In gesprek met jezelf

goed gesprek met jezelf

Ga jij weleens in gesprek met jezelf? Een goed gesprek geeft veel inzicht. Je ontdekt veel over jezelf, want alle antwoorden zijn in jezelf te vinden. In deze blog waarom je nu nog een goed gesprek met jezelf moet voeren.

In gesprek met mijzelf

De beste gesprekken met mijzelf zijn de gesprekken die ik heb tijdens een goede wandeling. Het is heerlijk om tijdens de wandeling tot nieuwe inzichten te komen en met volle energie weer thuis te komen. Het is een moment waarop ik midden in de drukte even tot mijzelf kan komen. Zie het als een soort kompas, wat houdt mij bezig, welke vraag wil ik beantwoorden, welke richting wil ik bepalen. Na zo’n wandeling ben ik weer volledig op mijzelf afgestemd en weet ik welke richting ik op wil. Ik gun iedereen een goed gesprek met zichzelf om jezelf verder te ontdekken en te zien wie je werkelijk bent.

Niet te verwarren met

Verwar een goed gesprek met jezelf niet met piekeren, daar heeft het niets mee te maken. In mijn blog ‘7 tips om te stoppen met piekeren’ schreef ik al dat piekeren je enorm bezig kan houden en dat het vrijwel nooit tot oplossingen leidt. Een goed gesprek met jezelf geeft energie en richting en zorgt ervoor dat je afgestemd bent op jezelf.

Reden om nu een goed gesprek met jezelf te voeren

Het idee voor deze blog kwam na de vele berichten op social media van mensen die bezig zijn om plannen en doelen te maken voor het nieuwe jaar. Ik vind het altijd wel grappig dat juist nu mensen tijd nemen om hieraan te werken. Je kunt het hele jaar doelen en plannen maken is 1 januari daar nu echt voor nodig?

Belangrijker nog, maak je deze plannen en doelen volledig vanuit jezelf? Of laat je je stiekem beïnvloeden door anderen? Door verwachtingen die mensen wellicht van je hebben of overtuigingen die jezelf hebt gecreëerd. Stem eens af op jezelf en vraag jezelf af welke plannen en doelen je nu echt vanuit je hart wilt maken? Ik ben ervan overtuigd dat als je volledig jezelf bent en hierop afstemt dat de plannen en doelen die hieruit voortkomen prachtig zullen zijn en jou laten stralen.

Een mooie reden om voor het einde van dit jaar nog eens een goed gesprek met jezelf te voeren. Vertrouw erop dat je de antwoorden krijgt waar je naar op zoek bent.

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor coaching? Klik hier om vragen te stellen en telefonisch kennis te maken. Ik begeleid managers, ondernemers, leidinggevende en professionals die vastlopen in hun carrière en het nemen van leiderschap. De oorzaken kunnen verschillend zijn, maar ze zijn allemaal opzoek naar helderheid, richting en zelfvertrouwen. Zodat ze weer plezier en voldoening ervaren in hun leven en werk. Door middel van coaching help ik je het beste uit jezelf te halen en trouw te blijven aan jezelf.

Scroll naar boven