Heb jij al een tijd het gevoel geen energie te hebben voor je werk? Voer je inmiddels alleen nog de taken uit, maar heb je totaal geen motivatie om er tijd en aandacht in te stoppen? Dan zou het goed kunnen zijn dat jij jouw gedrevenheid bent verloren. In deze blog vertel ik je dat gedrevenheid jouw motor is om te vlammen in je carrière en hoe je deze kunt vinden.

Gedrevenheid is jouw brandstof om in beweging te komen

Gedrevenheid zijn die dingen die jou motiveren, inspireren en energie geven. Als je je ergens gedreven over voelt dan is dit een belangrijke mate van brandstof om in actie te komen. Om werkelijk het verschil te gaan maken en je tijd en energie erin te stoppen. Weten wat jou drijft is dus een belangrijk onderdeel van het vinden van richting in je carrière. Als je niet weet wat jou drijft dan kun je je voorstellen dat je energieloos bent, geen besluiten durft te nemen en het liefst op de bank blijft hangen. Gedrevenheid is ook wel je passie, je vuur, je brandende wens ofwel de motor die zorgt dat jij jouw doel gaat realiseren.

Waar maak jij je boos om?

Om je gedrevenheid te vinden kan je je afvragen wat jou boos maakt. What pisses you off? Waar erger je je groen en geel aan? We hebben namelijk allemaal iets waar we ons hard voor willen maken, omdat we het graag anders zien. Het maakt ons vurig en voelen een drang om er verandering in te brengen. Je kunt het zien als iets waar je je hart bij hebt liggen. Als je je nergens gedreven voor kan voelen, dan gaat het leven voorbij als een sleur. Dan halen we geen voldoening uit wat we doen en slaat de verveling toe.

Gedrevenheid komt van binnenuit

Gedrevenheid is niet iets wat je je jezelf kunt opleggen of wat je van jezelf moet zijn. Waar jij je hard voor wilt maken is voor een ander iets heel anders. Het is iets wat je van binnenuit voelt. Het is jouw intrinsieke motivatie. Je voelt je ergens gedreven over omdat je de oprechte intentie hebt om iets beter te maken in de wereld of om mensen te helpen. Het is dan ook niet gek dat je gedrevenheid bij jezelf moet vinden. En niet in allerlei testjes op internet die jou wel vertellen wat je moet doen. Het is enorm moedig om werkelijk te gaan staan voor wat je drijft. Om je echt uit te spreken voor wat je belangrijk vindt in het leven en dit op jouw manier ook uit te dragen.

Kom jij alleen op je werk om je taken uit te voeren?

In organisaties zie je vaak mensen die wel de taken uitvoeren, maar eigenlijk niet geïnteresseerd zijn in wat ze doen. Dit zijn dan ook vaak de mensen die door anderen gemotiveerd moeten worden. Het zijn de mensen die wat afwezig zijn, die zich snel irriteren of zich vervelen. Misschien is dit ook wel herkenbaar voor je? Dat je al een tijd netjes naar het werk gaat om de taken uit te voeren, maar er eigenlijk niets meer bij voelt. Het kan zelfs zijn dat je er wel gedrevenheid voor hebt gevoeld, maar dat je dit nu kwijt bent. Ik geloof erin dat je niet gemotiveerd hoeft te worden. Als jij je gedrevenheid vindt en doet waar je echt goed in bent, dan gebeuren er wonderen. Het gaat erom dat jij je gedreven voelt en je talenten optimaal kan inzetten. Dan gaan de dingen als vanzelf en heb je niemand nodig die je aan het werk zet. Dan voel je je vastberaden om je taak te volbrengen.

Wanneer voelde jij dat je iets belangrijks deed?

Misschien heb je weleens zo’n moment ervaren dat alles als vanzelf ging. Wellicht deed je een project op het werk waar je energie van kreeg of zette je je in voor een mooi initiatief bij jou in de buurt waarbij je voelde dat je iets belangrijks deed. Onderzoek bij jezelf wat je in dit project precies energie gaf of waarom je het belangrijk vond om je ervoor in te zetten. Het geeft je enorm veel waardevolle informatie over jouw gedrevenheid. Denk er eens over na hoe het voor je zou zijn als je altijd je talenten kon inzetten voor iets wat je echt belangrijk vindt. Zou dat niet een wereld van verschil maken?

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor coaching? Klik hier om vragen te stellen en telefonisch kennis te maken. Ik begeleid managers, ondernemers, leidinggevende en professionals die vastlopen in hun carrière en het nemen van leiderschap. De oorzaken kunnen verschillend zijn, maar ze zijn allemaal opzoek naar helderheid, richting en zelfvertrouwen. Zodat ze weer plezier en voldoening ervaren in hun leven en werk. Door middel van coaching help ik je het beste uit jezelf te halen en trouw te blijven aan jezelf.

Scroll naar boven