Verandering, kans of bedreiging?

verandering kans of bedreiging?

In deze tijd volgen veranderingen elkaar in een hoog tempo op. Er zijn veel manieren om met een verandering om te gaan. De één is er blij mee en de ander ervaart het als een tegenslag. Is verandering een kans of bedreiging? Ik geloof erin dat in elke verandering kansen liggen verborgen. In deze blog lees je hoe je veranderingen kan omarmen.

Vroeger was alles beter

Veranderingen kan je zien als een kans of een bedreiging. Vele van ons zien veranderingen vaak als bedreiging omdat we graag bij het oude blijven. Iets waar we van weg moeten rennen en tegen willen vechten. Want vroeger was alles beter. In deze tijd zijn veranderingen niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Het internet zorgt ervoor dat we met iedereen over de hele wereld in verbinding staan. We kunnen snel van elkaar leren en elke dag is er weer een nieuwe innovatie te noemen. Alles zal altijd veranderen, het is niet te stoppen. Willen we er dan tegen blijven vechten?

Zinloos om te vechten

Het lijkt vrijwel zinloos om tegen een verandering te vechten. Het is logisch dat je op enig moment een verandering wilt tegenhouden. Je kijkt met enige nostalgie terug op iets wat belangrijk voor je was. Het is een kunst om verandering niet als bedreiging maar als een nieuwe stap te omarmen en mee te bewegen met wat komen gaat. Door niet te veranderen zal je als star ervaren worden en zal je volharden in je weerstand.

Bewegen en groeien

Wanneer je een verandering vanuit meerdere perspectieven bekijkt zal je ontdekken dat de verandering ook kansen creëert, je laat groeien en dat je tot nieuwe inzichten komt. Je hoeft het niet altijd eens te zijn met een verandering. Gebruik je gezonde verstand, een positieve mindset en een dosis creativiteit. Vanuit hier vind je een weg om mee te bewegen en in een flow van constante verandering te komen. Je zal merken dat je vanuit deze positie meer gedaan krijgt en minder weerstand voelt om een verandering aan te gaan.

Neem initiatief en wees de verandering voor

Heb je weleens het gevoel dat een verandering je opgedrongen wordt? Een naar gevoel, maar kijk eens terug op deze situatie. Was je niet al te lang blijven hangen in bepaalde gedachten of werkwijzen? Neem verantwoordelijkheid voor jouw eigen ontwikkeling en neem initiatief om jezelf te blijven inspireren. Wanneer je jezelf blijft inspireren en ontwikkelen zal je merken dat je veranderingen ziet aankomen en niet meer als tegenslagen of vanuit weerstand benaderd. Het vraagt een dosis zelfkennis, het zien van mogelijkheden en een flexibele houding. Bereid jezelf voor op toekomstige veranderingen en zie de kansen die in veranderingen verborgen liggen. Is verandering, een kans of bedreiging voor jou?

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor coaching? Klik hier om vragen te stellen en telefonisch kennis te maken. Ik begeleid managers, ondernemers, leidinggevende en professionals die vastlopen in hun carrière en het nemen van leiderschap. De oorzaken kunnen verschillend zijn, maar ze zijn allemaal opzoek naar helderheid, richting en zelfvertrouwen. Zodat ze weer plezier en voldoening ervaren in hun leven en werk. Door middel van coaching help ik je het beste uit jezelf te halen en trouw te blijven aan jezelf.

Scroll naar boven