Tips om je ochtend prettig te starten

Tips om je ochtend prettig te starten

Afgelopen week startte ik mijn ochtend eens heel anders. Dit was zo verfrissend en verrassend dat ik jullie ook wat tips wil geven om je dag prettig te starten.

Laat je verrassen!

Sinds mijn zusje bij mij woont start ik mijn dag weer met andere routines. Zo begin ik de dag al een stuk vroeger, want ja er is beweging in huis en haar aanwezigheid maakt mij energiek. Ik vind het prettig om af en toe op een andere werkplek te werken en niet vanuit huis te starten. Dit brengt mij veel inspiratie en ik ontmoet weer nieuwe mensen. Maar in Schiedam gaat de bibliotheek pas om 10:00 uur open, dus daar zat ik dan om 08:00 uur klaar om aan de dag te beginnen met nog ruim 2 uur op de klok voor ik kon starten. Het was mooi weer dus ik besloot niet te gaan zitten wachten en een mooie ochtendwandeling te maken. De wandeling was heerlijk en ik werd ook nog eens getrakteerd op een prachtig wolkenspel met hele mooie kleuren.

Energieke dag

Ik wandel al erg veel, maar ga meestal op andere tijden een stuk lopen. Het verraste mij dan ook hoe goed het mij beviel om hiermee mijn dag te starten en hoeveel energie het mij gedurende de dag gaf om lekker aan de slag te gaan. Uiteindelijk belandde ik ook nog op een hele andere plek en zo ontdekte ik weer een nieuw plekje om te werken. Ik merkte bij mijzelf een enorme rust en enorme dankbaarheid dat ik de vrijheid heb om zelf te kiezen hoe ik mijn dag start.

Gehaaste gezichten

Rond 08.00 uur is het spitsuur. Iedereen lijkt wel onderweg te zijn. Tijdens de wandeling viel het mij op hoe gehaast mensen zijn. Hard fietsend, toeterende auto’s en gehaaste gezichten gingen aan mij voorbij. Het leek wel of het niemand opviel dat er ondertussen een prachtig wolkenspel te zien was. Wat enorm zonde! Toch herken ik deze gehaastheid wel. Het deed mij enorm denken aan een tijd dat ik zelf geïrriteerd achter het stuur zat in de zoveelste file om op werk te komen. Toch geloof ik erin dat we allemaal kunnen kiezen om je dag prettig te starten.

Tips om je dag prettig te starten

#1 Muziek doet wonderen

Zet eens wat fijne muziek op als je de dag start, op de fiets of in de auto. Muziek raakt iedereen en het zal je dag positief beïnvloeden. Ik werk nu een tijdje aan het project Miracles of Music. De mirakelen van muziek verbazen en inspireren mij nog altijd. Eerder schreef ik een blog over de werking van muziek op je brein.

#2 Neem tijd voor een goed ontbijt

Ik merk dat een goed ontbijt altijd een fijn begin van de dag is. Maar er echt tijd voor nemen, dat deed ik niet altijd. Nu verwen ik mijzelf regelmatig met een lekker ontbijt en geniet ik van de tijd om dit rustig op te eten. Niet alleen voedzaam, maar ook fijn om even goed voor jezelf te zorgen. Voor mij een enorme kick-start van mijn dag.

#3 Start de dag met mooie ontmoetingen

Ik plan graag in de ochtend koffieafspraken voor een fijn gesprek of nieuwe ontmoetingen. Ik hecht enorm veel waarde aan nieuwe ontmoetingen en de verbinding met mensen. Het is zo leuk om al direct geïnspireerd de dag te starten!

Bovenal vergeet niet te lachen en om je heen te kijken als je ’s ochtends op je fiets of in je auto stapt. Laat je verrassen door wat de dag je brengt!

Scroll naar boven