Speel jij ook verstoppertje in je carrière?

Speel jij ook verstoppertje in je carrière

Merk jij dat als je denkt aan het nemen van stappen in je carrière je onzeker wordt en je je dan afvraagt of er überhaupt wel iemand op je zit te wachten? Vrouwen hebben de neiging om hun talenten en gedrevenheid te ondermijnen. Verstoppertje spelen in je carrière, ik laat je zien waarom je verstoppertje speelt en waarom het niet helpt om daar te komen waar je wilt zijn.

Ik voel mij gegijzeld

Onlangs startte ik met het coachen van een enorm inspirerende en creatieve vrouw. Ze heeft al jaren een succesvolle business, maar kwam bij mij omdat ze al een tijdje aan alles voelt dat het anders moet voor haar. Haar succesvolle bedrijf gaf haar jaren veel energie en voldoening, maar nu moet ze erkennen dat de verantwoordelijkheid voor een groeiend bedrijf haar het gevoel geeft ‘gegijzeld’ te zijn. Ze droomt ervan om weer meer vrijheid te hebben, haar creativiteit weer te laten groeien en haar onderneming een richting op te sturen die meer aansluit bij wat haar hart haar in geeft.

Eigenlijk wil je wat anders, maar de twijfel slaat toe

Je zou denken dat als je eerder een bedrijf succesvol hebt gemaakt, dat je dan ook gemakkelijk je bedrijf een nieuwe richting op kan sturen als je iets anders wilt. Niets is minder waar! Opeens slaat de twijfel en angst toe. Ben ik wel voldoende, zitten mensen wel op mij te wachten, kan ik dit wel? Voor de duidelijkheid, ik zie dit niet alleen bij deze klant maar ook bij andere talentvolle vrouwen. Ergens ontstaat een groot verlangen om de dingen anders te doen, maar tegelijkertijd slaat de onzekerheid toe. Dit weerhoud je ervan om in beweging te komen en zo etter je maandenlang door tot je telkens meer van jezelf verwijdert raakt.

Verstoppertje spelen in je carrière, 8 9 10 wie niet weg is, is gezien!

Wie eerder mijn blogs heeft gelezen weet dat ik een groot supporter ben van ambitieuze vrouwen. Ik vind het oprecht doodzonde als talenten niet benut worden en ambities niet waargemaakt worden, vanuit het alsmaar klein houden van jezelf. Ik pleit er dan ook voor dat vrouwen veel meer hun talenten en gedrevenheid in het licht zetten. Hun grootsheid laten zien en echt gaan staan voor hun idealen en missie. Jezelf niet langer verstoppen achter ik moet eerst nog veel leren, ervaring op doen, mijn thuissituatie op orde hebben of zoveel te doen hebben. Je ontneemt anderen de kans om jou te zien voor wie je werkelijk bent en jou op waarde te schatten.

Ik kreeg dit gedichtje van mijn klant doorgestuurd, toen ik haar attendeerde op haar verstoppertje-gedrag. Het had haar aan het denken gezet:

Laat ons nu verstoppertje spelen.

Als je je verstopt in mijn hart

is het niet moeilijk je te vinden

Maar als je je verstopt in

je eigen schulp,

zou het voor wie dan ook zinloos zijn je te zoeken.

Verstop jij je ook achter eerst dit en dan dat?

Vrouwen hebben vaak de neiging om eerst andere dingen van zichzelf te moeten voor we pas een stap kunnen nemen in onze carrière of onze ondernemersdroom werkelijkheid kunnen maken. Een paar voorbeelden: ik zou dolgraag schrijven als beroep, maar ik moet eerst nog veel oefenen en een paar mensen het laten lezen voor ik iets deel met de buitenwereld. Of ik zou graag mijn ideeën en visie voor een bepaald project delen met het management, maar ik moet dan eerst alles op een rijtje hebben en weten of wat ik zeg hout snijdt. Herken jij dit ook bij jezelf? Dat je vaak eerst nog iets moet, voor je een stap kan nemen? Echt je hoeft nergens op te wachten. Je kunt vandaag al je eerste blog plaatsen of je gedachten over een project delen. Je hoeft je helemaal nergens op voor te bereiden. Lees zeker ook mijn blog ‘Maak van je wens voor later, een wens voor nu.’ Waarin ik je leer bewust te experimenteren.

Neem een eerste stap

Ben jij verstoppertje aan het spelen in je carrière? Als je nu de volgende keer bij jezelf herkent dat je je weer aan het verstoppen bent en eerst van alles van jezelf moet voor je een stap kan nemen, tel dan eens net als vroeger tot 10 en ga dan gewoon, neem een eerste stap. Neem de stap vol vertrouwen, omdat je je hart volgt en trouw blijft aan jezelf. Ik weet zeker dat het je heel veel vertrouwen zal geven.

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor coaching? Klik hier om vragen te stellen en telefonisch kennis te maken. Ik begeleid managers, ondernemers, leidinggevende en professionals die vastlopen in hun carrière en het nemen van leiderschap. De oorzaken kunnen verschillend zijn, maar ze zijn allemaal opzoek naar helderheid, richting en zelfvertrouwen. Zodat ze weer plezier en voldoening ervaren in hun leven en werk. Door middel van coaching help ik je het beste uit jezelf te halen en trouw te blijven aan jezelf.

Scroll naar boven