Je ambities uitspreken, wil jij al een tijd jouw ambities realiseren, maar durf je deze niet uit te spreken? Ben je bang arrogant over te komen of bang dat anderen er misschien iets van vinden? Het is tijd om in de spotlight te gaan staan en jezelf te laten horen.

Je diepste verlangen

Als een vrouw haar werkelijke ambities uitspreekt zie en hoor ik het meteen. Haar lichaamshouding verandert en ook haar stem is dieper en kalmer. Alsof de woorden van heel diep van binnen komen. De echte waarheid komt dan naar boven. Niet veel later gaat dit diepe verlangen over in paniek. Help, heb ik dit echt gezegd?! De realisatie kickt erin. De diepe en kalme stem gaat over naar een hoge en onzekere stem. Het is vaak de allereerste keer dat ze dit in het bijzijn van een ander uitspreken. Als ze het überhaupt al weleens aan zichzelf hebben uitgesproken. Toch is dit de ambitie waar je diep van binnen naar verlangt en deze mag je dan ook luid uitspreken.

Ik kan je niet horen!

Het gaan staan voor jouw ambities en deze luid en duidelijk uitspreken is nogal een ding. Onlangs kreeg ik een berichtje van een vrouw uit mijn programma. Ze had haar ambities via Instagram gedeeld. Heel spontaan had ze haar verhaal gedeeld en in prachtige woorden verteld wat haar missie is. Niet veel later kreeg ik een berichtje van haar, ‘ik word nog verwaand’. Alsof het uitspreken van haar ambities iets is waarvoor ze zich moest schamen en ook nog eens een arrogante kwal van was geworden. Ambitieus zijn, en dit ook nog eens uitspreken, maakt je geen egoïst. Het maakt je een mooi mens, omdat je met jouw verhaal impact en het verschil maakt voor anderen. Je geeft een hele hoop vrouwen ook de moed om ambitieus te zijn en haar idealen na te streven, zodat we nog veel meer mensen kunnen helpen en de wereld een stukje mooier maken. Dus ladies, IK KAN JULLIE NIET HOREN!

Wanneer is het jouw beurt?

Ik zie te vaak dat getalenteerde vrouwen hun ambities niet uitdrukkelijk uitspreken. Echt in de spotlight gaan staan en je ambities overbrengen. Nee, we wachten liever op onze beurt en stellen ons bescheiden op. Het is een prachtige gedachte dat je netjes op je beurt wilt wachten, maar de kindertijd is echt over. Je hebt jouw ruimte in te nemen. Er komt echt niet iemand zeggen, hè het is nu jouw beurt meid! Nee wachten op je beurt, betekent in de realiteit dat je overgeslagen wordt. Dat jouw kans voorbij gaat. Als je jouw talenten en gedrevenheid wilt inzetten om anderen te helpen, dan is het uitspreken van jouw ambitie van groot belang. Dus wacht niet langer op je beurt!

Je ambities uitspreken

Echt er komt geen beter moment om jouw podium te pakken en jouw idealen uit te spreken. Alle succesvolle vrouwen die hun ambities realiseren hebben één ding gemeen. Ze wachten niet af. Ze hebben een doel en gaan gefocust te werk. Neem maar een vrouw in gedachte, waar je van vindt dat ze haar ambities realiseert en er ook nog eens volledig voor uitkomt. Valt het jou ook op hoe scherp ze haar doel heeft en deze met veel focus bereikt?

Ik geef je graag 3 tips om jouw ambities uit te spreken en net zo gefocust je doelen te behalen.

#1 Heb helder voor wie je het doet

Als je weet voor wie je het verschil wilt maken, dan is het uitspreken van jouw ambities en missie veel eenvoudiger. Jij weet namelijk waarom het belangrijk is voor die persoon om het te horen. Richt je hierop i.p.v. de mensen die jouw boodschap misschien niet nodig hebben. Door je voor te stellen dat je het uitspreekt aan deze persoon, komen de woorden als vanzelf. Je voelt je niet ongemakkelijk als je weet voor wie je het doet. Je boodschap hoeft namelijk niet bij iedereen aan te komen. Misschien houden familie, vrienden of oud-collega’s je nu tegen. Bedenk dan of zij het nodig hebben om jouw boodschap te horen?

#2 Focus je op het resultaat

Het is belangrijk om te weten waarin jij de allerbeste bent en waarom. Hoe maak jij het verschil om anderen te helpen? Welke resultaat levert het werken met jou op? Focus je vervolgens op de resultaten die jij levert. Maak glashelder voor een ander waarom jouw ambitie bijdraagt aan het oplossen van hun probleem. Als jij niet goed weet waar je de allerbeste in bent en welke resultaten je levert, dan kunnen mensen ook niet voor je kiezen. Mensen of bedrijven willen hun problemen opgelost zien. Spiegel ze voor hoe het uitzicht is als ze met jou werken. Je hoeft mensen dan helemaal niet te overtuigen van jouw talenten en kwaliteiten.

#3 Je hoeft je sporen nog niet verdiend te hebben!

Soms willen we onze ambities nog niet uitspreken, omdat we vinden dat we eerste nog meer kennis en ervaring nodig hebben. We moeten eerst onze sporen verdiend hebben. Ik dacht dit ook een tijd, waardoor ik mijn ambities niet volledig uitsprak. Nu weet ik dat het vol uitspreken van je ambities je ook gaat helpen om daar te komen waar je wilt zijn. Ook als je onderweg nog dingen te leren hebt. Ergens moest ik ook mijn eerste coach klant aannemen. Hoewel de eerste gratis was, had ik een goed voornemen. Ik doe er alles aan om deze vrouw met de beste intenties te helpen. Het werd een fantastisch en leerzaam traject.

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor coaching? Klik hier om vragen te stellen en telefonisch kennis te maken. Ik begeleid managers, ondernemers, leidinggevende en professionals die vastlopen in hun carrière en het nemen van leiderschap. De oorzaken kunnen verschillend zijn, maar ze zijn allemaal opzoek naar helderheid, richting en zelfvertrouwen. Zodat ze weer plezier en voldoening ervaren in hun leven en werk. Door middel van coaching help ik je het beste uit jezelf te halen en trouw te blijven aan jezelf.

Scroll naar boven