Visualiseer, laat los en het komt op je pad. In de oktober editie van de Cosmopolitan

Doen wat je echt wilt artikel cosmopolitan

Er is iets mega tofs gebeurd en nu mag ik het eindelijk met jullie delen! Ik ben hier zo enthousiast over en knap bijna van trots. Laat mij je even meenemen hoe het zover is gekomen, want alles begon met een visualisatie….

Lekker knippen en plakken

Al 2 jaar maak ik mijn doelen voor het jaar visueel door middel van het maken van een visionboard. Ontzettend leuk om te doen. In diverse tijdschriften zoek ik plaatjes of woorden die mij aanspreken en deze plak ik dan op een groot wit vel. Niet alleen doe ik dit omdat ik het heel ontspannend vind en kan genieten van het creatieve proces, maar ook omdat ik weet hoe goed het kan werken als je uitzicht voor jezelf creëert en jezelf dagelijkse reminders geeft van je verlangens. Ik hang mijn visionboard dan ook altijd op in de gang. Elke keer als ik langs mijn visionboard loop word ik weer even herinnerd aan wat mijn dromen en verlangens zijn. Een goede motivatie om mijzelf elke dag weer in te zetten voor wat ik voor ogen heb.

Laat los en het komt op je pad

Nu had ik op mijn visionboard dit jaar de tekst ‘op de cover’ geplakt. Nee, ik had niet opeens de wens om fotomodel te worden ;-). Deze tekst stond voor mij voor het delen van mijn expertise en ervaring in de media. Zodat ik nog veel meer vrouwen kan bereiken om ze het vertrouwen te geven stappen te nemen in hun carrière. Nu ben ik heel resultaatgericht, dus als ik iets wil dan onderneem ik er ook actie op. Alleen nu was het anders. Elke keer dat ik er actie op wilde nemen, leek het geen prioriteit te hebben ofwel er kwam iets anders tussen. Op een gegeven moment besloot ik het los te laten, het zou vanzelf wel weer op mijn pad komen. En dat kwam het!! Half juli zag ik een oproep van Eve Tomaszewski voor een expert op het gebied van carrière voor een artikel in een maandblad. Wow dacht ik, deze is voor mij!

Afwachten of initiatief nemen?

Nog geen 15 minuten later sprak ik telefonisch met Eve die het artikel zou gaan schrijven en legde ik uit wat ik kon betekenen voor haar. Ze was enthousiast en sloot af met ik laat je nog even weten hoe en wat. ‘Hmm’ dacht ik, ‘ik kan twee dingen doen, afwachten tot ze terugbelt of initiatief nemen’. Ik koos voor het laatste. Ik klapte mijn laptop open en binnen 30 minuten had ik 5 waardevolle stappen uitgewerkt voor het artikel. De woorden vlogen zo het papier op, omdat ik precies wist wat ik wilde zeggen. Het zat goed in elkaar en dus besloot ik het ook direct aan haar op te sturen. Voor ik misschien weer ging twijfelen of ik wel zoveel initiatief moest nemen, niet even moest afwachten, of de inhoud wel goed genoeg was en of ik het wel waard was om in zo’n te gek magazine te staan. Ik weet namelijk dat je brein maar een paar seconden nodig heeft om van een enthousiast gevoel over te gaan naar dikke onzekerheid.

Met trots presenteer ik je….

Nu 2 maanden later zit ik hier te staren naar de oktober editie van de Cosmopolitan. Jawel, de carrière editie, waar ik als carrièrecoach mijn expertise mag delen in het artikel ‘Doen wat je echt wilt’. Ik knap bijna uit elkaar van trots en blijheid. Dit is echt vet! Het is nu bijna 3 jaar geleden dat mijn tante overleed en dat ik besloot om het roer om te gooien. Ik had werkelijk nooit durven dromen dat ik 3 jaar later in een magazine als carrière expert zou staan. Dit is zo’n mooie bevestiging tot hoeveel je eigenlijk in staat bent als je kiest voor jezelf, vertrouwt op de weg ernaartoe en gewoon start met het volgen van je hart. Ik weet hoe moeilijk het is om een eerste stap te zetten, om tegen alle goedbedoelde adviezen in je intuïtie te volgen en nieuwe richting te vinden. Maar ik weet inmiddels ook dat het je zo ontzettend veel kan brengen in plezier, vrijheid en voldoening. Dat gun ik jou ook!

3 dingen die ik leerde van deze ervaring

#1 Geef jezelf uitzicht en visualiseer

Ik heb ervaren dat je het nodig hebt om heel helder voor ogen te hebben wat je verlangens zijn en wat je precies wilt in je leven en werk. Onzekerheid en twijfel ontstaat grotendeels door niet te weten wat je wilt. Jezelf niet te kunnen voorstellen welke richting je opgaat. Toen ik het zelf allemaal even niet meer wist was dit één van de belangrijkste stappen om mijzelf weer richting te geven. Visualiseren hoe ik mijn leven en werk wel wilde inrichten. Door te schrijven, visionboards te maken, maar ook door het plaatje in mijn hoofd keer op keer af te spelen alsof het al de waarheid was. Het brein is zo bijzonder en complex, maar het verschil tussen een visualisatie of het echte werk kan het niet onderscheiden. Dus als jij plaatjes in je hoofd creëert van hoe het zou zijn, dan maak je het de waarheid. We denken soms heel moeilijk over de eerste stap, maar je kunt vandaag het plaatje al in je hoofd creëren.

#2 Laat los dat het nu moet

Ik heb geleerd dat als je je verlangens helder hebt en weet wat je richting is, dat je er eigenlijk niet zo hard voor hoeft te werken. Je hoeft het niet naar voren te trekken en het af te dwingen. Keer op keer ontmoet ik vrouwen die bij mij komen omdat ze helemaal klaar zijn met hun huidige baan. Ze zijn het zo zat, dat het NU moet veranderen. Het enige wat ze doen is zichzelf vastzetten. Totaal geparkeerd! Ze stappen eigenlijk direct over punt 1 heen en willen gelijk tot actie komen. Maar actie komt er niet als je niet heel scherp hebt waarnaartoe er actie genomen moet worden. Er is totaal geen ruimte, energie en creativiteit om het te laten ontstaan. En dus balen ze van zichzelf dat het allemaal maar voortkabbelt en er niets voor ze lijkt te gebeuren. Natuurlijk wil ik ook vaak genoeg dingen afdwingen, maar op het moment dat ik dingen loslaat, komt het opeens op mijn pad of doen zich kansen voor. En dit is niet de eerste keer dat dit mij overkomt.

#3 Hou je ogen open en neem initiatief

Vaak zijn we zo gefixeerd op wat we allemaal niet meer willen, dat we kansen en mogelijkheden die zich aandienen niet eens meer zien. Ik heb geleerd om continu mijn ogen open te houden. Want kansen en mogelijkheden komen soms in een andere vorm voorbij dan dat je vooraf had bedacht of gewild. En daarbij is initiatief nemen echt de sleutel. Natuurlijk had ik kunnen afwachten en kunnen kijken wat ervan terecht zou komen, maar dan had het a) misschien niet doorgegaan en b) had het misschien een heel ander artikel geworden. Ik heb nu precies dat gedeeld wat ik het allerliefst kwijt wilde. Ik zie zoveel talentvolle vrouwen aan de zijlijn staan wachten tot iemand ze komt vragen om de wedstrijd in te komen. Twijfelen of ze nu wel of niet een stap nemen. Ik zeg begin ergens, volg je enthousiasme en kom in beweging.

Wat kan er allemaal voor jou gebeuren?

Ik voel op dit moment zo sterk dat wat ik doe zoveel moois teweeg brengt bij anderen. Moet je nagaan wat er allemaal voor jou kan gebeuren als je 3 jaar verder bent. Wat er gebeurt als je richting vindt, vertrouwen voelt in jezelf, echt weet wat je wilt en daarop initiatief neemt. Samen kunnen we zoveel verschil en impact maken! Ik ben razend enthousiast en wil zoveel meer met je delen, zodat jij ook het vertrouwen voelt om nu echt eens jouw ondernemersdroom te realiseren. En mijn enthousiasme deel ik heel graag met jou.

Maak kans op een gratis groei sessie

Het is mijn missie om vrouwen die vast zitten in een baan waar ze geen voldoening meer uithalen, te helpen ontdekken wat hun kracht en gedrevenheid is, zodat ze vol vertrouwen een stap kunnen nemen richting het ondernemerschap. Ik vind het belangrijk om vrouwen de gelegenheid te geven om te ontdekken hoe ze meer vrijheid, voldoening en vooral plezier in hun carrière kunnen brengen. Daarom selecteer ik elke maand 4 vrouwen voor een gratis groei sessie. Op maandag 23 september is de volgende selectie datum en maak ik bekend welke vrouwen geselecteerd zijn voor een sessie.

Tijdens de groei sessie bekijken we samen wat je verlangen is, onderzoeken we wat je tegenhoudt en ik geef je tips hoe je in beweging kan komen, zodat je vol vertrouwen een stap kunt nemen.

Hoe kom je in aanmerking?

  • Klik op onderstaande button om het vragenformulier in te vullen en je aan te melden voor een groeisessie;
  • Iedere maand selecteer ik 2 kandidaten voor een groei sessie;
  • Je ontvangt na selectie een persoonlijke bericht of je geselecteerd bent per mail;
  • We maken samen een afspraak voor een groei sessie;
  • Een groeisessie duurt 45 minuten en is via Skype.

Ja ik wil kans maken op een groei sessie!

Scroll naar boven