Geef jij het beste van jezelf? Je potentieel benutten!

AfterlightImage

Te makkelijk werk maakt ons hartstikke inactief en daarmee verdwijnt het vuur om het beste uit jezelf te halen. Wil jij meer uit jezelf halen? Je potentieel benutten met mijn 3 tips.

Lekker comfortabel op je plek?

Echt ik vind het schokkend om te horen hoeveel vrouwen stiekem hun potentieel niet benutten. Deze talentvolle vrouwen zijn vaak na hun studie in een functie gerold en voeren deze functie al geruime tijd uit. Ze hebben zich in die jaren enorm ontwikkeld en eigenlijk is het werk al een tijd veel te gemakkelijk voor ze geworden. Tegelijkertijd is het wel comfortabel. Ze kunnen het werk goed aan, beginnen gezien te worden als expert in hun rol en blijven zo uit de weg van waar het echt gebeurt en misschien wel spannend wordt. Herken je dat? Dat het werk je al een tijd veel te makkelijk afgaat?

Je enthousiasme verdwijnt

Je denkt dat is makkelijk, het gaat goed. Maar na verloop van tijd heeft het een tegenovergesteld effect. Je wordt hartstikke inactief! Je enthousiasme voor het werk gaat met de dag achteruit en je voelt niet meer de brandstof om een stapje harder te lopen en het beste uit jezelf te halen. Je gevoel van eigenwaarde krijgt een flinke deuk. Dit is niet raar. Je bent inmiddels ontwikkeld, alleen kies je ervoor om jouw potentieel niet optimaal te gebruiken. Je bent in feite stil gaan staan, terwijl jouw ontwikkeling al een flinke stap heeft genomen. Wat je wilt is in beweging komen, weer energie voelen en zin krijgen in het werk.

Geef jij het beste van jezelf?

De vraag is of jij het beste geeft van jezelf op dit moment? Gebruik jij je volledige capaciteit? Of weet je stiekem dat je meer kunt dan dat je nu doet? Voel je aan alles dat er meer uit jezelf te halen is, maar ben je inmiddels zo comfortabel geraakt dat je niet goed weet wat je dan wilt en hoe je dit dan moet aanpakken? Ik voel je. Als je echt eerlijk bent dan weet je dat het tijd is om het beste van jezelf te laten zien.

Ik geef je 3 tips die je helpen om de beste versie van jezelf te zijn:

Tip 1: Leer jezelf kennen

Om je potentieel te benutten moet je jezelf ook kennen en weten wat je echt wilt. Om koers te bepalen moet je dus tot de kern komen bij jezelf. Wat is je kijk op dingen, welke missie heb je, welke natuurlijke talenten heb je, waar krijg je energie van en wat drijft je. Dit vraagt dat je eens een stapje terugneemt en op afstandje naar jezelf kijkt. Als je helderheid hebt over wat je echt wilt en hoe jij jouw talenten en gedrevenheid daarbij kunt inzetten, dan weet je ook wat je potentieel is.

Tip 2: Potentieel benutten

Jouw potentieel benutten gaat vooral om omarmen wie je bent, wat je kunt en wat je wilt bijdragen. Het werk wordt dan namelijk zinvol voor je ofwel geeft je betekenis, zeker als het ook iets bijdraagt aan een ander. Dat je echt een verschil kunt maken. En dat doen we dus niet door in onze veilige comfortabele positie te blijven, maar door jezelf te laten zien in alle geuren en kleuren.

Tip 3: Is de omgeving waarin je werkt nog supportive

Soms willen we graag iets bereiken, maar is de omgeving waarin je werkt ofwel je netwerk niet meer ondersteunend. Jij bent in ontwikkeling, maar ook de omgeving waarin je je begeeft of de mensen waarmee je omgaat. De vraag is kan jij je potentie in de omgeving waarin je bent laten groeien en benutten? Soms is het goed om te constateren dat het tijd is om verder te gaan en niet langer te vechten om de ‘roedel’ bij elkaar te houden. Blijven zorgt ervoor dat jij verder af komt te staan van waar je eigenlijk naar toe wilt. Ga na onder welke omstandigheden jij wilt werken ofwel welke mensen jouw supporten om het beste uit jezelf te halen.

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor coaching? Klik hier om vragen te stellen en telefonisch kennis te maken. Ik begeleid managers, ondernemers, leidinggevende en professionals die vastlopen in hun carrière en het nemen van leiderschap. De oorzaken kunnen verschillend zijn, maar ze zijn allemaal opzoek naar helderheid, richting en zelfvertrouwen. Zodat ze weer plezier en voldoening ervaren in hun leven en werk. Door middel van coaching help ik je het beste uit jezelf te halen en trouw te blijven aan jezelf.

Scroll naar boven