Toekomstmakers

Ik ben Mariëlla Vink, kwartiermaker, aanjager en dwarsdenker.

Ondersteuning nodig bij complexe of vastgelopen (maatschappelijke) vraagstukken die vragen om een nieuw perspectief, een creatieve oplossing of in beweging mogen komen?

Ik ondersteun toekomstmakers in de stad, in de publieke sector, bij buurtinitiatieven en sociale organisaties hun slagkracht te vergroten, beweging te organiseren en uitdagingen creatief en out-of-the-box aan te pakken.

Als kwartiermaker, procesbegeleider, spreker en coach help ik je deze vraagstukken anders aan te vliegen, nieuwe wegen te vinden en met toekomstbestendige oplossingen te komen.

Toekomstmakers Mariëlla Vink

Toekomstmakers zoekt sparringpartner

Jij werkt in de stad, in de publieke sector, bij een buurtinitiatief of een sociaal maatschappelijke organisatie. Je wilt verbetering en vernieuwing op een thema waar jij enthousiast over bent. Hiervoor moet je pionieren, heilige huisjes omverblazen, vooroplopen, nieuwe wegen vinden en op ongebaande paden lopen. Het is geweldig en ook een geweldige uitdaging. Wat jij of jullie team zoekt is een sparringpartner. Iemand die;

Nieuw licht kan werpen op een complex vraagstuk en je een verfrissend perspectief geeft.

Helpt concreter te worden met je plannen en stimuleert door te pakken.

Creatief en out of the box kan meedenken in alternatieve oplossingen, daar waar jezelf even niet bij kon.

Je versterkt in jouw (persoonlijk) leiderschap als je vastloopt, tegengas krijgt of even niet weet hoe je verder moet.

Je adviseert om een stroeve samenwerking te verbeteren en helpt in verbinding te komen.

In een wereld vol veranderingen hebben we jou als toekomstmaker nodig. Het is mijn doel om jou als sparringpartner in crime te ondersteunen deze verandering en vernieuwing te realiseren. Dit doe ik o.a. door middel van doorbraak sessies, creatieve totaaloplossingen en coaching.

Toekomstmakers in de stad Mariëlla Vink

"Ik sta met liefde met mijn Dr. Martens in de klei om samen met mijn buurtgenoten verschil te maken in de wijk "

Aanjager van buurtinitiatief De Vuilstort

Op 1 oktober 2022 ben ik het Instagram account @devuilstortschiedam gestart. Ik voelde me geroepen om de verwaarlozing, vervuiling en negativiteit aan te pakken in mijn wijk. Dagelijks geconfronteerd met enorme grofvuil en huisraad dumpingen, besloot ik mijn wijk wakker te schudden. Wat begon met elke dag een foto van ons afvalpunt, mondde uit in een levendig ondernemend buurtinitiatief. Het resultaat; van 5 schone dagen per maand, naar gemiddeld 20 schone dagen per maand.

Onze missie grijze, vervuilde en ongezellige straten transformeren naar een betrokken, groene en schone buurt waar we fijn samenleven. Ondernemen met mijn buurt heeft mij als ondernemer verrijkt en mijn energie doen ontluiken.

Ik maak mensen bewust van hun eigen gedrag en verantwoordelijkheid.

Zet mijn kracht in als aanjager en kwartiermaker.

Geef de ‘gevestigde orde’ een fris perspectief en een creatieve oplossing.

En organiseer beweging in een niet echt sexy thema.

Van de wijk naar een stads brede aanpak organiseer ik samen met de gemeente en het afvalverwerkingsbedrijf een grootschalig event en lokale wijk acties om container adoptanten en enthousiastelingen meer slagkracht en motivatie te geven bij hun activiteiten in de wijk.

Real facts over Mariëlla Vink

Opgegroeid in Schiedam en nooit meer weggegaan. Ik woon in het historische stadscentrum, waar ik onder toeziend oog van mijn teckel Jet werk. Iedereen wordt enthousiast begroet door mijn vrolijke viervoeter, waarna ze zichzelf nestelt op de bank voor haar schoonheidsslaapje. Uiteraard houdt ze de boel nauwlettend in de gaten.

Goed doen vind ik belangrijk. Het voelt goed om je stad schoner of veiliger te maken, de zorg betaalbaarder, je buren te zien lachen of verschil te maken voor iemand die het hard nodig heeft.

Goed doen voor mijzelf betekent de natuur in gaan, gewichten liften in de gym en mij creatief uitten door bijvoorbeeld potten te bakken. Goed doen met mijn bedrijf betekent dat ik elk jaar iets terug geef aan een maatschappelijk doel of initiatief.

Mensen omschrijven mij als direct evenals empathisch. Ik noem het zelf hard op de inhoud, zacht op de relatie. Geen loze woorden, razendsnel tot de kern, prikkelend en raak in mijn vragen en ben niet vies om de ‘gevestigde orde’ tegengas te geven of buiten de lijntjes te kleuren. Altijd met respect, waardering en begrip voor verschillende perspectieven en sensitief voor onderliggende processen en onderstroom in relaties.

Een ervaren HR expert met 10+ jaar ervaring als adviseur, teamleider, (project)management en team coaching, o.a. op ontwikkeling, verandering en vernieuwing van processen en organisatie. Ervaren in het versterken, optimaliseren en ontwikkelen van mens en teams. Gediplomeerd HBO Human Resources Management en coaching en training gehad op het gebied van talent en teamontwikkeling.

Kwartiermaker aanjager dwarsdenker Mariëlla Vink

Samen de toekomst mooier maken?

Samen sparren over jouw vraagstuk? In een kennismakingsgesprek komen we direct tot de kern van jouw uitdaging, geef ik je een inzicht of nieuwe perspectief en maak ik helder hoe je jouw uitdaging kan aanpakken. Plan direct hieronder een kennismaking in mijn agenda. 

Scroll naar boven