We hebben allemaal weleens een dag dat we ons heel erg zwaar voelen of juist helemaal in flow. Het liefst willen we altijd in een flow zijn natuurlijk. Ik vertel je hoe je aantrekt wat je wilt en deel mijn eigen ervaring met een energy healing.

Mijn spiri wiri kant

Dit zal de meest zweverige blog zijn die je van mij zult lezen. Ik noem het eigenlijk liever mijn meest spirituele blog tot nu toe. Want je kent mij misschien als down to earth, resultaatgericht, doortastend en iemand die strategisch is. Maar ik ben ook iemand die breed geïnteresseerd is en dus voor heel veel openstaat. Je mag mij best een beetje spiri wiri noemen. Overigens zie ik spiritualiteit helemaal niet als iets zweverigs of ongrijpbaars. Het gaat voor mij vooral over hoe ik in het leven sta, over bewustzijn en de manier waarop ik mijn leven zin geef. Eigenlijk voelt het voor mij als iets waardoor ik met beide benen op de grond sta en heel goed luister naar mijzelf. Hierdoor kan ik betere keuzes voor mijzelf maken, makkelijker grenzen aangeven en heb ik veel focus op mijn missie. Je kunt zeggen dat spiritualiteit voor mij betekent dat ik mijzelf volledig omarm en dat ook durf te laten zien.

Ik voel me zwaar!

Onlangs heb ik iets geleerd of eigenlijk ervaren wat ik met je wil delen. En dat gaat over energie! Nog niet afhaken 😉 Lees even mee. Je zal het vast wel herkennen dat je dagen hebt waarop je je heel licht of juist enorm zwaar voelt. Een dag of zelfs periode dat gewoon alles naar je zin gaat en je echt in een flow zit. En je herkent het vast ook dat je periodes hebt waarin niets lijkt te lukken, alles een last is en je je enorm zwaar voelt. Laten we zeggen dat je je dus op verschillende momenten lichter of zwaarder kunt voelen. We kunnen het erover eens zijn dat we ons het liefst altijd licht voelen, toch? Oké maar de kans is groot dat jij eigenlijk al een tijd ervaart dat alles zwaar is, omdat je al een tijd geen voldoening meer uit je werk haalt en je elke dag met tegenzin naar je werk moet slepen.

Energie hoe werkt het

Ik zal je proberen uit te leggen hoe energie werkt. De wetenschap heeft afgelopen jaren veel kennis opgedaan over menselijk gedrag en het universum. Eén van de dingen die nu wetenschappelijk is bewezen, is dat alles uit energie bestaat. Echt alles, van je planten tot je stoel en jijzelf. Alles vibreert op een eigen frequentie en jij vibreert met datgene wat ook op jouw frequentie zit. Daardoor trek je ook aan wat op jouw frequentie zit. Je kunt deze energie alleen niet zien en daardoor klinkt het al snel zweverig. Dit betekent dus dat als jij in een periode zit waar alles zwaar voor je is, je een lage frequentie hebt en dus dingen aantrekt die ook in deze lage energie zitten. Als iets dan mis gaat of niet loopt zoals je wilt, gaat eigenlijk alles fout en zo krijg je het gevoel dat je in een neerwaartse spiraal zit. Herkenbaar voor je?

Rommel opruimen

Nu vind ik het belangrijk om in mijzelf te investeren, zodat ik zowel persoonlijk als in mijn business kan groeien. Groei is voor mij een belangrijke kernwaarde en zorgt ervoor dat mijn vuurtje blijft branden. Zo ben ik half mei gaan samenwerken met mijn businesscoach Tineke Zwart. Zij vertelde mij over Marissa Klouwer, een energy healer, die haar ontzettend goed had geholpen met het doorbreken van een aantal patronen. Toevallig had ik al meerdere dingen via Instagram voorbij zien komen over Marissa en dus was Marissa niet helemaal onbekend voor mij. Marissa zorgt er op energetisch niveau voor dat dingen naar bovenkomen zodat je in het dagelijks leven bepaalde ongemakken niet meer zult ervaren. Klinkt fantastisch maar tegelijkertijd ook een beetje vaag. Het komt erop neer dat je energetische rommel met een lage frequentie die je met je meedraagt bijvoorbeeld emoties die je hebt weggestopt of onderdrukt gaat opruimen. En echt iedereen draagt rommel met zich mee uit het verleden, alleen van deze rommel ben je je niet altijd meer bewust.

Mijn ervaring bij Marissa

Nieuwsgierig als ik ben wilde ik dit ervaren. Dus ging ik naar Zandvoort voor een privé sessie. Die dag stormde het echt best hard. Toen ik aankwam op station Zandvoort waaide ik letterlijk uit mijn jas. Na een rondje strand kwam ik bij Marissa aan. Ik kreeg lekker een kop thee om even te ontspannen en we spraken kort over hetgeen ik bij haar kwam doen. Ik had al een tijd last van lage onderrug pijnen en ik wilde onderzoeken of ik onderbewust misschien energetische rommel met mij meedroeg, waardoor die pijn maar niet wegging. Vervolgens vroeg zij mij te gaan liggen en mijn ogen de sluiten. Ze heeft mij de hele sessie met geen vinger aangeraakt. En ik kan zeggen de healing was in één woord wonderlijk!

Het ging behoorlijk stormen

Voor mij was de healing ontzettend fysiek. De wind beukte tegen de ramen door de storm en ik had letterlijk het idee dat die storm in mij ook tekeer ging. Ik ging trillen, moest huilen, ik zag allerlei kleuren, maar ik moest vooral heel veel gapen. Het voelde letterlijk of Marissa mij van mijn tenen tot het topje van mijn hoofd heen en weer aan het bewegen was. Tot ze zich vastgreep in mijn onderrug, zonder mij aan te raken. Het voelde alsof er een soort ei van onverwerkte emotie vastgeplakt zat aan mijn ruggengraat. En dit probeerde ze met een hoop liefde los te wrikken voor me. Langzaamaan werd het stukje bij beetje afgebroken tot het gewoon helemaal weg was. Na de sessie voelde ik mij in één klap een heel stuk lichter en voelde ik zo’n ontzettend groot vertrouwen in mijzelf. Alsof ik alles in één klap helder zag.

Energie voor je laten werken

Normaal gesproken schrijf ik jullie altijd hele gerichte blogs met een duidelijke reden om je bewust te maken van iets, je aan te sporen in actie te komen of je bullshit achter je te laten. Dit is de eerste keer dat ik begin aan een blog en eigenlijk niet goed weet waar deze gaat eindigen. Ik wil gewoon heel graag mijn ervaring met je delen. En misschien wil ik je een klein beetje laten inzien dat je dus kan aantrekken wat je maar wilt, als jij maar de juiste energie uitstraalt. De kunst is dat je hiervoor natuurlijk niet elke keer naar healer hoeft, maar dat je dit ook uit jezelf kunt halen. Omdat je ijzersterk weet wat je wilt, vertrouwen voelt in jezelf en daadkrachtige acties neemt.

Groeien door bewustzijn

Het begint allemaal met je bewust zijn dat je huidige situatie niet voor je werkt. Als je je er van bewust bent kan je het namelijk ook echt oplossen. Als jij jezelf positief verandert en versterkt, zal je ook op energetisch niveau een hogere frequentie gaan uitstralen en dus dingen gaan aantrekken die je echt heel graag wilt. En dat is misschien dan ook direct de reden dat ik in mijn blogs altijd zoveel aandacht besteed aan jou bewust maken van patronen. Door bewustzijn kun je groeien en kun je het vertrouwen in jezelf vinden om prachtige dingen te bereiken.

Vrouwen helpen met hun ondernemersdroom

Na de sessie bij Marissa werd voor mij heel duidelijk dat ik het ontzettend leuk vindt om vrouwen met een ondernemersdroom te helpen. Daarom schreef ik een e-book met daarin 5 cruciale stappen om een goed lopend bedrijf op te zetten waarmee je ook zo snel mogelijk een goede omzet draait. Je kunt het e-book hier gratis downloaden.

Scroll naar boven