Met opgeheven hoofd

fullsizeoutput

Het hangt als een donkere wolk boven je hoofd, je bent ontslagen! En nu? Alles lijkt onduidelijk, geen zicht op ander werk, vragen als ‘waarom ik’ dwalen door je hoofd en je ziet het allemaal niet meer zitten. Ho stop! Change your mindset en verlaat de organisatie met opgeheven hoofd.

Hopeloze strijd

Ik heb veel ontslagzaken begeleid. Een ontslag doet vrijwel altijd pijn en gaat vaak gepaard met veel frustratie, teleurstelling, onbegrip en woede. Voor je het weet ben je met elkaar in een juridische strijd verwikkeld en to be honest dit is voor beide partijen geen goede ontwikkeling. Je bent zo maanden verder en er is vaak nog niets bereikt.

Vermijd een slachtofferrol

Het klinkt makkelijk maar in een slachtofferrol wegkruipen is nooit een goed idee. Jij bent niet je functie. Jij bent uniek en je hebt hoe dan ook ervaringen en kwaliteiten die van waarde zijn. Dat je in een bepaalde functie niet goed tot je recht komt wil niet zeggen dat je totaal geen toegevoegde waarde kan hebben in een andere functie. Je kan het totaal niet eens zijn met je ontslag en dat is oké. Je hoeft het ook niet te aanvaarden, maar accepteer de situatie zoals die is. Belangrijkste begin is om te zien dat je werk niet je leven is. Er is meer dan alleen werk.

Afscheid nemen is een proces

Ik merkte dat weinig mensen tijd namen om hun ontslag te verwerken. Neem de tijd om het oude los te laten. Om een volgende stap te maken in je carrière en bewust nieuwe sollicitaties in te gaan is het belangrijk om het ontslag voor jezelf af te sluiten.  Praat erover en neem letterlijk afscheid van de mensen waar je lange tijd mee hebt samengewerkt.

Verborgen kansen

In elke tegenslag liggen nieuwe kansen verborgen. Mijn ervaring is als je je openstelt voor avontuur, er wel degelijk kansen op je pad komen. Een ontslag is vaak een wake-up call. Het zet je aan het denken over wat je nu echt zelf wilt? Het is een prachtig moment om die stappen te nemen waar je altijd al van droomde, maar nooit durfde of liet gaan omdat je graag je zekerheden van een vaste baan wilde behouden. Pak je kans! Een nieuwe functie en werkomgeving doet wonderen. Het verrijkt je kennis, geeft nieuwe energie en bevrijd je van vaste patronen waar je al lang klaar mee was.

Kijk de wereld in en verlaat het bedrijf met opgeheven hoofd! Inspireer jezelf, creëer nieuwe kansen en ga op avontuur.

Scroll naar boven