Wie is Mariëlla Vink, carrièrecoach voor ondernemende vrouwen?

In september 2016 gebeurde er iets waardoor ik direct besloot om mijn leven weer in eigen handen te nemen. Ik gooide het roer om, stopte na 10 jaar vast dienstverband met mijn baan als HR-manager en vond mijn gedrevenheid in het ondernemerschap.

IN ÉÉN KLAP VERANDERDE MIJN LEVEN

Maandenlang ging er energie verloren aan werk waar ik geen voldoening meer uit haalde. In eerste instantie was ik mij nog onbewust van het verlies van energie, maar steeds vaker merkte ik het op. Ik begon mij af te vragen; is dit het nu? Is dit echt alles wat ik eruit kan halen?

Het stemmetje in m’n hoofd zei steeds dat ik niet mocht klagen. Ik had tenslotte een goede baan met veel zekerheid. Een tijd lang zette ik dan ook mijn schouders eronder. Ik zei steeds tegen mijzelf dat ik niet moest zeuren. ‘Je krijgt prachtige kansen, je wordt gewaardeerd in je werk, je hebt alles goed voor elkaar en je leven is hartstikke comfortabel’. Wat wilde ik nou nog meer?

En dat was het lastige. Ik wilde meer. Ik voelde een vuurtje in me branden. Een vuur dat telkens harder ging branden en mij vertelde dat ik meer uit mijzelf wilde halen. Ik durfde het alleen nog niet volledig te laten ontvlammen en had ook geen idee wat ik ermee wilde doen. Waar begin je dan?! Hoe zet je de volgende stap in zo’n situatie?

Ergens droomde ik ook van het ondernemerschap maar ik en ondernemen? Dat kon ik me op dat moment nog niet voorstellen. Wat zou ik dan gaan doen? En zouden mensen dan wel op me zitten te wachten? Hoe graag ik stiekem ook iets anders wilde, ik durfde het niet.

En toen overleed mijn dierbare tante Tineke en veranderde alles voor mij.

In een klap dacht ik: Waar maak ik me nou eigenlijk druk om? Ik leef nog en de wereld ligt aan mijn voeten. Er zijn mensen hartstikke ziek en ik zit dag in dag uit te piekeren over m’n baan. Dan ga je flink relativeren en word je keihard wakker geschud.

carrièrecoach

HET ROER OM EN MIJN LEVEN ZINVOL MAKEN

Het overlijden van Tineke deed mij inzien dat ik niet langer wilde blijven hangen in werk waar ik geen energie meer van kreeg en geen voldoening uithaalde. Jarenlang had ik precies dat gedaan wat van mij verwacht werd. Ik had gestudeerd, een baan gevonden die aansloot bij mijn opleiding en ik besteeg stap voor stap de carrièreladder. Hoewel dat mij ook veel heeft gebracht, merkte ik bij elke stap de carrièreladder op dat ik ongelukkiger werd.

Zo wilde ik niet langer leven.

Tineke leerde mij dat je altijd een keuze hebt en dat je het leven zinvol maakt door je krachten en gedrevenheid in te zetten om anderen te helpen of de wereld een stukje mooier te maken. En zo bracht Tineke mij bij mijn missie, namelijk:

Vrouwen helpen hun kracht en gedrevenheid te ontdekken, zodat zij vol vertrouwen een stap kunnen nemen richting het ondernemerschap en impact en verschil kunnen maken voor anderen of de wereld.

Na het overlijden van Tineke besloot ik het roer om te gooien en volledig voor het ondernemerschap te gaan. Ondanks de angst en onzekerheid die ik nog steeds voelde. Tegelijkertijd voelde ik aan alles dat ik het juiste besluit had genomen en met dingen bezig was die mij enorm veel energie en voldoening gaven.

ONDERNEMEN VANUIT DAT WAT VOLDOENING GEEFT

Ik besloot dat ik alleen nog maar dingen zou gaan doen waarbij ik echt van betekenis voor anderen zou kunnen zijn. Waarmee ik impact en verschil kon maken. Want dat is waar je werkelijk voldoening uithaalt. Ik wil dat ook jij dit kan ervaren. Ik wil je laten zien dat je volledig jezelf mag zijn en dat je jouw talenten, ervaringen, krachten mag inzetten om het verschil te maken.

Inmiddels is het 2,5 jaar later en heb ik een succesvol bedrijf weten op te zetten, omdat ik onderneem vanuit wat mij echt voldoening geeft en waarmee ik impact en verschil maak. Dit heeft werkelijk een groot verschil in mijn leven gemaakt en maakt mij in vele opzichten een leuker en mooier mens.

Ik geloof dat ook jij een succesvolle ondernemer kan worden als je een verbinding maakt tussen wie je bent, waarom jij doet wat je doet, wat je drijft en wat je heel goed kunt. Als je dit aan elkaar weet te verbinden ga je letterlijk vliegen. En ik weet het is niet altijd gemakkelijk, want een stap nemen richting het ondernemerschap vraagt dat je moedig bent en het onbekende durft tegemoet te treden. Maar inmiddels weet ik, dat ook jij dit kan!

Ondernemen betekent voor mij vooral vrijheid. Elke dag de ruimte hebben om zelf mijn keuzes te maken, te doen wat mij echt blij maakt, alles van mijzelf in te zetten en meer ruimte te geven aan o.a. mijn creativiteit.

De wereld staat te springen om te gekke en talentvolle vrouwen die impact en verschil maken. Jouw krachten en talenten zichtbaar maken, zodat je er anderen daadwerkelijk mee kunt helpen.

ambities waarmaken

Typisch Mariëlla

√ Wat mij ultiem blij maakt is het kijken naar sport. Nu denk je wellicht, sport kijken!? Jazeker! Het zien van de overwinning op het gezicht van de sporter is prachtig! Daarom ook het liefst sporten met een finish. Daadwerkelijk iemand over de streep juichen is echt gaaf. Nu zie ik dat ook terug bij de vrouwen die ik mag helpen. Een stralende vrouw die haar richting heeft gevonden maakt mij waanzinnig gelukkig.In tegenstelling tot het zijn van een absolute sport fan, kan ik echt niet tegen mijn verlies. Dus speel met mij vooral geen spelletjes. 😉

√ Ik ga in alles wat ik doe voor goud! Het zegt veel over mij, ik ben namelijk gefocust op resultaat. Daadwerkelijk duurzame resultaten behalen is waar mijn motor echt van gaat lopen. Ik ben nieuwsgierig ingesteld en snel analytisch. Vriendinnen zeggen dan ook over mij dat ik mij snel in iemand kan invoelen en tot de kern kom. Ik ben scherp, stel rake vragen en zal niet om de hete brij heen draaien.De reddende engel spelen doe ik dan ook niet. Eerlijk, ik ben eigenlijk niet zo goed met mensen die geen verantwoordelijkheid nemen voor zichzelf. Verwacht van mij eerder een schop onder de kont. Tegelijkertijd ben ik een rasechte supporter en sta ik het liefst met een liefdevol hart mensen aan te moedigen, zodat zij groeien en vertrouwen voelen in zichzelf.

√ Het brein is wat mij fascineert, voor breinweetjes moet je dan ook bij mij zijn. Ik vind het enorm interessant hoe het brein ons beïnvloedt in onze ontwikkeling. Ik ben sowieso gek op persoonlijke ontwikkeling en een echte boeken nerd! Ik lees graag, het liefst zelfhulpboeken over mindset, persoonlijke ontwikkeling en geluk.

√ Family first, mijn familie is SUPER belangrijk voor mij! Op dit moment woon ik samen met mijn zusje Stephanie. Hoewel we vroeger elkaar in de haren vlogen en met barbies sloegen zijn we nu de beste vriendinnen. We hebben enorm veel lol met elkaar en spelen ondertussen samen Netflix uit.

√ Wandelen in de natuur met de zon op mijn gezicht is hoe ik mij graag ontspan. En daarna de dag afsluiten met krachtige yoga les voor de nodige energie.

Ik vind het leuk om jou ook beter te leren kennen!

Deel met mij, wie ben jij? Wat zijn jouw dromen? Waar loop je nu tegen aan? Wat houdt je nog tegen?

Misschien voel je ergens dat ik je op een bepaalde manier verder kan helpen. Laten we samen kijken of er een klik is en we iets voor elkaar kunnen betekenen.  

Vul het onderstaand contact formulier in en ik reageer binnen 24 uur op je bericht.