Na 20 minuten stond ik al te janken voor de groep 😅

Zo vind je de coach die bij je past tips voor een goede keuze

Daar stond ik dan, ik was nog geen 20 minuten binnen of ik stond al voor de groep te janken 😅

Afgelopen week was intens. Ik had twee live dagen met mijn eigen businesscoach waar ik allereerst echt genoten heb van alle nieuwe inzichten, maar me tegelijkertijd ook 2 dagen lang heel emotioneel en alleen voelde. Het thema voor mij draaide deze keer om loslaten. Loslaten van dat wat tot nu toe heel goed gewerkt heeft, maar waarvan ik nu voel dat ik een ander pad mag gaan bewandelen.

Tel daarbij op dat ik op dit moment mijn emoties keer 10 voel. Ik ben 2 maanden geleden gestopt met de pil. En ik kan je vertellen: dat is een emotionele rollercoaster. Ik voel me de ene dag intens gelukkig en blij en het andere moment ben ik mega emotioneel en huilerig.

Ik plaatste hierover afgelopen week een story op Instagram en ik ontving zoveel bijval van vrouwen die dit ook ervaren. Misschien is het voor jou fijn om te horen dat ik dus ook momenten heb waar ik me even niet goed voel. En dat je dus niet de enige bent die worstelt met emoties en hormonen.

Goed, terug naar waarom ik stond te huilen voor de groep.

We deden een ‘voorstel/hoe is het nu met je’ rondje. Ik was al direct als tweede aan de beurt. En ik voelde het al aankomen, als ik nu ga vertellen hoe de afgelopen maanden zijn geweest, dan barst ik in tranen uit. Je denkt nog een moment: ‘dat kan niet, ik moet sterk zijn’. Maar er was geen weg meer terug.

Afgelopen november behaalde ik een megagrote mijlpaal, de €100.000 omzetgrens was behaald. Dat was een prachtig moment en vooral een overwinning op mijzelf en niet een overwinning op mijn portemonnee.

Begrijp me niet verkeerd, het verhaal hierna is geen zielig en triest verhaal, maar vooral een reminder om het op jouw eigen manier te doen.

Alleen met die 100K kwam ook heel veel verantwoordelijkheid. Diverse groepen coachees tegelijkertijd helpen, een team aansturen, allerlei masterclasses geven, leads blijven genereren, een volle agenda, enz.

En ergens in mijn hoofd stagneerde ik.

Naarmate mijn agenda steeds voller werd begon ik mij af te vragen, wat betekent vrijheid nu voor mij?

De eerste jaren van mijn ondernemerschap stonden vooral in het teken van financiële vrijheid creëren. Nu ik dit meer dan bereikt heb, miste ik vrijheid in een andere vorm. Ik begon om mij heen te kijken naar andere businesscoaches die geloven in het concept van passief inkomen genereren. Hoewel ik geloof in ‘passief’ inkomen genereren door middel van beleggen, crypto of vastgoed, zag ik bij deze businesscoaches vooral dat dit betekende dat ze online producten maken tegen een lage investering. Waarmee ze vooral volume en massa bereiken. En daarmee dus redelijk ‘passief’ hun inkomsten opschalen.

Alleen ik voelde twee dingen: ik ga helemaal aan op persoonlijk contact en verbinding maken met mijn klanten. Online producten zouden mij helemaal niet de voldoening geven die ik wens in het ondernemerschap. En ten tweede: het mag vele malen simpeler. Massa’s mensen helpen betekent vaak ook werken met een groot team.

Ik ben zelf 10 jaar HR-manager geweest en ik weet dus bijzonder goed hoe het is om een team te leiden en ik heb ook gezien hoe het in bedrijven al snel heel complex wordt. Dus houd ik vooral van een bedrijf dat lean en simpel is.

Maar richting die 100K was ik toch een beetje afgeweken van een bedrijfsmodel dat voor mij goed werkt. Voor mij werkt het dus goed om een bedrijf te hebben waar ik persoonlijk kan coachen en die simpel is ingericht.

Dat is ook de reden dat ik er nu voor kies om een heel groot deel van mijn plannen voor dit jaar in de prullenbak te gooien en me veel meer te richten op exclusief 1-op-1 coachen in het Business Leader Mentorship programma.

Deze blog is niet bedoeld om jou te weerhouden om grote financiële dromen te hebben, passief inkomsten te genereren met laagdrempelige producten of een bedrijfsmodel te kiezen met een grote variatie aan producten.

Het is vooral een pleidooi om eens heel goed te kijken naar jouw belangrijkste kernwaarden en van daaruit een bedrijfsmodel te kiezen dat ontzettend goed bij jou past. Om daarmee waanzinnige resultaten te bereiken. Doe dus dat wat voor jou werkt.

Ik neem je mee in een aantal opties.

In het ondernemerschap heb je in feite 4 productlagen; Gratis, Entry, Core en High End.

Al deze lagen dienen op een bepaalde manier de klantreis die een klant aflegt om bij jou klant te worden. Maar het is niet noodzakelijk om een bedrijf te bouwen op al deze lagen.

 • Model 1 Gratis + Core of High End
 • Model 2 Gratis + Entry + Core + High End
 • Model 3 Gratis + Entry + Core
 • Model 4 Gratis + Entry + High End
 • Model 5 Gratis + Entry

Ik heb heel lang een bedrijf gehad met alle lagen zoals model 2. Alleen ik merkte dat ik daar geen plezier en voldoening uit haal, omdat dit consequenties heeft voor de intensiteit waarmee ik met mijn klanten samenwerk. Dus ik kies er nu voor om de komende tijd richting model 1 te gaan. Simpel en toch exclusief samenwerken met mijn klanten. Ik had natuurlijk ook voor model 5 kunnen kiezen. Ook simpel, maar vraagt van mij dat ik inboet op persoonlijk verbinding en connectie met mijn klanten.

Welk model je kiest maakt in feite niet uit. Met elke variant kun je een ontzettend succesvol bedrijf hebben. Alleen het model dat jij kiest bepaalt wel jouw geluk in het ondernemerschap. En dat is waar ik telkens meer in geloof; een bedrijf opzetten dat je allereerst veel voldoening geeft en waar je vervolgens ook succesvol mee kan zijn.

Voldoening halen uit je bedrijf gaat over meer dan alleen een passend bedrijfsmodel kiezen. Het vraagt dat je op alle fronten leiderschap neemt over jezelf en je bedrijf. Jezelf heel goed kennen, zodat je de juiste keuzes maakt en goed voor jezelf zorgt. Dat je jouw gedrevenheid en potentieel optimaal benut, zodat hetgeen wat je doet je veel energie en plezier geeft. Jouw toegevoegde waarde kennen, zodat je een leider voor jouw klanten kunt zijn. En de handvatten hebben om een leider van je bedrijf te zijn, de juiste strategische stappen te nemen en je bedrijf te laten groeien op jouw manier.

In het 1-op-1 Business Leader Mentorship programma ga ik mij dan ook met name richten op leiderschap nemen op 3 niveaus; persoonlijk leiderschap, leiderschap richting je klanten en leiderschap over je bedrijf (en team). Zodat jij de leider van je bedrijf en jouw markt wordt. Niet volgen, maar leiden.

Wat houdt het programma praktisch gezien in?

We werken 5 maanden intensief 1-op-1 samen om leiderschap te nemen op alle fronten. Samen gaan we jouw groei versnellen, jouw unieke geluid laten horen, jouw plek claimen in de markt en een doorbraak in je omzet realiseren.

Wat kun je verwachten tijdens deze 5 maanden?

 • 3 keer een 1-op-1 coach sessie van 1,5 uur bij mij op locatie in Schiedam;
 • 5 keer een 1-op-1 coach call van 45 minuten via Zoom;
 • Toegang tot alle online modules en templates om een succesvolle business te bouwen;
 • Voice message support via Voxer app, op cruciale momenten jouw vraag stellen is goud waard;
 • 5 maanden lang mailsupport voor al jouw strategische vragen of feedback.

Na dit programma ben je getransformeerd tot de vrouw die 100% leiderschap neemt over haar leven en bedrijf. Je kunt jouw bedrijf dragen, omdat je een sterke mindset hebt, de juiste energie uitstraalt en strategisch de juiste dingen doet.

Business Leader Mentorship is voor jou als:

 • Je een drive hebt om de leider van jouw bedrijf en markt te worden;
 • Je een bedrijf hebt als coach, adviseur, strateeg en/of trainer;
 • Al een maandomzet hebt van minimaal €3.000;
 • Je het niet langer prima vindt om gemiddeld te presteren, maar wilt presteren vanuit je volledige potentieel;
 • Het voor jou net zo logisch is als voor mij dat doelen en strategie samengaan met mindset, energie en kwetsbaarheid.

Klinkt dit je al muziek in de oren? Ben jij nu misschien zelfs een bedrijf aan het opzetten, waarvan je voelt dat het niet helemaal klopt? En wil je het doen op jouw voorwaarden?

Meld je dan direct aan voor een match call. Voor dit traject ben ik erg selectief met wie ik werk, en daarom beperkt beschikbaar. Er zijn per kwartaal 2 plekken beschikbaar.

Scroll naar boven