Mijn geheimen voor 8 keer een uitverkocht programma dit jaar

Wie ben ik nu eigenlijk zonder mijn werkgever

Afgelopen week was voor de 8ste keer dit jaar een programma volledig uitverkocht, het Business Starter programma. Dat betekent een omzet van € 25.350,-. Ik kan je vertellen dat dit dan ook mijn beste maandomzet tot nu toe wordt. En de maand is nog niet eens afgelopen.

Hoewel je misschien denkt dat ik hier inmiddels gewend aan ben geraakt, kan ik je vertellen dat mijn mond toch even openviel vorige week. Als je mij 3,5 jaar geleden had verteld dat dit nu mogelijk zou zijn en dat ik deze omzetten zou draaien, dan had ik je echt niet geloofd.

En toch is dit nu mijn werkelijkheid.

Ik stuur je deze mail zeker niet om te zeggen: kijk mij weer eens goed bezig zijn. Ik gun jou dit namelijk ook en daarom wil ik 5 lessen met je delen die mij hebben geholpen om dit te realiseren. Ik geloof namelijk dat ook jij een succesvol bedrijf kunt opzetten.

Hieronder een overzicht van mijn lessen:

Zorg voor een goede relatie met geld

Ik geloof dat een slechte relatie met geld je enorm in de weg kan zitten in het ondernemerschap. Ik heb nooit onder stoelen en banken gestoken dat mijn relatie met geld als startende ondernemer echt belabberd was. Ik heb in mijn leven veel problemen gezien rondom geld en het ondernemerschap, waardoor ik de overtuiging had gecreëerd dat geld makkelijk was zolang je de zekerheid had van een vast dienstverband. Immers was in het verleden bewezen dat geld verdienen in het ondernemerschap vooral moeilijk en lastig was.

Gevolg was dat ik als startende ondernemer ontzettend voorzichtig was met geld.

  • Ik hield geld liever in mijn zak en investeerde liever niet in mijzelf of mijn bedrijf.
  • Ik durfde eigenlijk ook niet echt geld te vragen voor mijn diensten.
  • Ik was elke maand bang dat ik geld tekort zou komen voor de vaste lasten.
  • Tegelijkertijd was ik ook bang dat als ik goed geld verdiende, ik het kwijt zou raken.
  • En het ergste nog; ik behaalde een beroerde omzet in de eerste 9 maanden, waardoor ik continu werd bevestigd in mijn overtuigingen.

Al het bovenstaande is een uiting van het denken in tekorten en schaarste. Het gevoel te kort te komen, angst om niet voldoende te ontvangen en minder te hebben dan je al gewend bent. Dit is echt waar het in de basis fundamenteel misgaat. Het feit dat jij erop gefixeerd bent om niet te kort te komen, zorgt ervoor dat jij niet in staat bent om in overvloed te ontvangen.

Ik weet inmiddels uit eigen ervaring en die van mijn klanten, dat als jij tegen jezelf zegt ‘ik wil wel elke maand mijn vaste lasten kunnen betalen’, dat je dan precies dat krijgt. Je krijgt precies waarom je vraagt. Vaak al inzien dat je vanuit tekort en schaarste denkt, maakt al een heel groot verschil.

Ik heb geleerd dat je alleen geld kunt ontvangen als je het ook met vertrouwen kunt uitgeven. Je kunt allemaal slimme trucjes als startende ondernemer inzetten om meer klanten binnen te halen. Maar als jij in de basis denkt vanuit schaarste en niet gelooft dat je (financiële) vrijheid kunt ontvangen, dan gaat het niet voor je gebeuren. Je kunt nog zo’n goede strategie hebben voor je bedrijf en alles perfect doen vanuit het ‘businesscoach-boekje’. Uiteindelijk is jouw mindset, energie en zelfvertrouwen doorslaggevend voor het succes van jouw bedrijf.

Inmiddels voel ik veel vertrouwen in mijzelf en vertrouwen rondom geld en geef ik het met heel veel liefde uit aan mijzelf en mijn bedrijf. Het gaat er dus niet alleen om je blokkades rondom geld los te laten, maar ook dat je het jezelf gunt om geld te mogen ontvangen.

Wees oprecht jezelf en deel waarom je doet wat je doet

Als ik mijn klanten vraag waarom ze voor mij hebben gekozen, dan krijg ik vaak terug dat ze het zo fijn vinden dat ik mijzelf kwetsbaar opstel en dat ze zich enorm herkennen in mijn verhaal. Ik vind dat een ontzettend groot compliment.

Toen ik nog in loondienst werkte had ik heel erg het gevoel dat ik met een masker op mijn werk deed. Ik denk oprecht dat mensen mij toentertijd niet echt hebben leren kennen voor wie ik ben. Toen ik ging ondernemen besloot ik geen enkele concessie meer te doen.

Ik wilde 100% mijzelf zijn en zoveel mogelijk mijn eigen verhaal delen. Dat voelde heel natuurlijk en tegelijkertijd hartstikke kwetsbaar, maar voor mij was er geen andere weg om dit te doen.

Nu ik meer weet over o.a. marketing, geloof ik ook echt dat dit is wat mensen nodig hebben. Om de ruwe en rauwe versie van jou te mogen zien. Mensen zijn wel klaar met de perfecte plaatjes op Instagram, ze willen de echte verhalen horen.

Ze willen weten hoe jij voelt, wat je hebt meegemaakt, hoe je over dingen denkt, waarom je het belangrijk vindt om te doen wat je doet. Ze willen jouw verhaal horen. Want dan kunnen ze zich inleven, meevoelen en ook hun eigen kwetsbaarheid tonen.

En het mooie is dat vanuit kwetsbaarheid eigenlijk altijd vertrouwen ontstaat. En dat is precies wat mensen nodig hebben om bij jou iets te kopen.

Durf bold statements te maken

Diegenen die mij inmiddels een beetje kennen, weten dat ik niet om de hete brij heen draai en waarin ik geloof ook echt deel. Ik durf daarin ook echt mijn mening, visie en unieke kracht te laten zien. Ik sta ergens voor en ik merk dat ik daarin verschil maak.

Ik zie heel vaak startende ondernemers die bang zijn om hun mening, visie of kijk op de zaken te delen met anderen. Ze zijn bang om het verkeerde te zeggen, mensen voor hun hoofd te stoten of zijn bang voor de reactie en kritiek die je mogelijk gaat krijgen. Hierdoor ga je heel veilig communiceren.

De grap is dat ik eigenlijk nooit vervelende reacties heb gehad als ik een bold statement maak. Het roept juist vaak hele leuke reacties op en mensen zeggen vaak ‘hé, hé eindelijk eens iemand die direct is’.

In de vorige les deelde ik al dat mensen het fijn vinden om kwetsbare verhalen te horen. Datzelfde geldt voor authenticiteit. Ze vinden het heerlijk als iemand echt ergens voor gaat staan en niet met alle winden meewaait. Dat betekent ook dat sommige mensen je helemaal leuk vinden en anderen helemaal niet.

Dat is oké, want dan werkt het direct als een filtersysteem. En het mooie is; mensen die jou helemaal leuk vinden, zijn vaak ook mensen die jij het allerleukst vindt om te helpen. Dus kies ervoor om je mening te geven, je visie te delen en af en toe een bold statement te maken, want dan voelen mensen zich snel tot jou aangetrokken en maak je echte verbindingen.

Word de vrouw die…

Doe en denk als de vrouw die nu al een succesvol bedrijf heeft en vanuit vertrouwen onderneemt. Wat zou die vrouw dan doen?

Mijn businesscoach zei ruim 1,5 geleden tegen mij; ‘Mariëlla, om 10K te kunnen verdienen, moet je eerst de vrouw worden die 10K kan verdienen’. Wie had kunnen bedenken dat ik nu al meer dan 10K omzet per maand draai.

Die uitspraak zette mij toen enorm aan het denken. Ik realiseerde mij heel erg dat ik mij al moest gaan gedragen zoals de vrouw die 10K verdient ook zou doen. Om ook echt 10K te kunnen verdienen moet je niet alleen strategisch en tactisch alles op orde hebben, maar moet je ook mentaal en emotioneel klaar zijn om dat te kunnen doen. En dat was toen nog niet het geval. Een succesvol bedrijf hebben vraagt om leiderschap en verantwoordelijkheid te nemen voor zo ongeveer alles in je leven en werk. Alles is namelijk met elkaar verbonden.

Ik had toentertijd de keuze om weg te kijken van mijn angsten en een bedrijf te runnen op gemiddeld niveau. Of mijn angsten aan te pakken en voor mijn eigen succes te kiezen en daarmee een bedrijf te runnen vanuit mijn volledige potentieel. Dat laatste heeft mij geholpen om emotioneel klaar te zijn en 100% verantwoordelijk te zijn voor de gevolgen die 10K en meer verdienen met zich meebrengt.

De vraag die ik jou wil stellen; welke vrouw moet jij eerst worden voor je jezelf kan toestaan om groots te ontvangen in welke vorm dan ook?

Omzet overkomt je niet, die plan je!

Ik geloof echt dat je een succesvol bedrijf kunt bouwen als je enerzijds een goede mindset en energie hebt en anderzijds de juiste strategische stappen zet. Ik ben afgelopen jaren bereid geweest op in beide te investeren. Beide heb je namelijk nodig, maar ik zet de strategie bewust onderaan, omdat ik weet dat je alleen met de juiste mindset en energie, strategie echt voor je kunt laten werken.

Mijn klanten leer ik altijd een simpele strategie aan: 1 doelgroep, 1 productaanbod en 1 marketingkanaal. Als startende ondernemer kan je gemakkelijk verzanden in het over produceren van allemaal producten. Maar zorg eerst maar eens voor dat 1 product goed verkoopt, dan kan je er daarna altijd meer producten aan toevoegen.

Ik geloof dat omzet je niet overkomt, maar dat je deze kunt plannen. Heel veel startende ondernemers zie ik zonder plan aan de slag gaan in hun bedrijf. Ze rommelen maar wat aan en proberen hier en daar wat, maar eigenlijk zonder resultaten. Enerzijds geloof ik in ondernemen op basis van je gevoel en intuïtie. Juist dat doen wat goed voelt en niet van alles optuigen wat niet bij jou past.

Maar anderzijds vraagt een succesvol bedrijf opzetten ook gewoon om een strategisch plan. Als jij in maand x een bepaalde omzet wilt hebben, dan heb je in de maanden daarvoor acties uit te zetten om dat ook daadwerkelijk te realiseren. Ik zie heel vaak dat startende ondernemers dan aan het begin van de maand denken, oké deze maand wil ik €5000 omzetten, en dan pas gaan nadenken over hun plan. Dan ben je gewoonweg te laat.

En zorg dat je consistent zichtbaar bent. Hoe meer ik consistent zichtbaar ben, hoe meer omzet dit aan de achterkant betekent. Zichtbaar zijn kan op veel verschillende manieren en vaak denken we dan direct aan social media. Maar ik ben ook consistent zichtbaar door te adverteren op Facebook met mijn e-book of wekelijks een blog voor mijn mailinglijst te schrijven.

Vind je het spannend om zichtbaar te zijn? Geef jezelf toestemming om te mogen falen, ga vooral veel oefenen en probeer gewoon dingen om te ontdekken of het bij je past. Je wordt er vanzelf beter in. Mijn eerste story, blog, of post was ook echt niet direct fantastisch.

En dan nu even terugkomen bij het Business Starter programma. Zoals je bovenaan deze mail kon lezen is de groep helemaal vol. Het is zo’n leuke club geworden, dat ik nu al uitkijk naar de start van het programma. En er komen vast nog veel meer mooie startmomenten aan!

Wil jij ook met gelijkgestemde startende ondernemers werken aan het fundament van jouw bedrijf? Wil je stiekem ook je beste maandomzet ooit halen? Laat mij je dan helpen om zowel vanuit de juiste energie te ondernemen als de juiste strategische stappen te zetten.

Je kunt je nu aanmelden voor de wachtlijst. Dan doe je heel simpel door dit formulier in te vullen voor een Match & Succes call. Dan plannen we samen een gesprek in en kijken we of er een klik is en of ik jou kan helpen een vliegende start te maken met je bedrijf.

Ik gun het jou zo om ook op het punt te komen staan waar ik nu sta.

Ja ik meld mij aan voor de wachtlijst

 

 

Scroll naar boven