AfterlightImage

‘Mijn talenten heb ik vooral ontdekt door binnen het bedrijf veel initiatieven te nemen en werk aan te nemen waarin ik mij kon ontwikkelen. De grenzen opzoeken van mijn comfortzone en telkens weer een stapje nemen’.

Susanne werkt als locatie coördinator bij Nationale-Nederlanden in Amsterdam. Onlangs kreeg ze deze nieuwe uitdaging, nadat ze al op verschillende functies bij Nationale-Nederlanden Delftse Poort gebouw heeft gewerkt in Rotterdam. Een spannende stap met veel meer verantwoordelijkheid. In 5 jaar maakte ze diverse stappen en rolde zij door van de ene naar de andere functie. Je kan wel zeggen dat Susanne een ambitieuze vrouw is.

Susanne vertelde mij over haar werkgeluk en waarom zij het prettig vindt om de zekerheid van een vast dienstverband te hebben.

Zelf initiatief nemen en kansen creëren

Ik ben inderdaad best een ambitieuze vrouw. In een korte tijd heb ik veel stappen kunnen maken. Vaak kwam dit door mijn eigen initiatief en creëerde ik nieuwe kansen voor mijzelf. Ik vind het belangrijk om mijzelf te blijven ontwikkelen, nieuwe dingen te leren en kansen te pakken. Ik zie mijzelf dan ook zeker blijven groeien. Nu heb ik onlangs weer een stap gemaakt. Ik denk wel dat het nu belangrijk is om in deze nieuwe rol vertrouwd te worden en niet weer te snel door te gaan. Het is toch wel spannend zo’n nieuwe uitdaging en zeker omdat ik veel meer verantwoordelijkheid krijg.

Fijne collega’s hebben draagt bij aan mijn werkgeluk

Ik ga nooit met tegenzin naar mijn werk. Natuurlijk gaat weleens de wekker en dan denk ik ‘pff gaat de wekker nu al?!’. Ik heb echt nog nooit met tegenzin aan mijn werk gedacht. Een belangrijk element van mijn werkgeluk is toch wel het hebben van fijne collega’s. Je ziet je collega’s toch een belangrijk deel van je tijd. Misschien wel meer als mijn vriend. Van mij hoeft het contact tussen collega’s dan ook niet altijd zo zakelijk te zijn. Gewoon samen sparren, plezier hebben in wat we doen en af en toe een lolletje maken. Ondanks dat ik in een corporate omgeving werk, vind ik de sfeer en cultuur niet heel zakelijk. Dat hele strakke zou ook niets voor mij zijn. Mensen zijn hier vriendelijk en sociaal en dat zie ik nu ook al terug op mijn nieuwe werkplek.

Werkgeluk zit al in kleine dingen

Mijn verantwoordelijkheidsgevoel voor mijn werk is erg groot. Ik vind het gewoon belangrijk om de dingen aan het einde van de dag goed achter te laten. Dingen organiseren, regelen en voor elkaar krijgen is waar ik energie uithaal. Een top dag is als ik een mooi resultaat heb bereikt met een klant en het team. Werkgeluk zit soms ook in kleine dingen. Ik kreeg onlangs een mooie bos bloemen voor mijn promotie. Dat is toch hartstikke leuk! Ik vind het mooi dat ik hier volledig mijzelf kan zijn. Mensen zijn eerlijk en open. Ik hoef niet op mijn tenen te lopen en kan gewoon mijn mening delen. Ik start de dag graag met een lekker bakkie. Ik heb leuk contact met de koffiedames en maak dan een praatje. Zo start je de dag toch leuk op.

Ik voel mij prettig bij meer zekerheid

Voor mij is een goede werk-privé balans echt belangrijk. Ik heb de wens om ooit moeder te worden en dan is het fijn dat je de zekerheid hebt dat er regelingen zijn die mijn wens ondersteunen. Daarbij let ik goed op mijn grenzen en prioriteiten in het leven. Ik wil ook gewoon privé leuke dingen kunnen doen. Het draait niet alleen om werken. Al zou ik zeker blijven werken als moeder, ik blijf toch een ambitieuze vrouw.

Stapje voor stapje de grenzen van je comfortzone opzoeken

Ik ben eigenlijk altijd al een regeltante geweest als kind. Dat wist ik diep vanbinnen al wel, je moet het alleen op latere leeftijd wel ontdekken. Mijn talenten heb ik vooral ontdekt door binnen het bedrijf veel initiatieven te nemen en werk aan te nemen waarin ik mij kon ontwikkelen. De grenzen opzoeken en telkens een stapje buiten je comfortzone gaan vind ik niet eng. Soms moet je gewoon je grenzen verleggen. Al moet ik zeggen dat ik nu voor het eerst spanning voel bij deze promotie. Nu krijg ik veel meer verantwoordelijkheid en vrijheid. Maar ik heb echt een doe mentaliteit, gewoon gaan en zien wat er gebeurt. Het komt namelijk altijd wel weer goed, daar ben ik best makkelijk in.

Doe het gewoon en leer ervan

Voor mij is het belangrijk om niet te veel in je hoofd te blijven zitten als je carrière stappen wilt maken. Je kan wel blijven hangen in gedachten en denken dat het niet lukt, maar als je het niet probeert dan weet je ook niet of het voor je kan werken. Misschien draait het uit op een vergissing, maar dan weet je dat ook weer en heb je er toch wat van geleerd. Ik weet zeker dat ik anders spijt zou krijgen als ik het niet zou doen. Bij deze promotie had ik bijvoorbeeld twijfels over de reisafstand. De vakantie naar Canada deed mij inzien dat reistijd helemaal niet zo’n punt is.

Werkgeluk creëer je toch zelf

Soms moet je op je bek gaan om te leren en te weten wat je echt wilt. Daarom is het belangrijk om erachter te komen wat je graag doet, in welke omgeving je graag werkt en met welke mensen je het liefst werkt. Stel jezelf deze vragen en streep dingen tegen elkaar weg. Zo kom je er denk ik achter wat je echt wilt en kun je ook keuzes maken. Vervolgens moet je het gewoon doen en ervaren.

Scroll naar boven