Kleine waarschuwing vooraf! Als je na het lezen van dit artikel daadwerkelijk je ambitie levend gaat maken, kan het zomaar zijn dat er ook daadwerkelijk iets gaat veranderen. Ben je er klaar voor?

Verstoppertje spelen, 7 8 9 10, ik ben er niet

Hoogstwaarschijnlijk ben je een ster in het verstoppen van je verlangens. Je loopt al een tijd rond met het gevoel dat je toch echt eens werk wilt maken van je carrière en meer uit jezelf wilt halen. Deze gevoelens stop je voortdurend weg. Wat niet is, is niet! Zolang het er niet echt is, is er nog geen probleem en hoef je er ook nog niets mee te doen. Toch? Het heeft je aandacht (nog) niet nodig, er zijn altijd nog andere prioriteiten die je voorrang geeft en je laat je meeslepen in de waan van de dag.

Hoor jij dat stemmetje ook telkens weer

Dat verdomde stemmetje ook! Telkens weer valt het je lastig. Eén ding is zeker, dat stemmetje, dat je telkens opnieuw lastigvalt zal niet verdwijnen. Ik ben er zelfs zeker van dat het erger wordt naar mate jij het vaker terug in de kast zal stoppen. Telkens weer zullen je gedachten afdwalen naar hoe het zou zijn als je wel je ambities waarmaakt. Meer en meer verlies je jezelf en raak je verwijdert van wie je werkelijk bent. Een ambitieuze vrouw met prachtige talenten.

Je verlangen is sterker

Jezelf wegcijferen, andere dingen of personen belangrijker maken, jezelf verstoppen voor wie je werkelijk bent, vasthouden aan veiligheid, geen risico’s nemen en je ambities ondermijnen gaat je niet helpen. Je kunt het vuurtje in jou laten sudderen, maar uiteindelijk zal het verlangen je ambities waar te maken sterker zijn. Besef dat je echt iets moet doen met datgene wat zich diep vanbinnen al zolang aan je opdringt.

Erken dat je ambities hebt en maak het levend

De eerste stap is erkennen dat je ambities hebt en deze levend maken. Benoem wat er zich in je afspeelt, wat er aan je knaagt, welke verlangens je hebt, welke angsten je daarbij voelt en spreek jouw wensen en dromen hard op uit. Het zorgt ervoor dat ze echt worden, niet meer verstopt onder een kleedje, maar volledig ‘out in the open’. Geef eerst woorden aan je gedachten en zet één en ander voor jezelf op een rij. Zo heb je voor jezelf helder wat je voelt. Vervolgens kan je de stap nemen om ook je gevoelens met je partner, familie en vrienden te delen.

Niemand willen lastigvallen

Het is heel makkelijk om alles bij jezelf te houden en intern te blijven worstelen met je gedachten. Je wilt er niemand mee lastig vallen. Ik hoor regelmatig ‘ach zo erg is het niet, iedereen moet toch werken’. En zo bewijzen we onszelf maar weer eens dat we vooral ons gevoel niet serieus moeten nemen. Weet wel dat je ondertussen geen leuker mens voor jezelf, gezin, collega’s en vriendinnen bent. Is het je dat waard?

Voor de draad ermee!

Geef openheid over je ambities en maak het bespreekbaar. Het geeft je meer ruimte en het geeft je droom een lading die je aanzet om in beweging te komen en daadwerkelijk stappen te zetten. Het is jouw stok achter de deur om je lang gekoesterde ambities waar te maken. Niemand anders gaat het tenslotte voor je doen, dus zal je er zelf werk van moeten maken.

Door je ambities focus en aandacht te geven zullen dingen zich ook meer in die richting gaan bewegen. Je gaat keuzes maken, prioriteiten stellen, je gaat eraan werken en bepalen waar je wel en niet aandacht aan gaat geven in je leven. Hoe meer je aandacht er is om je doelen te bereiken, hoe sneller je deze ook zal realiseren.

Scroll naar boven