De gedachte dat je alleen geld kan verdienen als je hard werkt, vind ik echt nonsens. Ik geloof dat als je werkelijk impact maakt er zoveel mogelijkheden zijn om geld te verdienen met wat je leuk vindt. Ik leg je uit hoe je het verschil maakt en welke elementen nodig zijn om dat te bereiken.

Kan je wel geld verdienen met wat je echt leuk vindt?

Ik heb het geluk dat ik dagelijks prachtige getalenteerde vrouwen mag zien stralen wanneer zij met een fantastisch idee komen hoe zij hun talenten en gedrevenheid kunnen inzetten. Ik zie dat zij werkelijk vleugels krijgen van hun inzichten en dat hun vuurtje weer gaat branden. Maar vervolgens krijg ik van diezelfde vrouwen de vraag, ‘kan ik dan hier echt geld mee verdienen?’ Het is bijna een verbaasde reactie. Mag het werkelijk zo zijn dat ik vanuit plezier, mensen mag helpen met wat ik het allerleukste vind? En mag ik daar dan ook nog geld mee gaan verdienen?

Om geld te verdienen moet je hard werken

Regelmatig zie ik dat we leven met de overtuiging dat je alleen geld kan verdienen als je hard werkt. En dat hard werken ook niet betekent dat dit leuk hoeft te zijn. Ik hoor dan vaak de uitspraak, ‘er moet toch brood op de plank’. Vaker gaat het niet om letterlijk brood kunnen eten, maar de gehele levensstijl willen behouden die je nu hebt. We willen vasthouden aan alle gemakken die we ervaren. En denken dat als je werk doet dat je echt leuk vindt, dit allemaal op het spel staat. Mijn ervaring is dat werken om ‘brood op de plank’ te houden je enorm ongelukkig maakt. Werken vanuit de gedachte dat er te weinig geld is, geeft je op geen enkele manier motivatie.

Geld verdienen omdat jij het verschil maakt

Ik geloof erin dat als je werk doet dat je voldoening en plezier geeft je niets kunt verliezen. Ik denk zelfs dat je meer kunt verdienen en dat je er ook nog eens een rijker mens van wordt. Er is namelijk een groot verschil tussen werken om geld te verdienen en werken om impact en het verschil in de levens van anderen te maken. Want als je jouw talenten en gedrevenheid inzet om dit verschil te maken, dan zijn mensen bereid hiervoor te betalen. Jij zorgt ervoor dat hun levens leuker, mooier, gemakkelijker of zinvoller wordt. Ik zie het als win-win. Jij doet iets waarin je van toegevoegde waarde bent en kunt groeien. De ander ontvangt iets wat waardevol is en van betekenis is voor hun leven. Dat maakt voor mij dat ik mij een rijk mens voel!

Komt het dan allemaal vanzelf?

Dat betekent niet dat als jij een idee hebt hoe je het verschil maakt in de levens van anderen dat geld vanzelf komt aanwaaien. Het vraagt jouw inzet! Ik deel 3 belangrijke elementen die jou helpen om daadwerkelijk geld te verdienen met datgene waar je hart ligt:

#1 Heb complete focus

Toen ik precies wist voor wie ik het verschil wilde maken en op welke manier ik het verschil wilde maken was dat nog het enige wat ik ademde. Ik zag superscherp wat mij te doen stond en gaf mijzelf uitdagende doelen die mij zouden helpen om in beweging te komen en blijven. Het betekende ook dat ik ervoor koos om niet alle ideeën tot uitvoering te brengen. Wat ik veel zie is dat we dan zoveel ideeën hebben dat onze focus heel versnipperd raakt. Of dat we zien dat we onze talenten ook voor verschillende groepen mensen kunnen inzetten. Kies gericht voor wie je het allerliefst het verschil wilt maken en focus je daar compleet op. De uitspraak ‘als je er voor iedereen bent, ben je er tegelijkertijd voor niemand’, heeft mij heel erg geholpen om gericht te kiezen. Je kunt namelijk niet iedereen tegelijkertijd raken met je talenten.

#2 No holding back, wees zichtbaar

Geld verdienen met wat je leuk vindt, vraagt dat jij zichtbaar bent bij de mensen die jij wilt raken. Laat van jezelf horen, deel je mening, visie en gedachten met de juiste mensen. Je weet hoe groot verschil het voor diegene kan maken, dan wil je ook dat zij alles van jou en jouw ideeën weten. Door te focussen weet je voor wie je het allerliefst het verschil wilt maken. Je kunt dan ook volledig in de huid kruipen van de mensen die je wilt raken. Praat tegen ze in de woorden die zij ook zouden gebruiken en stem je boodschap precies af op wat zij nodig hebben. Wees zichtbaar voor de juiste mensen en pak kansen aan die jou helpen om meer te laten zien van waarin jij waardevol bent.

#3 Werk consequent

Focus, wees zichtbaar en repeat! Consequent zijn in wat je doet en voor wie je het doet is erg belangrijk. Mensen hebben het nodig om herhaaldelijk van jou te horen dat jij de allerbeste bent. En dat jij ideeën hebt die het verschil maken. Als jij dan continu afwijkt van je mening, visie en boodschap dan kunnen ze het niet volgen en haken ze af. Onlangs had een klant van mij een prachtige missie neergezet voor zichzelf. Zij wilde binnen haar huidige baan een project opzetten wat een groot verschil zou maken in de kwaliteit van leren onder studenten waarmee zij werkte. Ze had complete focus en besloot ook direct zichtbaar te zijn bij de juiste belanghebbenden. De eerste keer dat ze haar boodschap deelde kwam het niet aan en bereikte ze nog niet veel. Maar door zich consequent te richten op haar missie en haar boodschap te blijven delen, weet ik dat zij haar waanzinnige ideeën tot uitvoering mag brengen.

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor coaching? Klik hier om vragen te stellen en telefonisch kennis te maken. Ik begeleid managers, ondernemers, leidinggevende en professionals die vastlopen in hun carrière en het nemen van leiderschap. De oorzaken kunnen verschillend zijn, maar ze zijn allemaal opzoek naar helderheid, richting en zelfvertrouwen. Zodat ze weer plezier en voldoening ervaren in hun leven en werk. Door middel van coaching help ik je het beste uit jezelf te halen en trouw te blijven aan jezelf.

Scroll naar boven