Let’s drink coffee, tips voor een nuttige koffie afspraak

nuttige koffie afspraak

De afgelopen weken heb ik veel tijd geïnvesteerd in koffieafspraken met mensen. Na het delen van mijn plannen kreeg ik verschillende verzoekjes om koffie te drinken, maar nam ik ook zelf initiatief om met mensen in contact te komen die mij kunnen helpen op mijn pad. Omdat ik graag deel, krijgen jullie mijn tips voor een nuttige koffie afspraak.

Tips voor een nuttige koffie afspraak

Er komt nooit een perfect moment

Het delen van mijn plannen vond ik een spannend moment. Een hele tijd heb ik gewacht met het delen van mijn plannen. Ik zocht naar het perfecte moment en ik overtuigde mijzelf ervan dat ik eerst nog van alles moest voor ik het echt kon delen. Kortom ik zat vooral mijzelf in de weg. Er komt nooit een perfect moment en daarom deelde ik uiteindelijk alles op social media. Wat is het fijn om niet meer alleen te zijn met mijn plannen. Ik kon er opeens met iedereen over praten, mijn energie ging weer stromen, nieuwe mensen kwamen op mijn pad en ik kon telkens beter uitleggen wat ik precies wil gaan doen.

Samen delen

Achteraf denk ik dan altijd, wat heb ik toch moeilijk gedaan. Goede contacten en samenwerkingen opbouwen is erg belangrijk. Hoe meer mensen weten wat je gaat doen, hoe makkelijker zij je weer kunnen koppelen aan andere mensen of initiatieven. En dat heb ik dan ook zeker ervaren. Mensen die mij totaal niet kenden namen de moeite en tijd om met mij af te spreken en hun tips, ervaringen en contacten te delen. Hoe mooi is dat? Ook dan zie ik weer dat in beperkingen denken, je niet verder brengt. Ook ik leer nog elke dag. Een mooie learning voor iedereen, share and inspire.

Investeer in goede contacten

Je kunt niet alles zelf doen en je hebt anderen nodig om je doelen te behalen. Investeer dus in contacten. Belangrijkste tip die ik jou wil meegeven is, blijf dicht bij jezelf. Ik hoef mijn verhaal niet mooier te maken dan het is. Door oprecht te zijn en eerlijk aan te geven dat je hulp of advies nodig hebt zal je merken dat mensen enorm bereid zijn om je te helpen. Daarbij vond ik het heel waardevol om met allerlei verschillende mensen te spreken die vanuit verschillende perspectieven mij konden helpen. Dit leverde vaak verassende inzichten op of zette mij aan het denken om een bepaalde stap te nemen. En tot nu toe heb ik nog geen enkele afwijzing gehad op een verzoek om koffie te drinken. Dus wat houdt je nog tegen?

Oprecht verbinden

Netwerken het is niet altijd mijn favoriete ding om te doen. Ik vind het altijd een beetje ongemakkelijk om een eerste keer met iemand af te spreken. Toch heb ik een manier gevonden om het leuk te gaan vinden. De key zit hem voor mij in het verbinden met de persoon tegenover mij. Door mij voor te bereiden, mijzelf te blijven tijdens het gesprek en oprecht geïnteresseerd te zijn weet ik mij te verbinden met de persoon tegenover mij. Door goed te luisteren en vragen te stellen kom je er al snel achter wat je met elkaar verbindt. Ik ga ook niet altijd met een doel het gesprek in. Het zorgt ervoor dat ik niet volledig opensta voor het gesprek en daardoor mis ik de verbinding of ben ik niet opmerkzaam voor anderen mogelijkheden tot bijvoorbeeld een samenwerking.

En nu ben ik benieuwd, met wie wil jij binnenkort een koffieafspraak? Of je wat hebt gehad aan mijn tips voor een nuttige koffie afspraak.

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor coaching? Klik hier om vragen te stellen en telefonisch kennis te maken. Ik begeleid managers, ondernemers, leidinggevende en professionals die vastlopen in hun carrière en het nemen van leiderschap. De oorzaken kunnen verschillend zijn, maar ze zijn allemaal opzoek naar helderheid, richting en zelfvertrouwen. Zodat ze weer plezier en voldoening ervaren in hun leven en werk. Door middel van coaching help ik je het beste uit jezelf te halen en trouw te blijven aan jezelf.

Scroll naar boven