Ons leven is enorm druk met allerlei verplichtingen. We rennen onszelf voorbij, multitasken de hele dag en hebben vluchtig contact met elkaar. Kortom er is weinig ‘tijd’ voor oprechte verbinding met anderen. Laat dit nu een krachtige pijler zijn voor een betekenisvol leven.

Erbij horen

Ergens bij willen horen is een belangrijke voorwaarde voor een betekenisvol leven. We hebben allemaal behoefte aan begrip, erkenning en genegenheid. Doordat traditionele communicatievormen telkens meer verdwijnen moeten we veel meer investeren in betekenisvolle relaties. Compassie is de essentie van ergens bij willen horen. Als we ons hart oprecht voor iemand openen, mensen benaderen met liefde en vriendelijkheid verrijken we zowel de mensen om ons heen als onszelf.

Sta jij in verbinding met jezelf?

Oprecht met een ander verbinden vraagt ook iets van jou. Het vraagt dat je in verbinding staat met jezelf. Door je authentieke zelf te zijn, je kwetsbaarheid te tonen en je bewust te zijn van wat belangrijk voor je is. Pas dan kan je ook oprecht openstaan voor de verbinding met een ander. Ik geloof erin dat als je je kwetsbaar kan tonen en dit durft te delen je dan ook de verbinding met een ander vindt. Als mensen elkaar gezien, gehoord en gewaardeerd voelen dan ontstaat er een hele mooie energie.

De verbinding doorsnijden

Het grappige is dat we zelf vaak de verbinding doorsnijden op momenten dat we het druk hebben en stress ervaren. Niet alleen met onszelf, maar ook met anderen. Dat is vaak ook het moment waarop je leegte ervaart en de energie verdwijnt. Het is belangrijk om juist dàn de verbinding met jezelf en anderen weer te herstellen. Dit doe je door zonder oordeel te constateren dat je de verbinding bent verloren en het weer liefdevolle aandacht geeft.

Omring jezelf met energiegevers

Mooie les die ik leerde de afgelopen tijd is dat je vooral moet investeren in relaties die je energie geven. Je herkent vast wel het gevoel dat je een afspraak hebt met iemand waar je enorm tegenop ziet. Er zijn ook mensen die je van nature een energie boost geven. Investeer je tijd in deze relaties. Sta jezelf toe om deze energie als een spons op te zuigen. De quote ‘Neurons that fire together, wire together’ las ik laatst ergens. Voor mij is deze quote zeer treffend en de basis van oprechte verbinding.

De afgelopen jaren ben ik de kracht van oprecht verbinden met mensen enorm gaan waarderen. Echt even tijd nemen voor iemand en met mijn volle aandacht zijn in het moment in plaats van snel een ‘hallo’ geeft mij veel meer voldoening. Heb jij de kracht van verbinding al ervaren?

Scroll naar boven