Vakantiegevoel vasthouden

surfing

Afgelopen 2 weken was ik op vakantie naar Paros. Een fantastisch Grieks eiland een echte aanrader wat mij betreft. Een hele fijne sfeer, lekker eten en vriendelijke mensen. Ook dit jaar heb ik behoefte om het vakantiegevoel thuis vast te houden. Niet direct terugvallen in vaste patronen en dagelijkse routines. Tijdens de vakantie dacht ik hierover na. Wat ervaar ik als het ultieme vakantiegevoel en wat wil ik meenemen in mijn dagelijks leven?

Lezen

Op vakantie lees ik altijd heel graag en verslind ik zo een paar boeken. Ik doe weer nieuwe inspiratie op en ervaar het echt als een verrijking. Thuis lees ik een stuk minder, omdat ik er gewoonweg minder tijd voor neem. Ook dit keer hebben de boeken die ik las mij veel nieuwe inspiratie gebracht, daarom ga ik hier meer tijd voor nemen in mijn dagelijks leven. Boekentip voor deze vakantie: Creative personal branding van Jürgen Salenbacher en De kracht van betekenis van Emily Esfahani Smith.

Nieuwe mensen ontmoeten

Tijdens de vakantie ontmoet je makkelijker en sneller nieuwe mensen. Een kort praatje op het terras of bij de kassa van een klein supermarktje. Je hoort iets bijzonders over het land of je krijgt een goede tip voor een leuk restaurant of een bezienswaardigheid. Ik ga in mijn dagelijks leven meer energie steken in nieuwe ontmoetingen, hoe klein dan ook.

Meer buiten zijn

Het leven buiten doet mij zo goed. Op vakantie ben ik vrijwel continue buiten en de buitenlucht doet echt wonderen. Thuis ga je na een lange werkdag toch snel de bank op voor je favoriete tv serie om te ontspannen. Ik neem mij voor om vaker een wandeling te maken en de buitenlucht op te zoeken.

Meer in hier en nu zijn

Tijdens de vakantie leef ik meer in het hier en nu. Wat er morgen komt of niet komt is minder belangrijk. Je geniet van het moment en beleefd de dag zoals deze komt en gaat. Het geeft een heel ontspannen gevoel die ik graag meeneem naar huis.

Aandacht voor voeding

Tijdens vakanties eet ik niet per se ongezonder. Ik eet lokale gerechten en ontdek graag specialiteiten van het land. Maar vooral neem ik echt de tijd voor het eten. Niet even snel een paar happen en klaar, maar gewoon even aandacht en op mijn gemak eten.

Nieuwe plekken ontdekken

Het leukste van een vakantie vind ik het ontdekken van nieuwe plekken. Een bijzonder strandje, een leuk tentje om te eten of een mooie bezienswaardigheid. Het liefst zoek ik plekken op waar de locals graag komen en ga ik de echt toeristische plekken uit de weg. Terug thuis ga je toch snel weer naar je favoriete plekken, maar verandering van spijs doet eten dus aankomende tijd ga ik nieuwe plekken ontdekken.

Herinnering meenemen

Vakantie is vooral een mooie herinnering. Je hoeft niet na te streven dat je alles meeneemt in je dagelijks leven. Het is ook gewoon fijn om weer uit te kijken naar een nieuwe vakantie en je dagelijkse routines op te pakken. De herinneringen blijven en er komen ook weer nieuwe een volgende keer.

Scroll naar boven