Ergens halverwege april zat ik met tranen in mijn ogen naar mijn computer te staren. ‘Het is mij gewoon gelukt!’. Ik heb deze maand mijn beste omzet ooit gedraaid en in dit artikel wil ik met je delen hoe ik dat heb gedaan. Hopelijk kun je er weer van leren!

Het is me uiteindelijk namelijk ook gelukt door dingen te doen waarvan ik van tevoren niet had verwacht dat ze zouden werken.

En weet je wat het bizarre is? Ik had verwacht dat het veel moeilijker zou zijn.

KAK gaat corona roet in het eten gooien?

Toen het coronavirus uitbrak ergens 2 maanden geleden was mijn eerst gedachte, dat wordt spannend. Ik had maandenlang met mijn business coach gewerkt aan een plan om mijn financieel doel van 10K per maand te bereiken.

Ik had er echt alles aan gedaan en nu zou een virus roet in het eten gooien? KAK! Net na de aankondiging van alle maatregelen kreeg ik wel een beetje buikpijn van deze gedachte.

De Mariëlla van 3 jaar geleden had zich totaal uit het veld laten slaan door deze situatie. Zij had zich overspoelt gevoeld door emoties en had gedacht dat er vast en zeker nu niemand op haar zou zitten te wachten.

Het is mij echt gelukt!

Het coronavirus deed precies het tegenovergestelde met mij. In plaats van onzekerheid en angst, voelde ik mij overvallen door een gevoel van vertrouwen en kracht.

Ik voelde juist nu heel sterk dat ik het verschil wilde maken voor anderen en leiderschap wilde tonen. Ik koos ervoor om in mogelijkheden te denken en vanuit vertrouwen te ondernemen. Wat uiteindelijk resulteerde in mijn beste maand ooit!

Ik kon het gewoon bijna niet geloven toen ik naar de cijfers op mijn computer staarde. De tranen van pure vreugde en dankbaarheid rolde over mijn wangen. Niet zo zeer omdat er nu 10K op de bankrekening stond, maar omdat ik de vrouw was geworden die 10K per maand en meer kan verdienen. Ik ben als mens getransformeerd!

Op dit punt kwam ik niet vanzelf

Vanuit kracht en vertrouwen ondernemen, ook in tijden van crisis, kwam er echt niet vanzelf. Ik heb er de afgelopen 3 jaar enorm veel voor moeten doen om deze vrouw te kunnen worden.

Het is dan ook zeker niet uit de lucht komen vallen. Er zijn twee belangrijke momenten geweest die ervoor hebben gezorgd dat ik nu hier sta en kan zeggen dat ik met gemak 10K en meer kan verdienen.

1. Het moment dat ik echt koos voor het ondernemerschap

Ik was ongeveer 9 maanden aan het ondernemen toen ik totaal brak. Ik had mijn goedbetaalde baan opgezegd voor de droom van het ondernemerschap. Maar een eigen bedrijf opzetten viel mij zwaar. Het liep gewoon niet zoals ik wilde.

Ik deed van alles om zichtbaar te zijn, maar niets sloeg echt aan en elke maand vroeg ik mij af of ik wel voldoende inkomsten kon genereren om de volgende maand mijn vaste lasten te betalen.

Ik weet nog goed dat ik op enig moment totaal in huilen uitbarstte en voelde dat ik op een kruispunt stond. Ga ik terug naar mijn leven in loondienst waarvan ik wist totaal ongelukkig te zullen zijn of koos ik om het ondernemerschap echt te laten slagen?

Dat was het moment dat ik besloot om écht te gaan voor het ondernemerschap. Tot dan toe had ik het ondernemerschap en wel of niet klanten hebben gezien als iets wat je overkomt.

Ik zag in dat je alleen kan slagen als je echt kiest om ondernemer te zijn en niet langer blijft aanrommelen en overweegt terug te gaan naar het zogenaamde veilige nest van een vaste baan.

2. Het moment dat ik echt koos om de vrouw te worden die 10K verdient

Mijn businesscoach zei ruim een jaar geleden tegen mij ‘Mariëlla om 10K te kunnen verdienen, moet je eerst de vrouw worden die 10K kan verdienen’.

Ik had op dat moment al prima inkomsten met mijn bedrijf, maar ik wilde er meer uithalen. Die uitspraak zette mij enorm aan het denken.

Ben ik dan nog niet de vrouw die 10K kan verdienen? Wat staat er dan tussen mij en dit doel in? Opnieuw werd ik enorm wakker geschud. Ik deed alles netjes volgens het ‘businesscoach boekje’, maar om ook echt 10K te kunnen verdienen moet je niet alleen strategisch en tactisch alles op orde hebben, maar moet je ook mentaal en emotioneel klaar zijn om dat te kunnen doen. En dat was toen nog niet het geval.

Na dat gesprek besloot ik mijn angsten en onzekerheden écht aan te pakken. Actief aan de slag te gaan met mijn blokkades die mij tegenhielden om groots geld te ontvangen. Ik investeerde in mijzelf door het fundament van vertrouwen te vergroten en emotioneel klaar te zijn om moeiteloos klanten aan te trekken en geld te verdienen.

Emotioneel klaar zijn om 10K te verdienen

10K verdienen vraagt om leiderschap en verantwoordelijkheid te nemen voor zo ongeveer alles in je leven en werk. Alles is namelijk met elkaar verbonden.

Als jij niet gezond bent, ruzie met je partner hebt of geen vertrouwen hebt in jezelf, heeft het direct invloed op het succes van je bedrijf. Toen ik op de MAVO in het eindexamenjaar zat, zei een decaan tegen ons; ‘Dit is het jaar waar je maximaal uitgedaagd gaat worden. Je ouders willen scheiden, je krijgt ruzie met vriendinnen of je wordt ziek. Je kunt alles en iedereen de schuld geven waarom jij je examen niet kan halen, maar alleen jij bent dit jaar verantwoordelijk voor het daadwerkelijk halen van je examen. Focus je op jezelf en neem leiderschap en verantwoordelijkheid’.

Dit is mij altijd bijgebleven en ook nu zie ik weer hoe ontzettend waar het is.

De vrouw worden die 10K kan verdienen

De reden dat mijn coach mij zo prikkelde met haar uitspraak dat ik eerst de vrouw moest worden die 10K kan verdienen, is omdat ik in het verleden grote problemen heb gezien rondom geld verdienen in het ondernemerschap.

In mijn jeugd heb ik namelijk gezien bij mijn familie dat je groots succes kan hebben en ontzettend veel geld kan verdienen, maar dat je het tegelijkertijd ook allemaal weer kwijt kan raken met heel veel financiële ellende als gevolg.

Ik had ontzettend grote blokkades en angsten rondom geld. Ik was bang dat als ik door een bepaalde grens zou breken ik de controle kwijt zou raken en ik niet mijn verantwoordelijkheid kon nemen voor mijn bedrijf. Waardoor ook ik in financiële ellende zou storten.

Met deze angsten kon ik niet de vrouw worden die 10K kan verdienen. Ik had dus de keuze om weg te kijken van mijn angsten en een bedrijf te runnen op gemiddeld niveau. Of mijn angsten aan te pakken en voor mijn eigen succes te kiezen en daarmee een bedrijf te runnen vanuit mijn volledige potentieel.

Dat laatste heeft mij geholpen om emotioneel klaar te zijn en 100% verantwoordelijk te zijn voor de gevolgen die 10K verdienen met zich meebrengt.

Nu meer dan 10K verdienen is geen overwinning op mijn bankrekening, maar een grote overwinning op mijzelf. Ik ben de vrouw geworden die 10K en meer kan verdienen. Terwijl ik dit schrijf word ik direct weer emotioneel, want het feit dat ik mijzelf dit nu kan gunnen en toestaan, gaat op zoveel meer vlakken in mijn leven een positief effect hebben. 

Ik schrijf dit dan ook niet om jou de ogen uit te steken met mijn mooie maand omzet, maar om je te inspireren ook verantwoordelijkheid en leiderschap over je leven en werk te nemen, zodat je als mens kunt groeien en grote transformaties kunt bereiken.

De vraag die ik jou wil stellen? Wat staat er tussen jou en je wens om nu te gaan ondernemen in? Welke vrouw moet jij eerst worden voor je jezelf kan toestaan om groots te ontvangen in welke vorm dan ook?

Als je tot zover hebt gelezen, dan ben ik je dankbaar dat je de tijd hebt genomen om mijn verhaal te lezen en hoop ik je ergens wakker geschud te hebben om ook een stap te zetten.

Wil jij binnenkort je eigen bedrijf starten? Twijfel je of je daar wel voldoende inkomsten mee kunt genereren? Of heb je geen idee waar je moet beginnen?

Begin dan bij het aanvragen van het gratis e-book waarmee ik je help om een stap te nemen richting het ondernemerschap.

Download mijn gratis e-book met daarin 5 cruciale stappen om een goed lopend bedrijf op te zetten

Scroll naar boven