Wat je kunt leren van de Amerikaanse verkiezingen

myndz ondernemerscoach

Vorige week deelde ik in mijn blog dat een ondernemerscoach je op veel meer vlakken helpt dan alleen omzet behalen. Vooral dus ook de mentale stappen die je als ondernemer te nemen hebt. Samen met een coach behaal je namelijk winst op alle fronten.

In deze blog wil ik je meenemen in een aantal praktische stappen die ik nu doorloop om een van mijn programma’s te promoten. Het ondernemerschap gaat namelijk voor 50% over ondernemen vanuit de juiste energie en mindset en 50% praktisch weten welke stappen je hebt te nemen.

En die praktische stappen zijn vaak niet eens zo heel erg moeilijk. Je moet alleen even weten wat je dan precies te doen hebt. Te vaak zie ik namelijk dat er eigenlijk niet echt een plan is. Dat omzet je overkomt en je elke maand weer heel hard je best moet doen om je omzetdoelen te behalen.

Ik ga je dus even meenemen in mijn strategie. Dit jaar zaten al mijn groepen vol. En ja, ik ga echt mijn geheimen voor een succesvolle lancering met je delen.

Je verkoopt VOOR de lancering en niet TIJDENS de lancering

Hier gaat het in beginsel bij veel ondernemers fout. Te vaak zie ik dat mensen heel actief zichtbaar zijn tijdens de periode waarin ze iets willen verkopen, maar tussen de lanceringen door zie ik ze maar heel erg weinig.

Belangrijk is te weten dat mensen vaak al vóór de lancering hebben besloten dat ze binnenkort klant bij jou willen worden. Dus de periode tussen lanceringen is eigenlijk veel crucialer. In die periode voelen ze namelijk of ze een klik met jou hebben en of ze nodig hebben wat jij aanbiedt.

De communicatie die je dan tijdens een lanceringsperiode doet is dan alleen het laatste zetje wat mensen nog nodig hebben om volmondig JA te zeggen tegen zichzelf.

Maak van je klanten ambassadeurs

Eén van de dingen die er bij mij voor gezorgd heeft dat ik elke keer weer volle groepen heb, is dat mijn klanten ook echt ambassadeurs voor mij zijn. In elke groep zitten weer mensen die via via bij mij terecht zijn gekomen. Dit levert mij gemiddeld wel 2 klanten per groep op.

Jouw klanten kunnen als de beste vertellen hoe het is om met jou samen te werken. En dit enthousiasme brengen ze vaak weer over op vrienden, familie, collega’s, enz. Ook nu heb ik een schoonzus in mijn volgende groep zitten van een dame die afgelopen editie meedeed. Haar enthousiasme gaf de doorslag om ook voor het ondernemerschap te kiezen en het direct goed aan te pakken met een coach.

Dat doe ik vooral door persoonlijke aandacht te geven of door altijd iets extra’s te bieden, zoals onbeperkt toegang tot mijn online omgeving. Zo houdt je de verbinding met je klanten en kunnen ze met veel liefde ook anderen weer aanbevelen eenzelfde stap te zetten.

Vang laaghangend fruit op

Ik begin mijn promotie periode altijd met het opvangen van laaghangend fruit. Dit zijn de mensen waarmee je al interactie hebt gehad, die je al een tijdje volgen, veel klikken op je mails of die je regelmatig een DM sturen. Zij hebben al een klik met jou en zijn klaar om tot een koopbesluit te komen.

Echt veel te vaak zie ik dat mensen laaghangend fruit laten liggen. Zo zonde! Als jij iemand bloedend op straat ziet liggen, ga je er toch ook op af om te helpen. Mensen hebben het nodig dat jij de hand uitreikt en vraagt om de samenwerking. Dat is niet pusherig, dat is iemand helpen om hulp te aanvaarden.

Daarbij kijken mensen soms een beetje tegen je op. Ze vinden het mega spannend om contact met jou op te nemen of hebben misschien nog wat twijfels. Ze hebben het dan nodig dat jij de eerste stap zet en een kennismaking initieert, zodat zij hun vragen kunnen stellen en tot een besluit kunnen komen. Het ophalen van laaghangend fruit levert vaak 2 tot 6 klanten op.

Zichtbaar zijn via diverse kanalen

Tijdens mijn lanceringsperiode ben ik extra zichtbaar en organiseer ik via diverse kanalen momenten waarop mensen met mij kunnen kennismaken. Zo organiseer ik in lanceringsperiode graag masterclasses of Q&A’s.

Ik organiseer vooral momenten waar mensen mij live kunnen ontmoeten. Ze hebben vaak mijn website of e-book al gelezen en misschien gevolgd via social media. Maar in een live moment kan je echt de energie oppakken van een bepaald persoon. En daardoor maken mensen nog veel sneller een verbinding met je.

Ik koppel aan deze live momenten vaak de mogelijkheid om ook nog even 1 op 1 met mij af te stemmen of er een klik is en of ik ze kan helpen. Een beslissing nemen voor je toekomst is vaak een spannend moment en dat doe je vaak het liefst met de support van iemand die in je gelooft.

Mijn conversie na een 1 op 1 kennismaking is ongeveer 40%. Als startende ondernemer ligt dit vaak iets lager omdat je nog ervaring moet opdoen met het voeren van gesprekken. Maar oefening baart kunst.

Herhaling is key!!

Ik hoor heel vaak: ‘Mariëlla ik heb het nu al twee keer gedeeld, maar ik heb nog geen reacties gehad, hoe kan dat nou?’. Tijdens een lanceringsperiode kan je je zo ongeveer kandidaat voor de presidentsverkiezing van Amerika voelen.

En dan nog kan het volledig langs mensen heen gaan.

Het feit dat jij je aanbod de wereld hebt in geslingerd wil nog niet zeggen dat iedereen stilstond om ook naar je te luisteren. Als jij wilt dat ze je horen, dan moet je je boodschap herhalen, herhalen en nog eens herhalen. Mensen moeten soms wel 2 tot 50 keer je boodschap horen voor ze tot een koopbesluit komen.

Als jij dan 1 keer je aanbod deelt, dan is dat gewoonweg nog niet voldoende. En dan hebben we het nog niets eens over het algoritme van social media kanalen, waarbij maar de vraag is of iedereen je boodschap ook echt krijgt.

De meeste mensen zijn bang om hun aanbod te herhalen via social media of per mail. Ze zijn bang dat ze massaal ontvolgt worden of ‘te salesy’ overkomen. Als ik bijvoorbeeld een 48-uurs aanbod doe na een masterclass, dan krijg ik de meeste reactie na de vierde(!) mail.

Dus connect even met je innerlijke Kamala Harris en make every vote count! 😉

Ik geloof oprecht dat ondernemen licht en moeiteloos kan zijn. Maar dan moet er een goede basis zijn. Wil jij weten wat er nodig is om een goed lopend bedrijf op te zetten?

Download hier het gratis e-book met daarin 5 cruciale stappen

Scroll naar boven