Ben jij de ondernemer met grote plannen, vernieuwende ideeën en een missie om impact te maken? Je wil impact en verschil maken en ertoe doen in deze wereld. Alleen hoe doe je dat? Ondernemen met impact en je bedrijf leiden, zodat je deze impact ook daadwerkelijk bereikt.

Waarom ondernemen met impact?

Steeds meer ondernemers voelen de behoefte om met hun bedrijf een bijdrage te leveren en goed te doen voor deze wereld. Niet alleen de focus leggen op goed geld verdienen met je bedrijf, maar ook daadwerkelijk een positieve bijdrage te leveren aan het mooier maken van deze wereld.

De reden hiervoor is dat wij allemaal een natuurlijke behoefte voelen om goed te doen. Om ergens aan bij te dragen wat goed voelt. Dit geeft ons namelijk diepgaand gevoel van zingeving en voldoening. Voldoening ervaren is een ander proces dan alleen een doelstelling afvinken. Het gaat namelijk veel dieper.

Door goed te doen kunnen we uiting geven aan onze principes, waarden en visie. Voldoening is in feite de paraplu die overal boven hangt en jou in alles richting geeft. Je kunt het ook wel zien als jouw geweten of het geweten van jouw bedrijf. Het geweten is het innerlijk besef van goed en kwaad en het morele vermogen om het eigen handelen of het handelen van het bedrijf kritisch te beoordelen.

Wanneer je in je bedrijf handelt, keuzes maakt en richting bepaalt zonder dit morele kompas kan je geweten opspelen en je het gevoel geven dat je meer ruimte wilt maken voor dat wat echt voldoening en zingeving geeft. Als je je geweten leidend maakt in je bedrijf, kan je alles als snel naar een hoger niveau tillen.

Impact maken en voldoening ervaren zou dan ook niet het laatste moeten zijn waar je aan denkt als je je business gaat bouwen en bepaalt hoe je richting wilt geven aan je bedrijf. Het zou je allereerste prioriteit mogen zijn. Een bedrijf leiden waar jij voldoening uithaalt, is een bedrijf waar jij goed doet voor deze wereld en uiting geeft aan dat wat jij belangrijk vindt.

Ondernemen met impact begint met een bewuste leider

Als leider van je bedrijf ben jij degene die richting bepaalt, bewuste keuzes maakt en zorgt dat er consequent gehandeld wordt volgens jouw missie en visie. De impact die je maakt begint altijd bij jou, een bewuste ondernemer die kiest om te leiden vanuit echtheid.

Dat vraagt dat jij allereerst jezelf heel goed kent. Wie ben ik? Waar geloof ik in? Waar sta ik voor? Welke waarden vind ik belangrijk? Wat heb ik te brengen? Wat raakt me? Wat zou ik graag anders zien? Vragen die je helpen om tot de kern, de wortel, te komen van jouw essentie en uiteindelijk de essentie van jouw bedrijf.

Kenmerken van ondernemers die hun bedrijf bewust leiden vanuit echtheid zijn;

 • Eerlijk, Integer, respectvol
 • Lange termijn gericht
 • Consequent en consistent
 • Verantwoordelijk
 • Intuïtief
 • Overvloedig
 • Mensgericht
 • Geïnspireerd, enthousiast, gemotiveerd

Dat vraagt ook dat je bereid bent om jezelf in de spiegel aan te kijken. Allereerst om te zien of je jouw waarden, krachten, missie en potentie al scherp hebt. Maar vervolgens ook handel ik al consequent en in lijn met de persoon die ik hier op aarde wil zijn. Waar laat ik het dan nog liggen? Waar mag ik nog bewuster kiezen? Waar heb ik eerlijk te zijn?

Een leider die impact en het verschil maakt en een hoger doel nastreeft is puur, zuiver en authentiek, maar spreekt zich ook uit over datgeen zij belangrijk vindt. Neemt ownership en draagt dit uit naar de buitenwereld. Dat vraagt een stevig en sterk fundament van jouw als leider. Als leider ben jij de basis en vanuit die basis kan jij je bedrijf leiden en een rolmodel zijn voor anderen. En dus grootse impact maken.

Overweldigd door je eigen missie

Ik legde je hiervoor al uit dat ik geloof dat impact maken met je bedrijf start met een bewuste leider. Als je jezelf goed kent kun je namelijk ook jouw waarden, jouw visie, jouw krachten vertalen naar je bedrijf. Voor wie of wat wil je verschil maken? Welk probleem wil je oplossen? Welk resultaat kom je brengen?

Alleen heb je niet alleen te weten, je hebt het ook uit te dragen. Ik merk dat ondernemers het vaak moeilijk vinden om richting te geven aan hun bedrijf vanuit hun eigen essentie.

 • Je missie voelt groot en onbereikbaar, waardoor je je overweldigd voelt.
 • Je bent voortdurend afgeleid door je omgeving, waardoor focus ontbreekt.
 • Je vindt het moeilijk om bewuste keuzes en besluiten te maken in lijn met jouw waarden.
 • Je hebt moeite met jezelf uitspreken en uitten, waardoor je je nog kleinhoudt.

Jij als leider hebt vertrouwen te voelen en rust uit te stralen. Om die reden mag je jouw overtuigingen loslaten, leren ruimte in te nemen en de verbinding met jezelf versterken. Jouw zelfverzekerdheid wordt vergroot en daarmee ook het leiderschap waarmee jij je bedrijf richting geeft.

Ondernemen met impact

Impact maken met je bedrijf gaat simpel gezegd over de invloed of het effect dat jij met je onderneming hebt op iets of iemand. Voor mij gaat het vooral om de harmonie die ik ervaar op een aantal niveaus:

 • Is mijn bedrijf in lijn met mijn persoonlijke waarde, overtuigingen, visie en missie;
 • Draag ik met mijn bedrijf waarde toe aan diegene die mijn producten kopen;
 • En kan ik met mijn bedrijf iets terug doen aan de maatschappij op een manier die bij mij past.

De waarde die jij met je producten en diensten toevoegt aan anderen is in belangrijke mate de motor van een onderneming die impact maakt. Impact maken als zzp’er, freelancer of ondernemer van een klein bedrijf gaat dan vooral over benut ik mijn krachten, talenten en potentieel optimaal om het beste te geven wat ik in huis heb en doe ik dat voor een groep mensen die dit als waardevol beschouwt omdat het iets oplost of toevoegt aan hun leven.

Dat kan op verschillende manier, breng je nieuwe perspectieven, kom je met vernieuwende ideeën, biedt je een oplossing die duurzaam is, geef je creatieve inzichten, heb je een ongebaand pad bewandelt waardoor je nu de weg vrijmaakt voor anderen of heb je een vooruitziende blik op een thema.

De impact die je maakt vertaalt zich vooral naar het resultaat wat jouw product of dienst oplevert. Kijk daar nog eens naar; heb ik het eindresultaat voldoende scherp? benut ik mijn potentieel volledig om een bepaald resultaat te bewerkstelligen? wordt dit resultaat als waardevol beschouwt door jouw klanten?

Je kunt met jouw bedrijf ook verschil maken los van de producten of diensten die je verkoopt. Denk er eens over na hoe jij iets terug kan doen met jouw bedrijf aan de maatschappij. De afgelopen jaren deed ik dit door verschillende keren een donatie te storten aan een goed doel die mij aansprak. Inmiddels heb ik The Home Experience gelanceerd, waarmee ik dit op een duurzame manier heb geïntegreerd in mijn bedrijf.

The Home Experience is een audio belevenis voor ondernemers die in contact willen komen met hun missie, krachten en verlangens in hun bedrijf. Het is voor mijn doelgroep een waardevol product die inzichten geeft. De inkomsten (4,95 per download) komen geheel ten goede van initiatieven voor (jonge) mensen met dementie. Dit doel ligt dichtbij mijn hart, omdat verschillende familieleden op jonge leeftijd overleden zijn aan Alzheimer.

Op deze manier verdubbel ik mijn impact. Ik maak impact voor degene die mijn waardevolle product koopt, maar ook geef ik met dit product iets terug aan de maatschappij op een manier die bij mij past en voldoening geeft.

Goed geld verdienen

Duurzame impact maken als ondernemer gaat allang niet meer over alleen (financieel) succes nastreven. Het gaat om goed verdienen en ondernemen met impact.

Toch is niets mis met goed geld verdienen. Het is zelfs fantastisch. Realiseer je eens hoe groot je impact op deze wereld is als je dat doet. Jouw omzet representeert het aantal mensen dat jij hebt kunnen helpen en het verschil wat jij hebt kunnen maken in hun leven. En daar blijft het niet bij, want de mensen die jij hebt geholpen zullen op hun manier ook weer impact maken in deze wereld, door wat jij voor hun hebt betekend. Het is een olievlek die zich positief verspreid.

Ik pleit dan ook voor een meer holistische benadering in je bedrijf, waar jij allereerst onderneemt vanuit jouw echtheid en ruimte maakt voor jouw waarden, krachten en dat wat voldoening geeft. En jij vanuit deze basis bewuste keuzes maakt, ownership neemt en consequent handelt en richting geeft aan jouw bedrijf.

Een bedrijf met een sterk missie gedreven fundament is blijvend, staat stevig en sterk. Het is de basis voor duurzaam succes en nodig om de impact te maken en resultaten te behalen die jij voor ogen hebt.

Ik weet uit ervaring wat hiervoor nodig is en ondersteun jou om stevig positie in te nemen als de leider die je van nature bent, jouw volledige potentie te benutten en te presteren op het niveau waar jij werkelijk impact maakt met jouw bedrijf.

Ben jij klaar om te ondernemen met impact en je bedrijf te leiden vanuit vertrouwen, echtheid en zingeving?

En de impact te maken die jij voor ogen hebt? Plan dan een Ready to Lead call voor een eerste kennismaking. Ik stel je rake vragen, geef je liefdevolle feedback en help je graag om jouw vraagstuk helder te krijgen.

Klik hier om een Ready to Lead call te plannen.

Scroll naar boven