Help! Ik ga weer iets doen wat ik mega spannend vind, maar waarvan ik weet dat jij er heel veel aan zult hebben

Samen richting het ondernemerschap

Ik heb jullie al weleens verteld dat ik een business coach heb die mij heerlijk scherp houdt en mij af en toe een schop onder de kont geeft, zodat ik weer in een stroomversnelling kan groeien en door mijn angsten heen breek.

Nou, dat moment is weer eens aangebroken 😱

Om eerlijk te zijn poep ik nu weer in mijn broek van wat ze me heeft gevraagd te doen. Maar zoals mijn coach dan zegt; luier om en gaan!

Onlangs zei ze tegen me; “Mariëlla het is tijd om een Business challenge te geven, een aantal dagen keihard waarde leveren aan je klanten en ik denk dat je dit keer voor 500 inschrijvingen moet gaan”.

Watttttt? Zei ze nu een challenge en 500 deelnemers in 1 zin?

Gevalletje traumatische ervaring

Wow! Er kwam direct allemaal angst en onzekerheid bij me naar boven, want ik heb eerder geen goede ervaring gehad met het organiseren van een challenge. En, het idee dat ik er nu weer één ga organiseren, maakt we scared as f*ck. Ik was nog maar net begonnen met ondernemen en zag allemaal andere ondernemers succesvol challenges organiseren. Dus dacht ik; dat doe ik ook!

Dit monde alleen uit in een gevalletje traumatische ervaring.

Ik had nog niet veel ervaring met het geven van onder andere masterclasses, webinars en laat staan challenges. Maar ja, zoals ik alles deed in het begin van mijn ondernemerschap; ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan.

Het was toen ook midden augustus en de challenge bestond uit 3 dagen. Een paar dagen voor de challenge zag ik de temperatuur verwachtingen al omhoog schieten naar 30 graden celsius en hoger. Toen het eindelijk zover was en ik met volle energie mijn eerste challenge dag verzorgde, was er welgeteld 1 live kijker.

De hele sessie heb ik verknald omdat ik alleen maar bezig was om hopelijk die ene kijker enthousiast te houden en toen deze na 20 minuten ook afhaakte, zat ik voor mijn gevoel nog 40 minuten tegen een bakstenen muur te praten. De overige dagen waren ook niet veel beter. Waardoor ik onbewust geprogrammeerd heb dat challenges no go zones zijn.

Waarom ik nu weet dat deze challenge wel succesvol gaat zijn

Inmiddels kan ik vrij snel door angsten en blokkades breken en laat ik mij hier niet meer door tegenhouden. Na een paar dagen intern bakkeleien met mijzelf, kwam ik tot een paar belangrijke conclusies waarom ik juist nu wel een challenge ga houden en waarom ik nu ook weet dat deze challenge succesvol gaat zijn.

Les 1: Bad timing – verkeerde instrument op het verkeerde moment

Een belangrijke les die ik heb geleerd is dat je als startende ondernemer de juiste stappen achter elkaar moet zetten. Je bent als startende ondernemer geneigd om direct van alles te doen wat anderen meer gevorderde ondernemers ook doen, maar vaak zijn dit nu juist niet de stappen die effect hebben.

Ik verzorgde een challenge in het begin van mijn ondernemerschap, terwijl ik nog niet de volgers en geloofwaardigheid had opgebouwd om deze challenge ook succesvol te verzorgen. Ik zette dus eigenlijk een instrument in, die gewoonweg niet het juiste was op het punt waar ik stond in mijn onderneming.

Ik weet dus ook hoeveel frustratie en angst dat met zich meebrengt. Op het moment dat jij niet de juiste acties uitzet in je startende bedrijf zonder effect, ga je geloven dat het gewoonweg niet voor jou is weggelegd of dat mensen je niet waardevol vinden. Met alle gevolgen van dien.

De belangrijkste reden om nu een nieuwe challenge te verzorgen, is om jou nu precies te vertellen welke stappen je juist wel en juist niet moet nemen als startende ondernemer. Ik ga delen in welke fase van het ondernemerschap jij het beste dingen kunt gaan aanpakken, zodat jij al 2-0 voor staat op waar ik stond als startende ondernemer.

Les 2: Energetisch nog niet klaar zijn om klanten te kunnen ontvangen

Het geven van deze eerste challenge een paar jaar terug was zenuwslopend. Ik was op dat moment ontzettend onzeker en vroeg mijzelf vaak af of ik wel waardevol was. Bij het promoten van de challenges, bij het geven van de challenges, bij het doen van een aanbod na afloop, dacht ik alleen maar; er zal vast niemand zijn die dit interessant vindt of hier geld voor over heeft.

Ik straalde op geen enkele manier de juiste energie uit om klanten aan te kunnen trekken. Mensen pikken je energie ontzettend snel op. Ze hebben maar een paar seconden of minuten nodig om het al gevoeld te hebben. Ik was op dat moment gewoonweg niet in staat om het te brengen.

Het is mijn ervaring dat een goed lopend bedrijf opzetten voor 50% bestaat uit energetisch goed in je vel zitten en 50% strategische de juiste stappen maken. Als je strategisch de juiste stappen zet, maar er mentaal en emotioneel nog niet klaar voor bent, dan gaat het gewoonweg niet gebeuren voor je.

Voor mij reden om in mijn nieuwe challenge jou alles te leren wat ik heb gedaan om zowel mentaal als emotioneel klaar te zijn om een goede omzet te draaien.

Les 3: Geen idee wat ik aan het doen was

Eerlijk, in het begin van mijn onderneming deed ik gewoon maar wat. Ik had geen kaas gevreten van het ondernemerschap. Ik had mij ingeschreven bij de KvK, maar ik had geen idee wat ik moest doen om gefocust een bedrijf op te zetten. Ik had wel veel ideeën, waar ik dan vervolgens veel over nadacht. Maar dit leverde geen centen op.

Toen ik na 9 maanden ondernemen helemaal klaar was met mij afvragen of ik de volgende maand mijn vaste lasten kon betalen, besloot ik echt voor het ondernemerschap te gaan. Ik investeerde in een coach, zette het fundament van mijn bedrijf neer en ging eindelijk echt geld verdienen.

Als startende ondernemer had ik het ondernemerschap en wel of niet klanten hebben gezien als iets wat je overkomt. Ik zag in dat je alleen kan slagen als je echt kiest om ondernemer te zijn en niet langer blijft aanrommelen en overweegt terug te gaan naar het zogenaamde veilige nest van een vaste baan.

Je inschrijven bij de KvK en een mooie website neerzetten, maakt je nog geen goede ondernemer. Het vraagt dat je niet alleen goed bent in je vak, maar ook een goede ondernemer wordt. Ik zie te veel startende ondernemers alleen aanrommelen en daarom wil ik in deze nieuwe challenge jou laten zien wat je te leren hebt om een goede ondernemer te zijn. Ik ga je meenemen in de belangrijkste strategische stappen, zodat je een vliegende start maakt.

Wil jij nog meer leren van mijn belangrijkste lessen en fouten als startende ondernemer?

Doe dan mee met de 3-daagse challenge ‘Bouw een succesvol bedrijf’. In 3 dagen help ik je een vliegende start te maken met jouw startende onderneming, zodat je vol vertrouwen en zonder geldzorgen gaat ondernemen.

Ik ben echt mega excited om deze challenge aan jullie te mogen geven.

Voor wie is deze challenge?

Je bent startende ondernemer of je hebt recent besloten om de overstap naar het ondernemerschap te maken. Je hebt hartstikke veel ideeën voor je bedrijf en je voelt aan alles dat je meer vrijheid, plezier en voldoening wilt in het ondernemerschap. Je wilt impact en verschil maken voor anderen als kennisondernemer of dienstverlenend expert, bijvoorbeeld als coach, fotograaf, voeding expert, branding expert, interieurstyliste of trainer.

Alleen je merkt nu dat je geen idee hebt hoe je eigenlijk je bedrijf moet opzetten. Je raakt totaal overweldigd door alle opties, mogelijkheden en tips over het ondernemerschap. Je voelt je onzeker of je wel voldoende geld kan verdienen met je bedrijf, je rommelt wat aan en je denkt vooral veel na over je bedrijf.

Je hebt geen idee waar je moet beginnen. Dan is deze challenge voor jou!

Ik geloof dat iedereen het kan! Ondernemen hoeft niet moeilijk of lastig te zijn, je moet alleen even weten wat je moet doen en hoe je het moet doen. In deze 3-daagse challenge ga ik je helpen een vliegende start te maken met het opzetten van jouw bedrijf, zodat je vol vertrouwen en zonder geldzorgen kunt gaan ondernemen.

Wat gaan we tijdens de challenge doen?

Tijdens de 3-daagse challenge – Bouw een succesvol bedrijf krijg je antwoord op deze vragen:

  • Welke strategische stappen je dient te nemen als startende ondernemer om te zorgen voor een vliegende start;
  • De belangrijkste elementen om een succesvol bedrijf op te zetten;
  • Hoe je vanuit vertrouwen gaat ondernemen en jouw plek in de markt durft te claimen;
  • De 3 meest gemaakte fouten van startende ondernemers, waardoor meer dan 90% na een jaar alweer stopt; ​
  • Hoe je richting en focus krijgt en een bedrijf bouwt waar je allereerst voldoening uit haalt en vervolgens een goede omzet mee draait;
  • Hoe je op een prettige manier in contact kan komen met jouw klanten en ze kan overtuigen van hun waarde.

De volledige challenge is doordrenkt met praktische voorbeelden en verhalen van het opzetten van mijn eigen bedrijf. Ik sta op het punt waar jij graag wilt zijn en neem je mee in alle stappen die ik heb genomen om een succesvol bedrijf op te zetten.

Hoe werkt deze 3-daagse challenge precies?

Gedurende 3 dagen gaan we samen een vliegende start maken met het opzetten van jouw bedrijf. Je krijgt toegang tot 3 masterclasses over een bepaald thema. Een masterclass duurt 1 uur. Je ontvangt elke dag een opdracht.

Denk je nu; deze challenge is helemaal voor mij? Tof! Je kunt je hier voor 35 euro aanmelden voor de challenge.

Scroll naar boven