Kom jij na je vakantie ook tot de conclusie, ‘nu moet het echt anders!’? Doe mee met de challenge.

Kom jij na de vakantie ook tot de conclusie nu moet het echt anders

We naderen het einde van de vakantie periode. Via social media heb ik gezien dat veel mensen volop hebben genoten van leuke tripjes en van een periode (wat) minder moeten. Heb jij er ook zo van genoten? Een vakantieperiode is vaak ook een moment van bezinning. Als we even afstand nemen van onze dagelijkse beslommeringen, kunnen we weer stilstaan bij wat we echt belangrijk vinden.

In rust ontdek je wat echt belangrijk is

Wellicht heb jij ook deze zomer stil gestaan bij de vraag ‘doe ik nog wel de dingen waar ik blij van word?’ of ‘is het werk dat ik doe wel waar mijn hart echt ligt?’. Het is normaal om in een periode van rust even bij jezelf te komen en na te denken over wat je nu echt wilt. Misschien ben je tijdens je vakantie wel tot de conclusie gekomen dat het echt anders voor je moet. Dat je niet langer wilt vasthouden aan het werk wat je al een lange tijd geen plezier en voldoening meer geeft. Een vakantie kan behoorlijk confronterend zijn, omdat je in de rust echt tot de kern kan komen bij jezelf.

Voor je het weet zit je weer in je dagelijkse sleur

Nu we het einde van de zomervakantie naderen, komt het er opeens op aan ‘ga ik echt iets veranderen?’. Ga ik echt iets doen met de inzichten en verlangens die tijdens de vakantie naar boven zijn gekomen. Want ja, zomerdromen zijn nog geen realiteit. Voor je het weet, ga je langzaamaan weer terug naar je normale ritme, waar je zonder na te denken weer als vanzelf je bed uitstapt, snel een ontbijt wegwerkt, in een overvolle file of trein jezelf vervoert naar het werk en waar je weer dagenlang werk uitvoert wat je gewoonweg geen energie geeft. Tot het weer weekend is of beter nog vakantie om weer te dromen over een ander leven en tot de conclusie te komen dat het nu echt eens anders moet. Voel je hem?

Nu moet het anders

Misschien heb je deze zomer de urgentie gevoeld om in actie te komen. Om niet meer weg te kijken en het er niet langer bij te laten zitten. Om het niet bij dromen te laten en nu serieus eens te onderzoeken ‘wat je nu echt wilt’. Mooi! Hou deze gedachte even vast, voor je vergeet waarom je nu echt verandering wilde. Het feit dat je tot deze conclusie bent gekomen is een belangrijk signaal. In een periode van rust kom je namelijk weer helemaal bij jezelf. Als de conclusie dan is dat het echt anders moet, dan mag je dit behoorlijk serieus nemen. De gevoelens die je hebt gaan namelijk niet veranderen, hooguit parkeer je ze weer tot een andere vakantie, en als je er continu overheen stapt dan ga je telkens verder van jezelf af staan. Dus voel je actie, kom dan in actie. Blijf dichtbij jezelf en vertrouw op je gevoel.

Ook ik kwam tot een conclusie na mijn vakantie

Ik had een baan waar ik geen voldoening meer uit haalde, maar het stemmetje in m’n hoofd zei steeds dat ik niet mocht klagen. Maar toch wilde ik meer. Ik voelde een vuurtje in me branden. Ik durfde het alleen nog niet volledig te laten ontvlammen en had ook geen idee wat ik ermee wilde doen. Waar begin je dan?! Hoe zet je de volgende stap in zo’n situatie? Ergens droomde ik zelfs van het ondernemerschap maar ik en ondernemen? Wat zou ik dan gaan doen? En zouden mensen dan wel op me zitten te wachten? Hoe graag ik stiekem ook iets anders wilde, ik durfde het niet. Ik was verlamd door angst en onzekerheid. En toen overleed mijn dierbare tante Tineke tijdens mijn vakantie op Bali. In een klap dacht ik: Waar maak ik me nou eigenlijk druk om? Ik leef nog en de wereld ligt aan mijn voeten. Dan ga je flink relativeren en word je keihard wakker geschud.

Het is nu tijd om je eigen pad te kiezen

Dat was ook meteen het moment dat ik besloot om mijn leven in te richten zoals ik dat wilde. Ondanks de angst en onzekerheid die ik nog steeds voelde. Inmiddels is het 2 jaar later en run ik een succesvol bedrijf waarmee ik vrouwen help om weer richting te vinden in hun carrière. Want wat had ik achteraf graag iemand gehad die me had kunnen steunen in dit proces. Ik voelde me destijds ontzettend eenzaam en stuurloos. En daarom ben ik er voor jou. Want als je nu nog steeds aan het lezen bent weet je diep in je hart dat het tijd is voor verandering. Het is tijd om je eigen pad te kiezen en dat vuurtje verder aan te wakkeren. En maak je geen zorgen, daar hoef je echt niet in 1x je leven voor op de kop te zetten, zoals ik dat deed.

Laat mij je helpen om vol vertrouwen een stap te nemen richting het ondernemerschap. Download hier mijn gratis e-book met daarin 5 cruciale stappen om een goed lopend bedrijf op te zetten.

Scroll naar boven