Innerlijke stem de baas

fullsizeoutput d

Was Blue Monday verlaat? Of zat ik er gewoon helemaal niet lekker in. Afgelopen maandag was een ramp. Mijn innerlijke stem had mij even goed te pakken. Waar ben ik aan begonnen? Hoe moet het nu verder? Wat wil ik? Waar moet ik in mijn volgende blog over schrijven? En nog veel meer innerlijk gezeur waar de dag behoorlijk door verpest werd. Of toch niet?

Speel geen spelletjes met mij!

Afgelopen weken zit ik behoorlijk in een positieve vibe. Mijn besluit doet wonderen en het opzetten van mijn website en het schrijven van blogs geeft mij energie. Toch merk ik dat ik af en toe behoorlijk onzeker kan zijn en als ik pech heb, dan kan mijn innerlijke stem mooie spelletjes met mij spelen. Not so funny.

Keep it real

Tijd om is te observeren waar deze gedachtes vandaan komen. Hoe kan het dat ik dagen van energie kan overstromen en mij dan door 1 slechte dag helemaal van de kaart laat brengen. Ik merk op dat ik sinds het lanceren van de website telkens hogere verwachtingen aan het scheppen ben. Meer views, meer likes op Social Media, meer reacties, meer succes. Nothing comes easy en zo zie ik ook dat het alleen publiceren van blogs niet direct veel views oplevert. Je moet er tijd in stoppen, geduldig zijn en het vooral tijd geven. Is dat erg? Nee eigenlijk niet. Ik ben pas 4 weken onderweg en nu al meer dan 250 views op mijn beste artikel. Daar mag ik gewoon trots op zijn. Dus note to self; keep it real.

Bekijk het van de positieve kant

Hoe zit het eigenlijk met de innerlijke stem? Is het een ware mindfuck, die je behoorlijk onderuit haalt of zegt het iets meer over jezelf. Als je het vanuit een positief perspectief bekijkt dan kan de innerlijke stem best handig zijn en leer je jezelf beter kennen. Meer vertrouwen op je innerlijke stem geeft je meer inzicht en een signaaltje dat je misschien wat liever voor jezelf mag zijn.

In mijn geval moet ik gewoon plezier hebben in wat ik doe en het vooral allemaal niet zo serieus nemen. Ik ben mevrouw serieus, daar zal iedereen die mij kent nu hard om moeten lachen. Maar dat heeft mij ook ergens gebracht. Ambitieus zijn is een mooie eigenschap. Alleen de kunst is om er meer balans in te krijgen. Balans tussen plezier en ambitie, dat is mijn uitdaging.

Even niets

Na het maandag debacle heb ik mijzelf even toestemming gegeven om niets te moeten, gewoon even een dag niets en opladen. En dat heeft geholpen! Na het opladen kwam de inspiratie weer en ben ik veel verder gekomen dan ik eerder had verwacht. Probeer het maar is, gewoon even lanterfanten, al is het maar voor een uur. We zijn niet meer gewend om even niets te doen. We raken telkens meer overprikkeld door allerlei invloeden van buiten af. Het mooie van lanterfanten is dat je weer ruimte krijgt en creatief kan denken.

Mijn innerlijke stem zegt mij; dat ik niet goed genoeg ben in het schrijven van blogs, dat het nooit van de grond komt en dat ik vooral niet moet denken dat ik succesvol word. Als ik erover nadenk is het voor mij vooral een teken dat ik op de goede weg ben, want waar onzekerheden zijn, liggen kansen verborgen.

Scroll naar boven