Creatief denken en geïnspireerd werken waardeer ik enorm in mijn werk. Zeker in mijn laatste opdracht voor mijn werkgever heb ik uren met collega’s mogen broeden op vernieuwende ideeën onder andere door te brainstormen. Lees in deze blog wat geïnspireerd werken mij heeft gebracht en waarom ik niet meer zonder wil.

Oogkleppen op

In mijn blog ‘wat je aandacht geeft groeit’ vertelde ik jullie al over mijn ontwikkeling als leidinggevende en hoe ik door te inspireren, empoweren en te verbinden groeide in mijn rol. In die tijd zat ik een beetje vast in mijn ontwikkeling. Ik merkte dat ik heel erg vasthield aan procedures en de gebaande paden. Ik werkte eigenlijk met oogkleppen op en voelde mij niet geïnspireerd. Ik vond mijn werk daardoor ook minder leuk en werkte eigenlijk op de automatische piloot.

Geïnspireerd werken

Er kwam een turning point waardoor ik weer energie terugkreeg. Dit was het moment waarop ik mij weer ging openstellen voor mensen, voor informatie en ging werken vanuit mijn eigen kracht. Het bracht mij heel veel. Door mij volledig open te stellen en geen beperkingen te zien kwam er een energie los die bijna onuitputtelijk was. Het ene na het andere creatieve idee kwam in mij los. Ideeën fabriek Mariëlla was geopend! Inspiratie komt en gaat. Soms raak je geïnspireerd door een goed artikel, mooie quote, bijzonder persoon, gave omgeving of als je gewoon helemaal niets moet.

Denk is na wanneer jij je geïnspireerd voelt? Kan je dit meer gebruiken in je werk?

Open je ideeën fabriek

Alles draait om het zien van mogelijkheden. We concentreren ons vaak op de what-ifs, beperkingen en ja maars. Uiteraard zijn er voor- en nadelen voor ideeën te bedenken. Wil je de ideeën fabriek in jou openen, dan mag je dit even helemaal loslaten. Denk groot, denk in mogelijkheden en doe is lekker gek. Het geeft je de mogelijkheid om in korte tijd tot veel nieuwe ideeën te komen. Werkbaarheid komt later wel aanbod. En gek genoeg blijken de ideeën vaak toch heel haalbaar te zijn.

Neem je tijd

Het is heel herkenbaar dat je overloopt met taken en actielijsten die bijna niet te doen zijn. Je raakt er helemaal in verstrengeld en ik hoor mijzelf al roepen ‘het is te druk’. Ik weet nog dat wij als team collectief stopten met zeggen; ‘het is druk’. Wat een lucht en ruimte gaf dat! Geef geïnspireerd werken prioriteit in je werk en in je leven. Het is misschien een cliché, maar je doorbreekt het vaste patroon en geeft jezelf er zoveel plezier voor terug.

Wil je ermee aan de slag? Nog een paar tips op een rij zodat de ideeën fabriek lekker gaat werken:

  • Denk groot, zonder oordeel en belemmeringen.
    Ik kan het niet vaak genoeg zeggen. Geef elk idee een kans en laat het denkproces stromen.
  • Stel jezelf open
    Verbind met mensen, lees artikelen/boeken die je inspireren en bekijk zaken is vanuit een ander perspectief.
  • Doe het samen
    Door samen aan de slag te gaan kom je verder. Brainstorm met elkaar en experimenteer. Zoek mensen op die jou inspireren en waar je energie van krijgt.

Ik ben heel benieuwd tot welke gave ideeën je bent gekomen?

 

 

Scroll naar boven