Wat doet een leiderschapscoach voor leiders en ondernemers?

myndz business en leiderschapscoach

Waar denk jij aan bij het woord leiderschap? Het antwoord wat ik vaak krijg is; managen, delegeren, aansturen en leidinggeven. Dit is hoe ik als leiderschapscoach daarover denk.

Leiderschap gaat voor mij over een leider (manager, ondernemer, leidinggevende of young professional) die persoonlijk leiderschap beheerst, impact maakt voor anderen of de wereld door zijn krachten te benutten en een rolmodel is om anderen richting te geven, te begeleiden of te empoweren.

Een goede leider zijn begint bij jou

Jij bent het instrument. Om een positieve impact te maken en een rolmodel te kunnen zijn voor anderen heb jij allereerst jezelf goed te kennen. Wat zijn jouw krachten, kwaliteiten en talenten en hoe kan je deze volledig gebruiken. Helderheid op wat jouw drijfveren, waarden en principes zijn. Wat vind jij belangrijk, wat is je motivatie, missie en drive om anderen te helpen. Op welke voorwaarden wil jij werken en leven en hoe integreer je dit op een manier dat eigen is en goed voelt.

Een goede leider zijn vraagt dat jij persoonlijk leiderschap beheert. Jezelf heel goed kent, 100% komt opdagen als jezelf en dit stevig en sterk uitdraagt naar buiten. Je bent bewust in verbinding met jezelf, zodat je jouw waarden uitdraagt, je krachten benut en richting bepaald om je doelen te realiseren.

Kenmerken van een leider die persoonlijk leiderschap beheerst:

  • Eerlijk, Integer, respectvol
  • Lange termijn gericht
  • Consequent en consistent
  • Verantwoordelijk
  • Intuïtief
  • Overvloedig
  • Mensgericht
  • Geïnspireerd, enthousiast, gemotiveerd

Als jij vertrouwen voelt in je eigen kunnen, weet hoe je impact kan maken, dit op een authentieke manier uitdraagt ben je instaat om jezelf en anderen te leiden.

Wat doet een leiderschapscoach?

Een leiderschapscoach helpt je om op een effectieve manier persoonlijk en professioneel jezelf te ontwikkelen. Je leert jezelf op een diepgaand niveau kennen. Je leert over je eigen gedrag, voorkeuren, behoeften en waarden. Hierdoor kan je betere prioriteiten stellen, eigen keuzes maken en richting bepalen. Je bent hierdoor beter instaat om leiding over jezelf, anderen, je werk of je bedrijf te nemen.

Een leiderschapscoach ondersteunt jou meer inzicht te krijgen in je eigen kwaliteiten, krachten, talenten en potentieel, zodat je deze optimaal kan benutten en impact kan maken. Om vervolgens jouw potentie op een eigen manier in te zetten dat energie en voldoening geeft. Om te doen wat zingeving geeft helpt een leiderschapscoach je bij het onderzoeken van je hogere doel, missie of hetgeen je belangrijk vindt in het leven. Dit geeft richting aan jouw handelen.

Een leiderschapscoach luistert, stelt vragen, geeft je feedback en denkt actief met jou mee om te doorzien waar jij jezelf nog tegenhoudt, waar jij je potentieel nog meer kan benutten en hoe je meer de leiding kan nemen. Je gaat actief aan de slag met blokkades die je niet meer dienen. Je wordt uitgenodigd en gestimuleerd om je eigen krachten meer te gaan benutten en je wordt gespiegeld of geconfronteerd om regie te nemen.

Het geeft je veel (zelf)inzicht om vervolgens jezelf te ontwikkelen, transformeren, nieuwe mogelijkheden te verkennen en in beweging te komen naar hetgeen je wilt. Je voelt je geïnspireerd en gemotiveerd om aan de slag te gaan met jouw ontwikkeling en groei.

Mijn stijl als leiderschapscoach, hoe kan ik jou helpen

Alles waar je nu naar verlangt, de dromen en doelen die je wilt realiseren en de groei die je wilt maken, begint met jou. De sleutel tot groei en transformatie ben jezelf. Als je het volgende level wilt bereiken heb je van binnen naar buiten het aan te pakken.

Als leiderschapscoach ondersteun ik jou terug te gaan naar eigenheid, het op jouw manier te doen en terug te stappen op je eigen pad en daar stevig en sterk positie op in te nemen. Zodat je 100% op komt dagen als jezelf, breekt met alles wat nog remt en een doorbraak realiseert in jouw persoonlijke en professionele doelen.

Ik geloof dat leiderschap nemen gaat over; grasping things at the root. Geen pleisters plakken, maar het bij de wortel aanpakken. Je kunt van mij rake vragen, scherpe maar liefdevolle feedback verwachten en ik schud de boel graag voor je op. Ik maak o.a. gebruik van systemisch werk in mijn coaching en benut mijn jarenlange ervaring als HR manager op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, teamontwikkeling, verandermanagement en leiderschapsontwikkeling.

Ik help leiders met een missie (managers, leiders, ondernemers, young professionals en future ondernemers) om in hun grootsheid te stappen, hun hart te volgen en ongekende impact te maken. Zodat je vuurtje vlamt als nooit tevoren, je sterk vertrouwen voelt in alles wat je doet en voldoening, plezier en vrijheid ervaart.

Wat levert coaching van een leiderschapscoach je op?

Coaching om een bewuste leider te worden die impact maakt helpt jou om:

Je impact te vergroten

Je weet wie je bent, wat je wilt en wat je kan. Het is helder waar je voor staat, je snapt hoe je wilt bijdragen om anderen te helpen of de wereld te verbeteren en je weet je krachten en potentieel te benutten om dit te realiseren.

Meer voldoening, plezier en vrijheid te ervaren

We voelen allemaal een natuurlijke behoefte om goed te doen. Om ergens aan bij te dragen wat goed voelt. Dit geeft ons namelijk diepgaand gevoel van zingeving en voldoening. Door goed te doen kunnen we uiting geven aan onze principes, waarden en visie. Dit geeft meer vrijheid, autonomie en uiteraard meer plezier in je leven en werk.

Ownership te nemen

Je hebt richting bepaald, waardoor je keuzes kunt maken, consistent en consequent kan handelen in lijn met je doelen en verantwoordelijkheid kan nemen voor de acties, stappen, groei, ontwikkeling en kansen die daarbij horen. Je bepaald eigen richting op jouw voorwaarden.

Een leuker mens en professional te worden

Je bent een bewuste leider die authentiek is en eigenheid laat zien. Je kunt jezelf laten zien op een manier die goed voelt. Door jezelf bewust te leiden, wordt je als inspirerend rolmodel gezien en zal je enthousiasme aanstekelijk zijn voor anderen.

Vertrouwen te vergroten

Je voelt je stevig en sterk. Over onderwerpen die jij belangrijk vindt durf je jezelf uit te spreken, je geeft jouw mening, visie en kijk op zaken. Je weet dat je ertoe doet en staat voor wat je te brengen hebt. Jij bent in the lead, je vertrouwt op je intuïtie, staat in verbinding met anderen en houdt rekening met je omgeving. Je bent zelfverzekerd en daardoor autonoom en onafhankelijk.

Heb jij behoefte aan leiderschap coaching?

Wil je meer vertrouwen, rust en heb je er behoefte aan om eigen richting bepalen om jouw persoonlijke en professionele doelen te behalen? Lees dan hier hoe ik jou kan helpen in mijn coach programma en vraag vrijblijvend een kennismakingsgesprek aan. Plan direct een kennismakingsgesprek.

Scroll naar boven