Geen voldoening meer uit je werk halen is als werken met de handrem erop

afterlight

Stel je voor, je zit in de auto en je bent klaar om weg te rijden. Maar bij het wegrijden merk je dat dit niet gaat. Je merkt dat je te veel gas moet geven, maar uiteindelijk gebeurt er helemaal niets. Tot je denkt, ohh de handrem, natuurlijk, stom van mij! Geen voldoening meer uit je werk halen, is als werken met de handrem erop.

Wat nou als je deze situatie ervaart in je carrière. Je werkt hard, behaalt mooie prestaties, je leidinggevende is tevreden, je hebt fantastische collega’s en je zet elke dag je schouders eronder om het beste uit jezelf te halen. Maar ondertussen voel je dat energie verloren gaat, dat je doodop thuiskomt, dat je je af en toe verveelt of irriteert, dat je op vrije dagen eigenlijk geen zin hebt om iets leuks te doen. Stiekem kijk je al een tijd als een berg op tegen je werk. Voel je de handrem vastzitten? 

Haal jij alles uit jezelf of werk je met de handrem erop?

Herken je het dat je al een tijd geen voldoening meer uit je werk haalt? Je zet continu weer je schouders eronder om er wat van te maken, maar je denkt keer op keer weer is dit het nu? Ondertussen blijf je jezelf pushen en neem je je verantwoordelijkheid om het beste uit jezelf te halen, maar je voelt dat de handrem erop zit. Werken met de handrem erop kost je enorm veel energie. En net als met een auto, uiteindelijk gaat het kapot.

Hoelang sta jij jezelf nog toe dat de handrem erop blijft?

Hoe lang ga jij nog tolereren van jezelf dat je futloos thuiskomt, dat je geen energie hebt om in het weekend iets leuks te doen, je geen leuke partner/moeder/vriendin bent en niet al je talenten benut die je hebt? Het is niet nodig om je vaker geremd te voelen dan je lief is. Je omgeving ziet niet (meer) de fantastische leuke en ambitieuze vrouw die je bent. En dat vind ik eeuwig zonde! Jezelf telkens meer opzij zetten en energie verloren laten gaan zorgt ervoor dat je telkens meer afdwaalt van de unieke persoon die je bent. Dat is wat geen voldoening meer uit je werk halen met je doet.

Release the break

Net als in je auto, kom je ergens tot de realisatie dat de rem erop zit. Wellicht is deze realisatie gekomen na het lezen van het eerste deel van deze blog. Waar het in je auto een vrij simpele handeling lijkt, weet je nu niet goed wat je moet doen om jezelf weer aan het rijden te krijgen. Een eerste stap om je remmen weer wat meer los te laten is dingen doen die jouw energie geven. Dit klinkt simpel en wellicht te makkelijk. Maar dit is waar plezier uit voortkomt. En vaak is het eerst nodig om weer leuke en plezierige dingen in je privétijd te doen, voor je voldoende energie hebt om ook weer op het werk het beste uit jezelf te halen.

Ben jij het waard om je volledige potentieel te benutten?

Waar ik met deze blog naar toe wil, is dat we geremd raken als je langere tijd werk doet waar je geen energie meer uit haalt. Je staat jezelf in feite toe dat je jezelf niet hoeft uit te dagen, voldoening geeft, jezelf ontwikkelt of je volledige capaciteiten benut. Je kunt het vaak maanden volhouden, want het is kinderlijk eenvoudig om onder je capaciteiten te werken. Door jezelf dit toe te staan, zeg je in feite tegen jezelf dat je het niet waard bent om je volledige potentieel te benutten. Je zet in op zekerheid. Je zet jezelf vast en met elke dag dat je hiermee akkoord gaat zal de energie afnemen.

Zet de sterkste kanten van jezelf in

Het is zo ontzettend belangrijk om trouw aan jezelf te blijven en jezelf toe te staan om werk te doen waar je het beste uit jezelf haalt. Geen voldoening meer uit je werk halen kost enorm veel energie. Als je werkgeluk wilt ervaren, zal je de sterkste kanten van jezelf moeten inzetten. Ik weet zeker dat je ergens kriebels voelt en een brandend verlangen hebt om meer uit jezelf te halen. Volg dit enthousiasme, ik weet dat het je op het spoor zal zetten om jezelf weer te ontplooien en je ambities waar te maken.

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor coaching? Klik hier om vragen te stellen en telefonisch kennis te maken. Ik begeleid managers, ondernemers, leidinggevende en professionals die vastlopen in hun carrière en het nemen van leiderschap. De oorzaken kunnen verschillend zijn, maar ze zijn allemaal opzoek naar helderheid, richting en zelfvertrouwen. Zodat ze weer plezier en voldoening ervaren in hun leven en werk. Door middel van coaching help ik je het beste uit jezelf te halen en trouw te blijven aan jezelf.

Scroll naar boven