Van dromen naar doen in 6 stappen

Schermafbeelding om

Afgelopen week schreef ik mij officieel in bij de KvK als ondernemer. Het is eindelijk zover, na maanden van ideeën spuien, inspiratie opdoen en dromen van mijn eigen onderneming, heb ik de stap gezet. In deze blog hoe je van dromen naar doen komt.

Dagdromen

Het is niet altijd gemakkelijk om je dromen werkelijkheid te maken. Maanden liep ik met goede ideeën rond, maar was ik ook heel onzeker. Kan ik dit wel alleen, heb ik wel voldoende ervaring, heb ik wel het netwerk, wat gaan anderen van mijn plannen vinden en heb ik wel het lef om deze plannen werkelijkheid te laten worden. Het ene moment voel ik mij sterk en kan ik het mij allemaal goed visualiseren en het andere moment is de onzekerheid sterker en kom ik geen stap vooruit. Worstel jij ook met deze gevoelens? Het is eigenlijk heel normaal dat je innerlijke stem je af en toe de baas is.

Van dromen naar doen

Met alleen maar dromen over je plannen zet je geen stap vooruit. Het is niet erg om het alleen maar bij dromen te houden. Het is een keuze. Heb je sterk het gevoel dat je jouw dromen werkelijkheid wilt laten worden? Zet dan de knop om. Hieronder 6 stappen die ik heb gezet om mijn droom werkelijkheid te laten worden:

Stap 1 – Gewoon doen

Er is nooit een beter moment. Als je het graag wilt dan ga je het gewoon doen. Je kan eindeloos blijven filosoferen over de what ifs en ja maars. Neem het besluit dat je het gaat doen en je mindset is al wezenlijk anders.

Stap 2 – Er is geen vast pad

We zijn geneigd om alles via een vast patroon te willen doen. Wil je je dromen bewerkstelligen dan moet je accepteren dat je geen vast pad gaat bewandelen. Just go with the flow. Leer en zie wat goed voor je werkt en anticipeer hierop.

Stap 3 – Fouten maken mag

Het is niet erg om fouten te maken. Dit vind ik persoonlijk lastig. Ik wil het graag goed doen en alles direct perfect neerzetten. Het direct goed willen doen blokkeert. Tegenslagen zijn mooie cadeaus die je verder brengen op je pad.

Stap 4 – Inspireer jezelf

Het is voor mij heel belangrijk geweest om mijzelf te inspireren. Ik las veel blogs en boeken en ging naar (netwerk)bijeenkomsten. Jezelf inspireren geeft energie en zorgt ervoor dat je goed op een rijtje krijgt wat je wel en niet wilt. Zie het als een ontdekkingsreis waar je telkens een stukje van de puzzel neerlegt.

Stap 5 – Deel het op in stukken

Ja het liefst wil ik dat alles nu en meteen geregeld is en klaar staat. Dit maakt de uitdaging heel groot en moeilijk behapbaar. Door jouw project in stukken op te breken en kleinere doelen te stellen zal je zien dat je sneller je doelen bereikt. Hoe leuk is het om elke keer een behaald doel te vieren.

Stap 6 – Neem de tijd

Voor mij is focus enorm belangrijk. Door bewust tijd te nemen voor mijn plannen ervaar ik dat ik meer bereik. Het even tussendoor doen werkt voor mij minder goed. Door bewust aandacht te geven aan je plannen zal het verder groeien.

Ik ben heel benieuwd naar jullie ervaringen? Hoe kwam jij van dromen naar doen? Deel je ervaringen via @ondernemerscoach_myndz op Instagram, Facebook of Twitter.

Scroll naar boven