Ga jij binnenkort op vakantie? En hoop jij stiekem dat je tijdens de vakantie het gevoel ‘iets anders te willen’ van je af kan schudden? Ik deel mijn verhaal hoe mijn vakantie mijn hele leven veranderde.

Eindelijk alles even loslaten

De vakantieperiode is weer gestart en langzaamaan gaat iedereen genieten van een welverdiende vakantie. Ik ook! Inmiddels ben ik op het Griekse eiland Naxos en is hier prachtig en heerlijk rustig. Heb jij ook vakantieplannen deze zomer? Ik kan mij goed voorstellen dat je ernaar uitkijkt om het werk los te laten en even niets te moeten. Zeker als je al een tijd geen voldoening en plezier meer uit je werk haalt. Je hebt misschien al maanden uitgekeken naar dit moment. 2,5 jaar geleden voelde ik mij ook zo. Ik voelde aan alles dat ik echt een vakantie nodig had om weer op te laden. Stiekem had ik zelfs de hoop dat ik weer voldoende rust in mijn kop zou krijgen om daarna weer met volle energie aan de slag te kunnen. Ik zat er helemaal naast!

Na de vakantie wordt alles beter!

Ik had mijzelf al maanden wijs gemaakt dat als ik op vakantie zou gaan, alles wel over zou gaan. Dat ik mij dan niet zo onrustig en moe meer zou voelen. Ik claimde dan ook dat ik geen energie meer kreeg van het werk omdat het gewoon heel druk was geweest, dat er veel van mij gevraagd werd en dat ik te weinig vrije tijd had genomen. Ik kon op dat moment nog niet zien dat ik al maanden belangrijke signalen aan het negeren was. Ik was volledig ingesteld op de automatische piloot en erkennen dat het niet goed met mij ging was gewoon geen optie. Ik vond eigenlijk dat ik mij niet zo moest aanstellen en schoof alles voor mij uit. Want na de vakantie wordt alles beter!

Piekeren aan het zwembad

Eindelijk brak de lang verwachte vakantie aan. Ik ging een mooie reis met mijn zusje Stephanie maken naar Bali. We hadden er enorm veel zin in en keken uit naar alles wat we gingen beleven. Maar na een paar dagen merkte ik al dat ik er niet helemaal lekker in zat. In mijn hoofd regende het voortdurend en mijn stemming was allesbehalve gezellig. Ik kon helemaal niet genieten van de schoonheid van het land en kreeg maar geen rust in mijn lijf. Ook merkte ik dat ik telkens meer ging piekeren over mijn werk. Ik dacht na over waarom het werk mij geen plezier en voldoening meer bood. Het liet mij gewoon niet meer los. De vakantie stond vooral in het teken van piekeren en twijfelen aan het zwembad. Ik maakte eindeloos lijstjes met voor- en nadelen van het werk en dacht na over wat ik nu echt wilde.

De vakantie die alles veranderde

Na deze vakantie was niets meer hetzelfde. Mijn tante Tineke overleed tijdens mijn vakantie op haar 51steaan de gevolgen van Alzheimer. Ik zat op een idyllisch eiland en besefte mij dat het leven veel te kort is om werk te doen waar ik geen plezier meer in heb. Het overlijden van mijn tante in combinatie met mijn stemming en omgeving bracht alles in één keer in een stroomversnelling. Ik kwam werkelijk terug als een ander mens. Ik had opeens heel helder dat ik niet langer zo kon doorgaan. Want doorgaan zou 100% zeker een burn-out voor mij betekenen. Terugkeren naar het werk was geen optie en ik besloot om het roer om te gooien.

Schuif jij je twijfels ook vooruit?

Afgelopen 2 jaar heb ik veel vrouwen ontmoet die ook voelen dat het anders moet. Die aan alles voelen dat ze meer in hun mars hebben en dat er meer moet zijn dan het werk wat ze nu doen. Die verlangen naar meer vrijheid, creativiteit en echt ergens aan willen bijdragen. Ik zie ook dat ze hun vakanties en weekeindjes weg stiekem gebruiken om het voor hun uit te schuiven. Want na de vakantie is alles beter en heb ik het vast allemaal weer helder. Ik weet dat een vakantie of een weekeind weg je niet gaat helpen om het weg te toveren. Je gevoelens smelten niet opeens weg met een tropische zon. Het is mijn ervaring dat je gevoelens juist nadrukkelijker aanwezig zijn. Je mag het zien als een krachtig signaal dat jou wilt vertellen dat het echt anders mag.

In rust ontdek je wat echt belangrijk is

Het mooie van een vakantie en wat meer afstand van je dagelijkse beslommeringen is dat je meer zicht krijgt op wat werkelijk belangrijk voor je is. Je beseft dat je geluk vooral vindt in wat jij belangrijk vindt en wat je aan het hart gaat. Dat is vaak niet een dure auto voor de deur of een sjieke functietitel. Je verlangens gaan vaak meer over hoe je meer vrijheid en voldoening creëert. Het probleem is dat het moeilijk is om deze inzichten en verlangens ook daadwerkelijk de ruimte te geven na de vakantie. Want wat wil ik dan precies en hoe pak ik dit precies aan? Het blijft dan bij een goed voornemen om het anders te gaan doen. En veelal twijfel je of meer vrijheid en voldoening überhaupt wel voor jou is weggelegd.

Samen in beweging komen

Het is mijn missie om vrouwen te helpen om hun kracht en gedrevenheid in te zetten in het ondernemerschap, zodat ze vol vertrouwen en zonder geldzorgen kunnen ondernemen. Ik vind het belangrijk om vrouwen de gelegenheid te geven om te ontdekken hoe ze meer vrijheid, voldoening en vooral plezier kunnen creëren in het ondernemerschap.

Ben jij van plan om binnenkort te starten met ondernemen? Ben je klaar met aanrommelen en klaar om jouw angsten en onzekerheden te doorbreken? Dan zie ik graag jouw aanmelding voor een gratis groei sessie tegemoet.

Scroll naar boven