit de waarheid vertelde en mij kon supporten in mijn ontwikkeling. Ik leerde op een andere manier naar het leven kijken en dat zorgde ervoor dat ik de stap nam om weg te gaan en voor mijzelf te kiezen.

Vrijheid = werkgeluk

Vanaf mijn 14de werk ik al in een winkel en eigenlijk voelde ik mij daarin altijd gevangen. Ik deed het omdat anderen dat van mij verwachtten. Het was een soort lot, waarin ik weinig vrijheid ervaarde. Voor mij is werkgeluk dan ook vrijheid hebben. Vrijheid is niet lui op de bank zitten voor mij, maar de vrijheid hebben om werk te doen dat ik leuk vind. Een keuze hebben geeft mij vrijheid. En ja ik heb nu ‘The Feather Store’ geopend, maar direct vanuit de gedachte dat ik mijn vrijheid wil behouden om ook andere projecten ernaast te kunnen doen. Daarbij ben ik op een andere manier naar ‘hard’ werken gaan kijken. Ik weet dat mijn geluk van binnenuit komt en dat ik dat eerst goed voor mijzelf moet hebben, voor ik weer volgende stappen kan maken.

Het mooiste compliment wat ik kan krijgen

Het is mijn missie om elke vrouw het gevoel te geven dat ze mooi en fantastisch is. Het maakt mij ultiem blij om een vrouw echt te zien stralen en met een dikke glimlach de deur uit te zien gaan. Wat ik niet had verwacht is dat ik zo’n belangrijke sociale rol heb gekregen in de buurt. Soms is ‘The Feather Store’ net een clubhuis. Mensen komen niet alleen shoppen, maar ook een praatje maken. Ze zien mij echt als een vriendin. De mooie gesprekken die ik dan heb met vrouwen zijn fantastisch. Vrouwen stellen zich kwetsbaar op, uiten hun onzekerheden en lopen gewoon in hun BH door de winkel. Dat vind ik echt een groot compliment.

Eerbetoon aan mijn moeder

Mijn moeder hield van prachtige couture kleding. Het Chanel jasje wat hier hangt is een echte eyecatcher en een heel mooi eerbetoon. Een vriendelijke reminder om ook echt voor mijzelf te kiezen. Ik was mij eerder niet bewust van mijn kwaliteiten. Door mij hier meer bewust van te worden en erop te focussen ben ik ook meer werkgeluk gaan ervaren. Ik besteed ook gerust dingen uit waar ik minder goed in ben. Ik leef bij het motto, just do it en bedenk mij telkens weer it’s only scary.

Accepteer support

Ik wil iedere vrouw, die rondloopt met het gevoel ‘wat wil ik nu echt’, adviseren om een coach te bellen, direct! Ik geloof heilig dat we allemaal iemand nodig hebben om ons te empoweren. Uiteindelijk doe je het werk helemaal zelf, maar je krijgt net dat steuntje in de rug dat nodig is om het beste uit jezelf te halen. Een coach kan op die punten drukken die nodig zijn om je doelen te bereiken en richting te vinden. Helaas zie ik te veel dat vrouwen zich niet echt durven te uitten en durven te omarmen wie ze werkelijk zijn. We praten onszelf allerlei bullshit aan en dan is het fijn om een coach te hebben die je weer vertrouwen en richting geeft.

Toen ik besloot kreeg ik vleugels!

Op het moment dat ik zelf richting vond en werkelijk ging vertrouwen op mijzelf, ging ik vliegen! Ik voelde geen moment twijfel, terwijl mijn omgeving aan alles twijfelde. Ik besloot begin september 2017 wat ik wilde en binnen 2 maanden had ik mijn store geopend. Ik sprong in een gat die ik zag hier in Schiedam en heb het met beide handen aangegrepen. Het is mijn ervaring dat het je echt vleugels geeft als je eenmaal besloten hebt en dat er dan ook mensen op je pad komen die je nodig hebt om dat te bereiken wat je voor ogen hebt. Ik sta nu ook veel meer open voor anderen. Ik hoef niet alles zelf te doen, maar vind het wel belangrijk om zelf de grote lijnen uit te zetten en mijn visie te delen. Support leren aanvaarden maakt mij ook een leuker mens. Dat geeft mij enorm veel rust en voldoening.

Merk jij dat je net als Vera je vleugels wilt gaan spreiden en in het diepe wilt gaan springen? Dat je de twijfels los wilt gaan laten? Start dan door het aanvragen van het gratis e-book, met daarin 5 cruciale stappen om een goed lopend bedrijf op te zetten.

Scroll naar boven