Verrassend! Wat werkelijk de doorslag geeft om met jou te gaan samenwerken

myndz ondernemerscoach

Afgelopen week plaatste ik op Instagram een aantal tips over het maken van connecties met je klanten. Er is namelijk één groot misverstand waar veel startende ondernemers tegenaan lopen.

Het triggerde enorm veel reacties. Daarom is het tijd om te delen op basis waarvan mensen nu echt met jou klikken, en wat de doorslag geeft voor samenwerken.

Het zal je verbazen dat één ding helemaal niet relevant blijkt te zijn, waar jij nu vast wel op gefocust bent.

Wat ik zeg moet wel theoretisch onderbouwd zijn

Toen ik net startte als ondernemer dacht ik dat mijn expertise en ervaring het belangrijkste waren om serieus genomen te worden als ondernemer en om klanten binnen te halen. Niet heel gek, ik ben namelijk opgevoed met de gedachte dat een goede opleiding en functie ontzettend belangrijk is.

Ik hechte daarom veel waarde aan het overbrengen van mijn expertise. Ik kon daar helemaal in vastlopen. Ik wilde mijn blogs, programma’s en social media berichten echt onderbouwen met theorieën. Ik had het gevoel dat ik op die manier kon aantonen een goede coach te zijn en het ondernemerschap waardig te zijn.

Ik kon dit doorbreken doordat ik inzag dat mijn klanten en volgers veel hadden aan mijn verhalen, mijn reis en progressie. Blogs en berichten die over mijn eigen verhaal gingen, werden veel beter gelezen en kregen ook meer respons.

Mensen klikken niet met jou op basis van je expertise

Inmiddels weet ik dat mensen niet alleen klikken met jou op basis van je expertise. Mensen kopen namelijk van mensen. Misschien dacht jij tot nu toe ook dat de opleiding of ervaring die je hebt als ondernemer doorslaggevend is voor een klant om tot een koopbesluit te komen.

9 van de 10 keer gaat het om de connectie die iemand met jou voelt. Het vertrouwen dat zij in jou voelen. Afgelopen week vroeg ik aan een groep klanten van mij wat de doorslag gaf om bij mij klant te worden. Ik kreeg echt ontzettend veel hartverwarmende reacties. De reacties bevestigde ontzettend mooi dat het niet draait om jouw expertise, maar de relatie en het vertrouwen dat zij in jou voelen.

Iedereen gaf aan dat de connectie die ze met mij voelde het allerbelangrijkste was en de doorslag had gegeven om met mij samen te werken. Als startende ondernemer is het dus belangrijk om niet alleen jouw waarde te delen, maar ook echte relaties te bouwen.

Je unieke kracht als ondernemer is dan ook niet zozeer je product, maar jouw persoonlijkheid en je verhaal. Dit is ook de reden dat een ‘over mij’ pagina vaak de best gelezen pagina is van een website.

Op basis van deze 5 elementen klikken mensen met jou

Ik ga je aan de hand van de berichten die ik van mijn klanten kreeg laten zien op basis waarvan mensen met je klikken en tot een koopbesluit komen.

Vertrouwen

 

foto vertrouwen blog

Deze klant gaf aan dat de doorslag om met mij samen te werken echt lag in het feit dat ik haar vertrouwen gaf en in haar geloofde. Mensen hebben het nodig dat jij ze het vertrouwen geeft in zichzelf en om een koopbesluit te nemen. Ze willen graag horen dat het voor hun ook mogelijk is om een sprong te maken en dat het veilig is.

Ik zie razendsnel potentie in mensen en hun bedrijfsideeën, maar als startende ondernemer kan het ondernemen je ook overweldigen en slaat de twijfel toe. Ik heb dit zelf ook ervaren, dus ik weet dat je in dit proces het nodig hebt dat iemand tegen je zegt; ‘Hé wat een goed idee, ik geloof hierin en jij kan dit’.

Confrontatie

 

foto confrontatie blog

Deze klant had het echt nodig dat ik haar confronteerde met de realiteit. Dat als je niets doet, er ook niets veranderd. Mensen hebben het nodig dat jij eerlijk en oprecht zegt waar het op staat. Ze hebben er helemaal niets aan als jij ze pampert en alleen maar een aai over de bol geeft. Help ze met nieuwe inzichten zodat ze patronen kunnen doorbreken.

Stiekem vind ik confronteren erg leuk om te doen. Ik houd niet zo van pappen en nathouden. Ik geloof er oprecht in dat je als ondernemer je mening en visie mag delen. We hebben geleerd onze hoofd niet boven het maaiveld uit te steken, maar niemand heeft er wat aan als jij niet je volledige potentieel benut.

Herkenbaarheid

 

foto herkenbaarheid blog

‘Ik heb het gevoel dat je in mijn hoofd bent gekropen Mariëlla’ is een uitspraak die ik echt heel vaak hoor. Alles wat mijn klanten meemaken heb ik zelf ook meegemaakt. Ik weet dus precies hoe jij voelt. Mensen herkennen zich in mijn verhaal en daarmee geef ik ze ook opnieuw uitzicht. Als jij het kan, kan ik het ook.

Het hele leven is een reis en mensen vinden het fantastisch om de verhalen en progressie van anderen te lezen en volgen. Het is net als een boek of film, verhalen zijn intrigerend en leuk om te volgen. Neem mensen dus mee op jouw avontuur en laat ze er een onderdeel van uit maken. Zorg dat je verhaal aansluit bij de interne gedachten van jouw klant.

Inspireren

 

foto inspireren blog

Mensen zijn nieuwsgierige wezens. Ze willen geïnspireerd raken door wat je doet en wat je al hebt bereikt. Deze vrouw gaf heel duidelijk aan dat ze geïnspireerd is geraakt door mijn verhaal. Ik sta al op het punt waar jij ook graag wilt zijn.

Mensen hebben het nodig om ergens tegenop te kijken en te zien dat het voor hun ook mogelijk is. Je kunt mensen niet alleen inspireren met je verhaal, maar ook simpel met een quote die aangeeft waar jij voor staat of jouw levensstijl toont.

Ik laat bijvoorbeeld graag zien dat ondernemen niet moeilijk hoeft te zijn. Dat als je op een paar knoppen drukt je moeiteloos kan ondernemen. Dat je veel vrijheid, plezier en voldoening uit het ondernemerschap kan halen.

Inspelen op pijn en verlangen

 

foto inspelen op pijn en verlangen blog

Ik zei het net al, ik kan mij ontzettend goed invoelen in jouw verlangen en pijnen. Ik heb het namelijk zelf ook allemaal meegemaakt. Door je helemaal in te leven in jouw klant, te weten wat er bij hem/haar speelt en de taal van je klant te spreken kun je iemand echt raken.

Raak mensen precies met de situaties waar ze zelf ook tegenaan lopen. Mensen werken vaak graag samen met iemand die hun persoonlijke situatie begrijpt en misschien zelf heeft meegemaakt.

Ik zie het nog te vaak misgaan

Ik heb goed nieuws! Zoals je weet is het mijn missie om vrouwen te helpen om een bedrijf op te zetten waar je veel voldoening uithaalt en een goede omzet mee draait. Ik leer je vol vertrouwen en zonder geldzorgen te ondernemen.

Ik zie het namelijk nog veel te vaak misgaan.

Elke keer zie ik het weer; startende ondernemers die vol goede moed beginnen met ondernemen of naast hun baan een onderneming proberen op te zetten. Maar ondertussen overweldigd raken door alle opties, mogelijkheden en tips via gratis webinars en e-books.

Ik sta er versteld van hoeveel tijd en energie er gestopt wordt in het mooi maken van hun Instagram profiel met de hoop dat de klanten vanzelf aan de deur kloppen. Ik kan je nu al vertellen dat je met deze strategie geen steek verder komt.

Ik kan het weten. Als startende ondernemer had ik het ondernemerschap en het wel of niet hebben van klanten gezien als iets wat je overkomt. Ik zag in dat je alleen kan slagen als je echt kiest om ondernemer te zijn, niet langer blijft aanrommelen en overweegt terug te gaan naar het zogenaamde veilige nest van een vaste baan. Ik investeerde in een coach, zette het fundament van mijn bedrijf neer en ging eindelijk echt geld verdienen.

Je inschrijven bij de KvK en een mooie website neerzetten maakt je nog geen goede ondernemer. Het vraagt dat je niet alleen goed bent in je vak, maar ook een goede ondernemer wordt. We zouden het allemaal heel gek vinden als je een nieuwe baan hebt en je komt op de eerste dag op je werk en je collega zegt; ‘Daar is je werkplek. Je redt je wel he?’ Maar als ondernemer vinden we opeens dat we het zelf moeten kunnen. Dat gaat niet. Je bent er simpelweg nog niet voor opgeleid.

Het is helemaal niet raar als dat je vervolgens onzeker maakt. Ben jij van plan om binnenkort je eigen bedrijf te starten maar twijfel je of je daar wel voldoende inkomsten mee kunt genereren? Heb je nog geen idee waar je moet beginnen? Download mijn gratis e-book!

Ik geloof dat iedereen het kan! Laat mij je helpen om vol vertrouwen een stap te nemen richting het ondernemerschap.

Download hier mijn gratis e-book met daarin 5 cruciale stappen om een goed lopend bedrijf op te zetten.

Scroll naar boven