Ik wil de nummer 1 van mijn markt worden, jij ook?

myndz ondernemerscoach

Afgelopen week had ik een coachsessie met mijn eigen business coach Tineke Zwart. En altijd als ik weer vertrek bij mijn coach, denk ik: ‘heb ik dat nu echt gezegd😱’.

Mijn coach weet mij altijd weer te prikkelen om het beste uit mezelf te halen en een connectie te maken met hetgeen ik in mijn hart voel.

Sommige mensen denken dat als je bedrijf eenmaal staat, dat het ook jaren mee kan. Maar niets is minder waar. Jij als persoon groeit en daardoor groeit jouw bedrijf ook met jou mee. Dat vind ik persoonlijk ook zo leuk aan het ondernemerschap. Het is altijd in ontwikkeling en je groeit altijd.

Afgelopen maanden voelde ik in mijn hart al dat ik graag een paar dingen in mijn bedrijf wil veranderen, waardoor er meer ruimte komt voor 1-op 1-coaching en langere samenwerkingen.

Tijdens de coachsessie met mijn coach hadden we het over wie nu de klant is waar mijn hart echt sneller van gaat kloppen. Waar krijg ik ontzettend veel energie van en wie bezorgt me een lach op mijn gezicht. Ik vind het altijd belangrijk dat je kiest voor een doelgroep waarvan je heel veel energie en plezier krijgt. Als ik namelijk klanten help waar ik geen energie van krijg, dan lig ik er snel vanaf. Dan voelt het ondernemerschap binnen de kortste keren als heel zwaar.

Ik zei tegen mijn coach: ‘nou gewoon de vrouw zoals ik’. Waarop mijn coach natuurlijk een beetje moest lachen. Want 9 van de 10 keer lijk je zelf heel erg op je ideale klant.

In mijn geval:

De vrouw die in het ondernemerschap staat als een winnaar.

Wie mij een beetje kent weet dat ik enorm houd van sport met een finish. De emotie op het gezicht van een sporter die over de finish komt vind ik echt magisch. Maar ik weet ook dat deze sportprestaties niet vanzelf komen, daar gaat veel voorbereiding aan vooraf. Sporters gaan erin met een winnaarsmentaliteit.

Die zijn eager, gedreven om te leren, stoppen hun tijd en energie erin, investeren in zichzelf, halen de beste coaches erbij die ze helpen meer uit zichzelf te halen en de beste in hun tak van sport te worden. Maar fixen ook hun shit, zijn kwetsbaar en weten dat hun mindset één van de belangrijkste tools is om persoonlijke overwinningen te behalen en deze om te zetten naar prestaties. En bovenal willen ze de nummer 1 van hun sport worden.

Ik lijk heel erg op deze sporters, want:

 • Ik wil de beste in mijn vak zijn en de nummer 1 van mijn markt zijn (yes there I said it).
 • Ik ben goed in mijn vak, heb messcherp wat mijn krachten en toegevoegde waarde zijn.
 • Ik ben eager, leergierig, gedreven en schroom niet om mijzelf te ontwikkelen.
 • Ik laat mijn vuurtje branden en ben bereid mijn tijd en energie erin te stoppen.
 • Ik ben net zo goed kwetsbaar, intuïtief en ben bereid om mentaal sterker te worden.
 • Ik investeer in coaching om de beste versie van mijzelf te worden.
 • Ik ben consequent en heb de discipline om mijn bedrijf te laten groeien.
 • Ik vind de stappen die ik moet zetten voor mijn bedrijfsgroei regelmatig doodeng maar ik neem ze toch en neem ook snel beslissingen. Ik voel intuïtief of ik iets moet doen en dan ga ik er ook 100% voor.

En dat zijn ook de coaches die ik het allerliefst help.

De vrouw die goed in haar vak is en al (levens)ervaring heeft opgedaan. Maar nu keihard voelt dat ze met haar bedrijf impact wilt maken voor anderen en daarin gewoon de nummer 1 wil zijn. Die een drive heeft, eager is, nieuwsgierig, leergierig en niet weg deinst voor groei en ontwikkeling. Die bereid is de tijd en inspanning erin te stoppen om haar bedrijf te laten groeien. Die inziet dat ze er alleen niet komt en het nodig heeft om een spiegel te krijgen en uitgedaagd te worden dat extra stapje te zetten. Die tegelijkertijd naast hard en gedisciplineerd ook zacht en kwetsbaar is. Die haar eigen shit fixt, haar angsten in de ogen kijkt en bereid is los te laten wat niet meer dient en een positieve mindset te ontwikkelen.

Kortom:

 • Je wilt de beste in je vak zijn en de nummer 1 in jouw markt;
 • Je wilt positie innemen en vol vertrouwen jouw unieke stemgeluid laten horen;
 • Je wilt een rolmodel voor anderen zijn, delen over je eigen obstakels en lessen;
 • Je wilt vanuit overvloed ondernemen en win-win situaties creëren;
 • Je investeert in jouw groei en ontwikkeling;
 • Je bent eager en bereid tijd en inspanning erin te stoppen;
 • Je staat met twee benen in het ondernemerschap en gaat all-in.

Als ik dit schrijf word ik dus zo mega excited 🤗

Jij stiekem ook? Stuur me even een mail, want dan moeten we echt even connecten met elkaar.

Als ik kijk naar mijzelf en de mensen die ik mocht coachen met deze mentaliteit, dan zijn dat allemaal mensen die behoefte hebben aan 1-op-1 coaching en graag intensief gecoacht willen worden. Die hebben geen zin in poespas en mensen in een groep die ze tegenhouden.

Een klein voorbeeld uit mijn ‘starters’ periode. Ik kreeg toen coaching van mijn eerste coach en ik zat in een clubje met nog 6 ondernemers. Mijn coach was kick-ass (zoals ze zichzelf noemt) en nam je in een razend tempo mee in de lesstof. Van die 6 ondernemers was ik absoluut de enige die er 100% voor ging. Ik was altijd stipt op tijd aanwezig, was voorbereid, stelde goede vragen, liet mijn werk nakijken voor feedback en maakte optimaal gebruik van mijn coachperiode. Na 3 maanden had ik een enorm grote ontwikkeling doorgemaakt.

Maar in die periode irriteerde ik mij ook dood aan mensen die bij les 4 nog steeds vragen stelde over les 1. Die alles moeilijk en zwaar vonden. Die 1001 excuusjes hadden om maar nog niet die enge actie uit te voeren. Mensen die eigenlijk hoopte dat alles vanzelf kwam aanwaaien en niet bereid waren om er tijd, aandacht en energie in te stoppen.

Misschien herken jij het wel dat jij in een groep altijd degene bent die het meest eager is. En een groep om je heen vaak als ballast ervaart. Dat je behoefte hebt om zonder ruis en in je eigen tempo te groeien en jezelf te ontwikkelen. Herkenbaar?

Ik voel heel sterk dat ik juist jou wil helpen en speciaal voor jou ga ik binnenkort 2 plekken beschikbaar stellen in mijn nieuwe 1-op-1 programma Business Leader Mentorship. We gaan 5 maanden intensief met elkaar samenwerken. Zonder ruis, in jouw eigen tempo.

In 5 maanden ga ik je helpen om de leider van jouw bedrijf te worden en dé leider van jouw markt. Hiermee gaan we aan de slag:

 • De go-to person van jouw markt worden. Ik help je jouw expertstatus te claimen, jouw unieke boodschap en geluid te laten horen.
 • We creëren een persoonlijk, mensgericht, simpel en kwalitatief hoogwaardig signature aanbod waarmee je verdient wat je waard bent.
 • Je onderneemt vanuit jouw ‘zone of genius’, je doet precies dat wat voldoening geeft, waar je vuur van brandt en zet jouw volledige potentieel aan krachten in.
 • Je transformeert tot de vrouw met een nieuwe mindset. Een mindset van een leider.
 • We nemen radicaal leiderschap op 3 niveaus: persoonlijk leiderschap, leiderschap richting je klanten en leiderschap over je bedrijf (en team).
 • We gaan je groei versnellen, een doorbraak in je omzet realiseren en de leukste klanten aantrekken als een magneet.

No bullshit, niet volgen maar leiden!

Ik ben voor deze 1-op-1 samenwerkingen echt selectief met wie ik wil samenwerken. Klopt bovenstaande met wie jij bent en wil jij all-in gaan, dan verwacht ik van jou een bericht.

Scroll naar boven