Laat je talenten stralen

Schermafbeelding om

Ben je op zoek naar jouw talenten? Weet je niet goed welke kwaliteiten je hebt? Of wil je meer werken vanuit passie? In deze blog lees je hoe je jouw talenten laat stralen.

Ontdek je talent

Zelf heb ik lang geworsteld met de vraag wat mijn talenten zijn. Ik geloof erin dat ik mijn talenten nog altijd aan het ontdekken ben. Met 10 jaar werkervaring op zak, heb ik aardig inzicht gekregen in mijn talenten. Toch voelde het niet altijd als een talent als ik bijvoorbeeld een goede beoordeling of positieve feedback kreeg op mijn werk. Sommige taken kan ik gewoonweg heel goed en heb ik snel afgehandeld, maar geven mij niet per se energie. Het is goed om te weten dat er een verschil is in dingen doen die je goed kunt en dingen doen waar je energie van krijgt en je een kick geven. Voor mij was het daarom ook belangrijk om niet alleen te ontdekken waar ik goed in ben, maar ook waar ik blij van word. Welke kwaliteiten laten mij nu echt stralen.

Shine a light on yourself

Om de talenten te ontdekken die jou laten stralen, mag je jezelf is wat beter onder de loep nemen. Stel jezelf de volgende vragen:

  1. Wat geeft jou een lach op het gezicht als je het hebt bereikt?
  2. Waar kan je niet over uitgepraat raken?
  3. Op welke dagen ga je met energie de deur uit?
  4. Welke rol pak je van nature in een project, overleg of groep?
  5. Wanneer vergeet je de tijd?

Uit ervaring weet ik dat het soms lastig is om deze vragen in één keer te beantwoorden. Geef het beantwoorden van deze vragen wat tijd. Gebruik een notitieboekje en noteer telkens nieuwe inzichten bij de vragen. Na een paar weken zal je een rode draad ontdekken en krijg je meer zicht in de talenten die je echt laten stralen.

Straal!

Yes je hebt een rode draad ontdekt en je talenten worden meer zichtbaar en herkenbaar voor je. Dit is een hele mooie ontwikkeling. Je zal zien dat je nu ook vaker je talenten gaat inzetten. Benut je talenten en laat het floreren. Nieuwe inzichten kunnen verassend zijn en het geeft meer zicht op wat energievreters en energiegevers zijn. Ik geloof erin dat je door jezelf te ontwikkelen, inspireren en uit te dagen je telkens weer nieuwe talenten bij jezelf kan ontdekken. Zie het dan ook niet als iets wat in beton gegoten is. Ergens ontdek je een rode draad (de basis) en onderweg vul je het aan of laat je dingen los.

Welke talenten ga jij de aankomende tijd laten groeien?

 

 

 

 

 

 

 

 

Scroll naar boven