Stralen van je werk, hoe je ervoor zorgt dat jouw ogen niet stoppen met glimmen

afterlight

Stralen van je werk, regelmatig zie ik ze, stralende koppies en glimmende ogen. Dan weet ik, dit is een dame die weet wat ze wil en maakt haar ambities waar. Dat is wat ik wil zien in de ogen van getalenteerde vrouwen. Ogen die glimmen en mij vertellen dat ze haar potentieel optimaal benut.

Kan jij zeggen dat je ogen stralen?

Kan jij oprecht zeggen dat je blij wordt van je werk en dat je alles uit jezelf haalt? Of denk je stiekem al een tijd dat het best cool zou zijn om een nieuwe stap te maken? Het is belangrijk om af en toe even stil te staan en te onderzoeken bij jezelf of je nog wel voldoening uit je werk haalt. Het leven is vaak druk en de dagen razen aan je voorbij. Je wilt ook eigenlijk niemand teleurstellen. Voor je het weet ben je maanden verder en beginnen de dagen op werk je toch echt te benauwen. Vervolgens kom je erachter dat je eigenlijk al veel te lang aan je gevoelens bent voorbijgegaan.

Je gevoelens negeren

Is het überhaupt een optie om voorbij te gaan aan jezelf? Je kunt je gevoelens wel negeren, maar jij en ik weten dat we er uiteindelijk keihard mee geconfronteerd worden. Het is alsof je vriendin telkens aan je jasje trekt en zegt ‘heb even aandacht voor mij’ en je steevast nee zegt. Denk je dat je vriendin na een aantal keer nog zin heeft om het nog eens te proberen. Jullie raken verwijdert van elkaar en op een gegeven moment is de vriendschap over. Zo kun je het ook zien met je ambities. Je gaat er telkens weer aan voorbij, je raakt telkens meer van jezelf verwijdert en uiteindelijk weet je totaal niet meer wat je plezier geeft en check je uit. Je ogen stoppen letterlijk met glimmen en dus ga je stralen van je werk.

Stel jezelf eens de volgende vraag: Wat gaat het jou kosten als je je gevoelens negeert? Wat kost het je als je niet alles uit jezelf haalt? Welke prijs ga je daarvoor betalen?

 

Stralen van je werk, get comfortable being uncomfortable

Het is misschien makkelijk om te wandelen op de veilige weg. Ook al wringt en schuurt deze aan alle kanten. Maar ik geloof erin dat je beter kan struikelen op de goede weg, dan wandelen op de verkeerde weg. Telkens meer kom ik erachter dat je alleen maar kunt groeien als je jezelf ook ongemakkelijk durft te voelen. Denk je dat ik zover ben gekomen door mij alleen maar comfortabel te voelen. Serieus ik schijt regelmatig in mijn broek en vraag mij regelmatig af ‘waarom wilde ik dit ook al weer zo graag’. Maar als ik dan weer in de spiegel kijk en twee stralende ogen zie, dan weet ik weer dit is de enige weg om dichtbij mijzelf te blijven.

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor coaching? Klik hier om vragen te stellen en telefonisch kennis te maken. Ik begeleid managers, ondernemers, leidinggevende en professionals die vastlopen in hun carrière en het nemen van leiderschap. De oorzaken kunnen verschillend zijn, maar ze zijn allemaal opzoek naar helderheid, richting en zelfvertrouwen. Zodat ze weer plezier en voldoening ervaren in hun leven en werk. Door middel van coaching help ik je het beste uit jezelf te halen en trouw te blijven aan jezelf.

Scroll naar boven