Afgelopen maandag kreeg ik een bericht binnen van mijn coach;, ‘Mariëlla, welke Bold Move ga jij deze week maken om je bedrijf te laten groeien?’ Pff, de moed zakte me al in de schoenen. Help! Ik heb deze week al een volle agenda en eigenlijk vind ik het wel prima zo.

Maar zoals het altijd gaat, bleef de vraag van mijn coach maar mijn aandacht vragen. Ik dacht na over Bold Moves en wat het voor mij betekende. Ik realiseerde mij ineens iets ontzettend belangrijks. Alles wat ik op dit moment binnen mijn leven en bedrijf heb gecreëerd, is tot stand gekomen door moedige stappen die ik eerder heb genomen.

Wow! Ik bedacht mij ineens dat het maken van moedige en gewaagde besluiten, mij heeft gebracht op het punt waar ik nu sta. En dus ging ik deze uitdaging van mijn coach niet uit de weg. Ik zou wel gek zijn!

No Guts No Glory 

Dat ik een aantal flink gewaagde stappen heb gemaakt de afgelopen 3 jaar, mag wel duidelijk zijn. Het begon allemaal met het overlijden van mijn tante Tineke. Ik zat op het strand van Gili Trawagan (Indonesië) toen ik resoluut besloot om het roer om te gooien. Ik voelde echt aan alles dat ik niet zo door kon gaan.

Ik had totaal nog geen idee wat ik dan ging doen, hoe ik het met mijn werkgever moest oplossen en of ik dan wel voldoende inkomen zou hebben. Het voelde echt als een ‘No Guts, No Glory’ moment. Als ik nu niet naar mijzelf zou luisteren, zou ik nooit uit die vicieuze cirkel komen waar ik mij al tijden in bevond.

Terug in Nederland had ik 1001 momenten waarop de paniek toesloeg en ik terug had kunnen krabbelen, maar ik besloot moedig te blijven en mijn gevoel te volgen. Het heeft mij zo ontzettend veel opgeleverd. Ik heb alles wat ik nu heb te danken aan dat moedige besluit. Het is ook de reden dat ik het overlijden van mijn tante nooit als iets negatiefs heb gezien, ze heeft mij geholpen en het laatste zetje gegeven wat ik nodig had. 

Streven naar zekerheid maakte mij doodongelukkig

Tot dan toe had alles altijd gedraaid om zekerheid en veiligheid. Ik had netjes gestudeerd, had een baan gekozen die paste bij mijn opleiding. Hard gewerkt om promotie na promotie te krijgen. Ik had een woning gekocht, want ‘dan heb je iets opgebouwd voor later’. Ik voelde mij bij dit alles eigenlijk hartstikke ongelukkig.

Onlangs las ik een boek over rijkdom. Hierin werd heel mooi beschreven dat mensen die meer willen in hun leven, bijvoorbeeld meer geld, betere baan, succesvolle onderneming, mooie relatie,. dit vaak doen door angstvallig vast te houden aan dat wat ze al hebben en door veiligheid te creëren. Ze gaan netjes sparen, zijn zuinig met geld, zorgen voor een vaste baan en hopen van daaruit langzaamaan rijk te worden.

Realiteit is dat mensen die succesvol zijn in hun leven en werk, op geen enkele manier zekerheid nastreven en juist vanuit vertrouwen bold moves nemen. Ze luisteren naar hun intuïtie en maken beslissingen die soms niet voor de hand liggen in de maatschappij, maar ze wel enorm ver brengen.

Bold moves binnen mijn bedrijf

Mijn ervaring is zelfs dat als je vanuit de juiste energie een bold move neemt, dat je in een stroomversnelling groeit en als een katapult vooruit schiet richting je doelen. Daarom neem ik binnen mijn bedrijf regelmatig bold moves.

De eerste keer dat ik dit deed, investeerde ik in mijn eerste coach. Holy moly, wat vond ik dat spannend zeg. Ik had werkelijk nog nooit geïnvesteerd in mijzelf en zeker niet zulke hoge bedragen. Ik had immers tot die tijd lekker alles opgepot op de bank. En toch sprong ik met vertrouwen het diepe in.

Weet je wat het gekke is? Ik merkte op dat als ik gewaagde en moedige besluiten nam in mijn onderneming, ik altijd mega hard groeide en ik het geld wat ik investeerde altijd binnen no time terug had verdiend.

Zo zette ik vorig jaar een handtekening onder een huurovereenkomst voor mijn kantoor in Schiedam. Ik had alleen op dat moment geen flauw idee of ik het geld wel zou hebben om het in te richten. Ik voelde aan alles dat dit de plek was en het helemaal klopte en dus nam ik vanuit vertrouwen deze gewaagde beslissing.

Na een maand had ik de hele investering al bij elkaar om het kantoor in te richten. Als je volmondig JA zegt tegen iets en een moedig besluit neemt, dan krijg je het altijd terug.

Bold move van afgelopen week

Vorige week dacht ik dus met samengeknepen billen na over wat mijn bold move van die week moest worden. Want tja, als je vol energie en met vertrouwen iets doet, kom je weer in een stroomversnelling waar je jezelf en je bedrijf ontwikkelt.

Uiteindelijk heb ik besloten om mijn campagnebudget voor Facebook en Instagram ads met de helft te verhogen. Als startende ondernemer gaf ik maximaal €200- per maand uit aan budget en dat vond ik soms al veel en spannend.

Ik heb dus nu €1.000 aan advertentiebudget ingepland. 😱 Eerlijk, ik vind dat dus echt wel even heel spannend.

Ondernemen om te winnen i.p.v. te verliezen

Veel startende ondernemers zie ik hun eerste stappen zetten vanuit de gedachte ‘als ik maar niets ga verliezen’. Ze zijn voorzichtig, bang om te falen of bang om hun visie te delen. Ze houden angstvallig vast aan wat er nu is, maar hebben niet het vizier op wat ze eigenlijk heel graag voor zichzelf willen.

Verander je strategie richting ondernemen om te winnen. Wat gaat het ondernemerschap jou allemaal brengen? Hoeveel (financiële) vrijheid, plezier en voldoening gaat het je geven? Welke bold moves neem je daarvoor? De meest succesvolle ondernemers ondernemen om te winnen en nemen bold moves om daar te komen. En dit gaat altijd gepaard met grote uitkomsten.

Als ik het niet doe, doe jij het ook niet!

Ik deel dit bericht met je om je te laten zien wat nodig is om succesvol ondernemer te zijn. Als ik geen bold moves had genomen, had jij vandaag de dag waarschijnlijk geen mail van mij gehad.

Als ik niet mijn visie deel, mijn ervaring, tips en bold moves neem, waarom zou jij het dan wel doen? Hoe kan ik dan verwachten dat iemand bij mij een investering doet en een programma afneemt? Want laten we eerlijk zijn, alle prachtige vrouwen die door mij gecoacht worden hebben ook een bold move genomen.

Als jij geen bold moves neemt, hoe verwacht je dan dat iemand anders wel in jou investeert? Door anderen te laten zien dat je jezelf serieus neemt en moedig durft te zijn, geef je anderen het vertrouwen hetzelfde te doen.

Dus, welke bold move ga jij deze week nemen?

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor coaching? Klik hier om vragen te stellen en telefonisch kennis te maken. Ik begeleid managers, ondernemers, leidinggevende en professionals die vastlopen in hun carrière en het nemen van leiderschap. De oorzaken kunnen verschillend zijn, maar ze zijn allemaal opzoek naar helderheid, richting en zelfvertrouwen. Zodat ze weer plezier en voldoening ervaren in hun leven en werk. Door middel van coaching help ik je het beste uit jezelf te halen en trouw te blijven aan jezelf.

Scroll naar boven