Heb je het idee dat je eerst financieel moet inleveren om een bedrijf op te zetten? Lees dan zeker even verder, want deze gedachte gaat er voor zorgen dat je schaarste ervaart in je leven en bedrijf.

We hebben het gevoel te moeten inleveren

Onlangs had ik een live dag met 6 vrouwen die in januari zijn gestart met mijn programma ‘Maak impact met jouw kracht’. Een dag waar we stil stonden bij het vergroten van het vertrouwen in hunzelf. Het belangrijkste wat je als startende ondernemer namelijk te doen hebt, is zelfvertrouwen voelen. Voelen dat jij het waard bent om jouw boodschap, krachten en ideeën in het licht te zetten. Tijdens deze dag viel het mij op dat vrijwel alle vrouwen het gevoel hadden dat ze iets moesten inleveren als ze de stap naar het ondernemerschap maken. Met name op financieel vlak, maar ook op vrije tijd of momenten met vrienden en familie. Dit kwam tot uiting door een oefening die ik met ze deed. Tijdens deze oefening kwamen zinnen op papier als:

 • Ik wil minimaal 70% van mijn oude salaris verdienen
 • Ik wil mijn vaste lasten elke maand kunnen betalen
 • Ik wil voldoende leuke dingen blijven doen
 • Ik wil elk jaar minstens één keer op vakantie
 • Ik wil niet werken in het weekend, alleen als het moet

Zijn dit uitspraken die jij ook regelmatig doet? Goed, dan lees je de juiste mail 😉

Vanuit schaarste ontstaat geen overvloed

Lees bovenstaande zinnen nog eens goed door op je gemak. Valt je iets op? Alle verlangens die hierboven zijn opgeschreven komen vanuit een bepaalde mate van schaarste. Het gevoel tekort te komen, angst om niet voldoende te ontvangen en minder te hebben dan je nu gewend bent. We veronderstellen dat als we de stap naar het ondernemerschap nemen, dat we hoe dan ook een tekort hebben aan iets wat we nu prettig vinden. Dit is precies waar het in de basis fundamenteel mis gaat. Het feit dat jij erop gefixeerd bent dat je niet tekort komt, zorgt ervoor dat jij niet in staat bent om in overvloed te ontvangen. Want inmiddels weet ik uit eigen ervaring en die van mijn klanten, dat als jij zegt tegen jezelf ‘ik wil wel elke maand mijn vaste lasten kunnen betalen’, dat je dan precies dat krijgt. Je ontvangt precies wat je vraagt.

Wat als je meer (financiële) vrijheid krijgt?

Wat als je bedrijf je juist veel meer financiële vrijheid geeft dan je nu kent, meer vrije tijd geeft om de wereld rond te reizen, de flexibiliteit geeft om je kinderen elke dag op te halen van school, de financiële middelen geeft om te investeren in je persoonlijke ontwikkeling en jezelf maandelijks te verwennen met een beauty treatment? Heb je jezelf weleens toegestaan om te voelen hoe het zou zijn als dat allemaal mogelijk voor je is? Want laten we eerlijk zijn, is dit niet de voornaamste reden waarom je überhaupt overweegt de stap naar het ondernemerschap te maken? Omdat je verlangt naar meer vrijheid, plezier en voldoening. Ik weet dat als je de stap naar het ondernemerschap wilt maken, je bang bent om o.a. geld te verliezen. Ik beloof je dat als je het potentiële tekort niet meer wilt managen en controleren, dat er nog veel mooiere dingen voor je mogelijk zijn.

Mindset is the key

Je kunt allemaal slimme trucjes als startende ondernemer inzetten om meer klanten binnen te halen. Maar als jij in de basis denkt vanuit schaarste en niet gelooft dat je (financiële) vrijheid kunt ontvangen, dan gaat het ook niet gebeuren. Je kunt nog zo’n goede strategie hebben voor je bedrijf en alles perfect doen vanuit het ‘businesscoach-boekje’. Uiteindelijk is jouw mindset, energie en zelfvertrouwen doorslaggevend voor het succes van jouw bedrijf. Schaarste is namelijk een soort olievlek die zich in je bedrijf verspreidt. Als jij een gesprek voert met een potentiële klant en stiekem denkt dat diegene vast niet iets van jou wilt kopen, dan doet deze persoon dat ook niet. Je kunt mensen dan niet het vertrouwen meegeven wat nodig voor hun is om tot een koopbesluit te komen.

Straal de energie uit die nodig is voor een succesvol bedrijf

Investeren in het vertrouwen in mijzelf heeft mij gebracht waar ik nu sta. Ik heb een succesvol bedrijf opgezet, omdat ik enerzijds bereid was om mentaal sterker te worden en anderzijds strategische goede keuzes heb gemaakt. Maar één ding weet ik zeker; zonder deze mindset en het vertrouwen in mijzelf, had ik nu niet gestaan waar ik nu sta. Daarom investeer ik een belangrijk deel van het programma ‘Maak impact met jouw kracht’ aan het vergroten van je zelfvertrouwen. Ik wil dat je uitstraalt dat jij de talenten, krachten, kennis en ervaring in huis hebt om mensen te helpen en impact en verschil te maken in hun levens. Zodat je van daaruit zichtbaar bent, je boodschap deelt en de strategische acties neemt om het beste uit jezelf en je bedrijf te halen.

Wat ik doe om elke dag zelfvertrouwen te voelen

Ik spendeer dagelijks tijd om het fundament van vertrouwen in mijzelf sterk te houden. Dit doe ik op verschillende manieren, sommige dingen zijn heel praktische andere weer wat spiritueler:

 • Ik slaap altijd 8 uur per nacht, zodat ik mij uitgerust voel en fysieke energie heb
 • Ik eet gezond en sport intensief. Door te sporten kom ik uit mijn hoofd vol gedachten en is er meer ruimte voor creativiteit
 • Ik schrijf dagelijks 3 dingen op waar ik dankbaar voor ben. Ik herinner mij er dagelijks aan waar ik dankbaar en trots op ben, dit stimuleert mij om vanuit overvloed te denken
 • Ik werk dagelijks met affirmaties om mijn dag een positieve richting te geven
 • Ik investeer regelmatig in mijn persoonlijke ontwikkeling en groei. Enerzijds om belemmerende overtuigingen die mij niet meer dienen los te laten. Dit doe ik bijvoorbeeld door een healing sessie of hypnose sessie. En anderzijds investeer ik in mijzelf als ondernemer, zodat ik betere (strategische) keuzes maak

Je leest mijn mails omdat je aan alles voelt dat het werk in loondienst niet meer bij je past en dat je meer vrijheid, plezier en voldoening wilt in het ondernemerschap. Je voelt je alleen nog onzeker over deze stap, omdat je twijfelt of je er wel voldoende geld mee kan verdienen. Of mensen wel op jou zitten te wachten. Of gewoonweg niet weet waar je moet beginnen.

Kiezen voor het ondernemerschap is eng, maar zo ongelooflijk bevrijdend. En ik weet dat iedereen het kan. Je hebt alleen de juiste begeleiding nodig om erachter te komen wat jouw kracht is en hoe je kunt starten.

Dat is precies waar ik het vaak mis zie gaan. Ik zie startende ondernemers alleen aanrommelen en zich focussen op dingen als sales en marketing zonder echt goed te weten wie ze zijn en hoe ze verschil kunnen maken voor anderen. Of onvoldoende zelfvertrouwen hebben, waardoor ze niet de juiste energie uitstralen. Gevolg is dat de klanten uitblijven en jij jouw ondernemersdroom maar niet realiseert.

Dat gaat me oprecht aan het hart en m’n handen gaan er tegelijkertijd van jeuken.

In het programma ‘Maak impact met jouw kracht’ help ik je in 3 maanden om verbinding te maken tussen wie je bent, wat je drijft en wat je heel goed kunt, zodat je weet hoe jij impact en verschil kan maken voor anderen of de wereld en een stevig fundament hebt voor een authentieke onderneming. We maken een plan om daar ook echt te komen en ik help je het vertrouwen in jezelf te versterken, zodat je vol vertrouwen een stap neemt richting het ondernemerschap.

Wil jij dit ook?

Na het programma heb je helder wat je precies wilt en voel je het vertrouwen om een stap richting het ondernemerschap te maken:

 • Je hebt glashelder hoe je verschil en impact kunt maken in jouw toekomstige onderneming
 • Je hebt een heldere visie over hoe je verschil kunt maken voor anderen of de wereld. Dit geeft focus en richting
 • Je weet wat jouw kracht is, waar jij de beste in bent en wat je drijft, zodat je werkelijk van betekenis bent
 • Je voelt een sterk vertrouwen in jezelf. Je laat jezelf niet tegenhouden door belemmerende gedachten en weet deze te doorbreken
 • Je weet waar je energie, motivatie en inspiratie uithaalt en voelt je gedreven. Jouw vuurtje is weer terug
 • Je hebt een stevig fundament voor een authentieke onderneming, waarmee je klanten aantrekt als een magneet en waar je een goede omzet mee kunt draaien
 • Je hebt een concreet idee en plan om een volgende stap te maken richting het ondernemerschap
 • Je gaat geld verdienen met wat je echt leuk vindt en waar je goed in bent
 • Je maakt keuzes die je vooruitbrengen en je neemt de regie terug
 • Je ervaart meer vrijheid, plezier en voldoening

Dit programma is niet voor iedereen geschikt. Dit programma is speciaal gemaakt voor vrouwen die verlangen naar meer vrijheid, plezier en voldoening en het verschil voor anderen willen maken. Dit programma is voor jou als je een authentiek bedrijf wilt opzetten, waarmee je ook zo snel mogelijk een goede omzet draait.

Deze vrouwen wil ik een speciaal aanbod doen voor mijn programma ‘Maak impact met jouw kracht’.

Hoe ziet het programma eruit?

 • We werken 3 maanden samen richting een authentieke onderneming waarmee je impact en verschil maakt
 • Een live kick-off van 2 uur waarin we samen doelen stellen voor de komende 3 maanden en jouw werkelijke verlangens onderzoeken
 • 3 live 1-op-1 sessies van 1,5 uur met persoonlijke coach begeleiding van mij
 • 2 live dagen met de andere deelnemers van het programma. Live dagen zijn volledig verzorgd en inclusief lunch
 • Een werkboek met opdrachten ter ondersteuning van jouw transformatie
 • Toegang tot een besloten WhatsApp groep met gelijkgestemden waar je mij te allen tijde je vragen mag stellen
 • Je mag mij gedurende de 3 maanden al jouw vragen per mail stellen. Hier reageer ik van maandag t/m vrijdag binnen 24 uur op
 • Sessies vinden plaats op mijn nieuwe locatie: Dam 46a te Schiedam

Je investering voor het programma is nu 1.945,- inclusief btw. Je kunt jouw investering ook in 2 of 3 termijnen betalen.

Denk of voel jij bij het zien van dit programma: ‘dit is precies wat ik nodig heb’? Reageer dan even op deze mail en dan tasten we samen af of er een klik is en of dit programma jou daadwerkelijk kan helpen om de juiste stappen te nemen.

Ben jij klaar om te starten met ondernemen?
Dan kijk ik uit naar je reactie.

Ik wacht niet langer en meld mij aan voor het programma en ontvang de bonus, klik hier!

Scroll naar boven