Vind je het doodeng om een stap te nemen in je carrière? Voel je dat je in je kringetjes loopt en focus je je vaak op alles wat je mogelijk gaat verliezen? Loslaten van het werk kan doodeng zijn. Ik geef je een krachtige tool die je helpt om de focus te verleggen zodat je ervaart wat het je brengt om wel voor jezelf te kiezen.

In kringetjes blijven lopen

Als we nadenken over het maken van stappen in onze carrière dan speelt zich er een heel proces af in ons hoofd. We willen enerzijds dolgraag verandering, maar anderzijds vinden we dit hartstikke spannend en daardoor vinden we het moeilijk om de huidige situatie los te laten. Je huidige situatie is duidelijk, veilig en je weet wat je hebt. Het nieuwe is vaak onduidelijk voor je en daardoor voel je er spanning bij. Gevolg is dat je in gedachte kringetjes blijft lopen. De ene dag voel je je sterk en wil je ervoor gaan, de andere dag voel je je onzeker en begrijp je überhaupt niet waarom je nadenkt over een verandering. Is dit ook voor jou herkenbaar?

Ruimte maken voor nieuwe dingen

In je hoofd blijven zitten is niet de oplossing. Want in feite wil je je losmaken van je huidige situatie en het werk gaan loslaten. Dingen veranderen continu om ons heen en dus nemen we ook regelmatig afscheid van zaken. Denk maar aan een vriendin waar je na een tijd geen connectie meer mee voelt en je dus besluit om de vriendschap los te laten. Dat is niet altijd gemakkelijk, maar het is ook niet dramatisch. Het geeft namelijk heel veel ruimte voor nieuwe dingen in je leven en werk. We associëren afscheid nemen vaak met iets negatiefs, we willen vasthouden aan het oude, gaan het uit de weg en voelen ons prikkelbaar en onrustig. Koester wat je hebt geleerd en wat het je heeft gebracht en sta weer open om een nieuwe uitdaging te omarmen.

Verleg je focus en geef jezelf een ander perspectief

Je weet al heel goed dat je huidige situatie je geen voldoening meer geeft en je energie ontneemt. Vasthouden aan het werk zou betekenen dat je je zelf negeert en jezelf zorgvuldig wegcijfert. Dat is geen oplossing, toch? In mijn blog ‘Focus je op wat je meer wilt in je leven’ legde ik je al uit hoe krachtig het is om je focus te verleggen van wat je niet meer wilt, naar wat je wel wilt. Het effect van beide geeft een gigantisch verschil. In deze blog wil ik je laten zien dat je het verleggen van de focus ook kunt gebruiken in een ander perspectief. Wat we vaak geneigd zijn om te doen is om ons te focussen op wat we allemaal achter ons laten. Focus op wat we verliezen. Wat nu als je jouw focus verlegt naar wat het je allemaal gaat opleveren als je nu wel voor jezelf kiest en jouw dromen gaat waarmaken. Maakt dat niet een wereld van verschil?

Wat brengt het jou?

Denk eens na wat loslaten van het werk je gaat opleveren en je toegeeft aan je verlangens die je al zolang hebt. Neem tijd om dit voor jezelf op te schrijven. Je kunt het voor jezelf in 4 categorieën opdelen. Wat brengt het je op fysiek, emotioneel, intellectueel en spiritueel gebied?

  • Fysiek – Wat brengt de verandering jou op fysiek gebied? Welke behoeften gaat het vervullen?
  • Emotioneel – Hoe ga je je dan voelen?
  • Intellectueel – Wat ga je allemaal leren? En welke ervaring ga je opdoen?
  • Spiritueel – Wat ga je bijdragen aan de maatschappij? Of hoe gaat dit anderen helpen?

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor coaching? Klik hier om vragen te stellen en telefonisch kennis te maken. Ik begeleid managers, ondernemers, leidinggevende en professionals die vastlopen in hun carrière en het nemen van leiderschap. De oorzaken kunnen verschillend zijn, maar ze zijn allemaal opzoek naar helderheid, richting en zelfvertrouwen. Zodat ze weer plezier en voldoening ervaren in hun leven en werk. Door middel van coaching help ik je het beste uit jezelf te halen en trouw te blijven aan jezelf.

Scroll naar boven