Maak een vliegende start met jouw startende onderneming

Vol zelfvertrouwen ondernemen

Het is alweer 2 weken geleden dat ik mijn challenge ‘Bouw een succesvol bedrijf’ hield, waarin ik iets cruciaals deelde over het opstarten van je bedrijf. En dat wil ik ook graag met jou delen.

Overigens zit ik nu in Griekenland, waar ik even lekker op vakantie ben. Dat voelt echt als een zegen, want het was best spannend of het allemaal door kon gaan. Maar nu ik hier op een heel rustig eiland ben, voelt het heerlijk om er even tussenuit te zijn.

Op zo’n vakantiebestemming lukt het mij altijd nog beter om van een afstandje te kijken naar mijn bedrijf. Dus ik verwacht weer met bakken nieuwe energie en ideeën terug te komen om jullie weer verder te helpen om prachtige bedrijven op te zetten.

Ook kijk ik dan even terug naar de afgelopen tijd en wat ik allemaal heb bereikt. Ik kan je vertellen, ik ben mega trots op mijzelf. Hoewel het ook een hele rare en nieuwe tijd is, heb ik mij vooral gefocust op mijn waarheid en dat heeft mij in een stroomversnelling laten groeien.

In deze mail neem ik je even mee in de 3 fases die ik als ondernemer heb doorlopen en wat nu echt het allerbelangrijkste is in de eerste fase van het opzetten van je bedrijf.

3 fases van het ondernemerschap

Fase 1 –  Jezelf leren kennen als ondernemer en een vliegende start maken

In deze fase van het ondernemerschap ben je vooral nog wat zoekende naar wie je bent als ondernemer. Daarbij speelt onzekerheid vaak een grote rol in deze fase. Dit is de fase waarin je vooral ook veel gaat proberen om te kijken wat wel en niet werkt. Je zet echt duidelijk je waarom neer en het fundament van jouw bedrijf. Zodat je weet hoe je van toegevoegde waarde bent voor anderen.

Dit is ook de fase waarin je je vaak een beetje verloren voelt. En misschien zelfs een beetje eenzaam. Je vraagt je af waar je moet beginnen en hoe je de stappen zet om je bedrijf een vliegende start te geven.

Fase 2 – Groeien als ondernemer, slimmer werken

In deze fase weet je precies wie je bent en voor wie je verschil en impact wilt maken. Je weet wat jouw toegevoegde waarde is. In deze fase ga je ook veel meer angsten en onzekerheden loslaten en voel je meer en meer vertrouwen in jezelf. Je bent klaar om je bedrijf te laten groeien. En je gaat ook nadenken over dingen optimaliseren of automatiseren. Eigenlijk slimmer werken. In deze fase van mijn bedrijf zette ik rond de 5k per maand om en begon mijn bedrijf telkens meer te groeien

Fase 3 – Moeiteloos ondernemen

Om vervolgens echt richting moeiteloos ondernemen te gaan in de derde fase. Dit is de fase waarin je alle restjes angst en onzekerheid loslaat en je omarmt dat jouw bedrijf mag groeien. Dit is de fase waar je de impact ziet van wat je bij jouw klanten teweegbrengt en dat je het ondernemerschap telkens meer als moeiteloos ervaart. In deze fase ga je ook vaak meer uitbesteden, jezelf laten ondersteunen en blijf je continu in jezelf investeren. In deze fase ging ik het spel van ondernemen echt begrijpen en kreeg ik ook telkens meer plezier in het ondernemerschap. Dit is de fase waar ik naar 10K en meer omzet per maand toewerkte.

Doe precies datgene wat hoort bij de fase waarin je bedrijf zich bevindt

Het mag duidelijk zijn dat ik inmiddels alle drie de fases heb doorlopen. Ik weet dat jij je momenteel nog in de eerste of misschien aan het begin van de tweede fase bevindt. Het is in deze fase van je bedrijf ontzettend belangrijk om precies datgene te doen wat bij die fase hoort en niet al direct activiteiten uit te voeren die nog niet actueel zijn.

Een belangrijke les die ik heb geleerd, is dat je als startende ondernemer de juiste stappen achter elkaar moet zetten. Je bent als startende ondernemer geneigd om direct van alles te doen wat andere, meer gevorderde ondernemers ook doen, maar vaak zijn dit nu juist niet de stappen die effect hebben.

Ik heb als startende ondernemer ontzettend vaak activiteiten uitgevoerd die niet overeenkwamen met de fase waarin ik mij bevond. Vaak had ik nog niet de volgers en geloofwaardigheid opgebouwd om die activiteiten echt te kunnen dragen. Ik weet hoeveel frustratie en angst dat met zich meebrengt. Het zijn vaak activiteiten die niet direct effect hebben. En dat knaagt behoorlijk aan je eigenwaarde.

Welke activiteiten zijn belangrijk in de eerste fase van je onderneming

In de eerste fase van je bedrijf, en om je bedrijf dus ook een vliegende start te geven, kun je het beste concentreren op de volgende activiteiten:

 • Focus op het delen van je verhaal, waarom en persoonlijkheid
  Mensen kopen van mensen, dus focus je eerst op het delen van jouw verhaal, waarom en persoonlijkheid, zodat mensen jou beter leren kennen.

 

 • Gratis producten maken en veel weggeven
  Op deze manier kunnen mensen kennismaken met jouw waarde en de impact die jij kan maken in hun levens.

 

 • Bewust experimenten
  Zoveel mogelijk dingen proberen, uittesten en stap voor stap leren. Het zet je in beweging. Je hoeft het niet direct perfect te doen, 80% is ook al voldoende.

 

 • Gesprekken voeren met je doelgroep
  Leer je doelgroep ontzettend goed kennen. Wie is het? Wat vindt diegene belangrijk? Waar verlangt diegene naar en waar loopt diegene tegenaan?

 

 • Kiezen en focus houden (1 product, 1 doelgroep, 1 weggever, 1 social mediakanaal)
  Probeer niet direct overal tegelijk aanwezig te zijn en ook niet direct een veelvoud van (gratis) producten neer te zetten. Houd het simpel en focus je op 1 ding tegelijk.

 

 • Verzamelen van referenties
  De waarde die jij levert inzichtelijk maken, is het belangrijkste wat je te doen hebt. Heb je iemand geholpen? Vraag dan direct of diegene een uitspraak kan doen over jullie samenwerking.

 

 • Fundament van je bedrijf neerzetten
  Je bent al goed in je vak, nu mag je ook een goede ondernemer worden. Zorg dat je de strategische stappen neemt die nodig zijn om een vliegende start te maken met je bedrijf.

 

 • Je warme netwerk aanspreken (via via), deze mensen hebben snel een klik met jou
  Ik noem het laaghangend fruit opzoeken, wie in jouw netwerk is al jouw ideale klant of kent toevallig jouw ideale klant. Praat met iedereen, zodat je comfortabel wordt met je eigen verhaal en vaak komt je eerste klant uit je warme netwerk.

Bovenstaande punten mogen jouw focus hebben en laat je dus zeker niet overweldigen door anderen die in een totaal andere fases dan jou zitten en misschien al hele andere activiteiten doen.

Denk eens na; welke activiteiten voer jij momenteel uit om je bedrijf een vliegende start te geven? En welke activiteiten zijn hierin nu wel of niet effectief? Mag je misschien jouw focus verleggen?

Heb jij de challenge gemist, dan heb ik iets leuks voor jou.

Wil jij ook een vliegende start maken met je bedrijf?

Je kunt de challenge alsnog volgen in de vorm van een online training. Al 350 vrouwen gingen jou voor. Tijdens de 3-daagse online training – Bouw een succesvol bedrijf krijg je antwoord op deze vragen:

 • Welke strategische stappen je dient te nemen als startende ondernemer;
 • De belangrijkste elementen om een succesvol bedrijf op te zetten;
 • Hoe je vanuit vertrouwen gaat ondernemen en jouw plek in de markt durft te claimen;
 • Hoe je richting en focus krijgt en een bedrijf bouwt waar je allereerst voldoening uithaalt en vervolgens een goede omzet meedraait;
 • Hoe je op een prettige manier in contact kan komen met jouw klanten en hun kan overtuigen van hun waarde.

De volledige online training is doordrenkt met praktische voorbeelden en mijn persoonlijke verhalen over het opzetten van mijn eigen bedrijf. Ik sta op het punt waar jij graag wilt zijn, ik neem je mee in alle stappen die ik heb genomen om een succesvol bedrijf op te zetten.

Hoe werkt deze online training precies?

Na het plaatsen van jouw bestelling ontvang je binnen 5 minuten een mail waarmee je direct toegang hebt tot alle video’s en het werkboek. In deze mail vind je:

 • 3 video’s van ruim een uur waarin ik je volledig bij de hand neem om een vliegende start te maken met je bedrijf, zodat je vol vertrouwen en zonder geldzorgen kan starten en je bedrijf kan laten groeien. In deze video’s zie je twee schermen. Op het ene scherm ben ik zelf te zien en op het andere scherm zie je mijn presentatie. De opnames zijn gemaakt tijdens de live challenge.

 

 • 3 PDF bestanden met opdrachten die jij na elke training kunt maken. Als je niets doet gebeurd helemaal niets, dus ik ga je direct in de actie modus zetten om in beweging te komen. Deze online training geeft je veel voorwaartse energie.

 

 • Ik adviseer je de online training, stap voor stap te volgen, daarom stuur ik je elke dag een mail met een uitnodiging de volgende online training te volgen en de opdracht van de dag te maken. Ik weet dat starten met ondernemen eenzaam kan zijn, daarom gaan we het samen doen. Samen is niet alleen leuker, ook vele malen sneller!

De investering voor deze online training Bouw een succesvol bedrijf is 35,- exclusief 21% BTW. Inmiddels gingen ruim 350 vrouwen je voor, ik weet dus hoeveel deze online training waard is. De investering is dan ook echt een no-brainer.

Je kunt direct starten en daarna behoud je onbeperkt toegang, zodat je het helemaal in eigen tempo kunt volgen.

Dit is wat anderen zeggen van de online training:

schermafbeelding omschermafbeelding om

 

Ja ik weet genoeg en meld me aan voor de online training

Scroll naar top