Focus hebben op wat je wilt in je leven

werkgeluk

Afgelopen weken sprak ik met diverse mensen over het ondernemerschap, de mooie kanten en ook over de uitdagingen. Tijdens één van deze gesprekken vroeg iemand mij, zou je opnieuw willen solliciteren voor een functie bij een werkgever. Ik antwoorde heel resoluut NEE. Mijn motivatie om mijn eigen bedrijf verder op te bouwen is erg groot. Hoe laat je angsten niet jouw dromen beïnvloeden? Je leest in deze blog, focus hebben op wat je wilt in je leven.

De grootste uitdaging ben ik zelf

Het najagen van mijn dromen en doelen brengt mooie momenten maar ook uitdagingen met zich mee en de grootste uitdaging ben ik zelf. Ik kan mijzelf af en toe behoorlijk in de weg zitten met allerlei gedachten. Bijvoorbeeld of mensen wel op mij zitten te wachten. Het ondernemerschap daagt mij enorm uit, het brengt mij tot grote hoogtes en tegelijk kan het mij volledig benauwen. Inmiddels weet ik dat ik mij door deze gevoelens niet hoef te laten beïnvloeden. Het komt en gaat weer. Gedachten zullen er altijd zijn, zowel positieve als negatieve gedachten.

Besluit ‘Ik kies voor mijzelf’

Het belangrijkste is dat ik een besluit heb genomen om de uitdaging met mijzelf volledig aan te gaan. Ondanks momenten van angst kies ik ervoor om mijn hart te volgen. Want ik weet dat toegeven aan angstige momenten mij niet verder helpt en mij uiteindelijk ongelukkig maakt. Jezelf zijn betekent dat je vertrouwt op je authentieke kracht en voluit gaat stralen bij alles wat je doet. Wie wil dat nou niet? Het besluit om voor mijzelf te kiezen is daarom ook een belangrijke en motiverende kracht.

Omarm verandering

Verandering in ons leven is er voortdurend en ertegen vechten is vrijwel zinloos. Toch als je een gemiddelde groep vraagt of zij het leuk vinden om te veranderen dan krijg je misschien bij twee mensen de vingers omhoog. De rest denkt “liever niet”. Als je een droom hebt, wil je in feite iets veranderen. Je wilt van A naar B komen en dus zal je verandering in je leven moeten omarmen om je dromen te verwezenlijken. We zijn geneigd om naar de negatieve kant van een verandering te kijken of te focussen op wat we niet meer willen in ons leven, maar als je je perspectief verandert dan gebeurt er al een hele hoop. Vanuit een ander perspectief is er opeens beweging en kan je de focus meer verleggen naar wat je meer wilt in je leven.

Gaat jouw aandacht naar de juiste dingen?

Een uitspraak die ik al vaker deed, ‘wat je aandacht geeft groeit’. Het brein heeft een belangrijke invloed op onze gedachten en functioneren. Focus jij je op wat je niet wilt in je leven of waar je juist meer van wilt? Het is een belangrijke vraag, want het effect van beide geeft een gigantisch verschil. Door je energie in de juiste dingen te stoppen en je hierop te focussen zullen dingen zich ook in de juiste richting bewegen. Praat tegen jezelf alsof je het al bereikt hebt, omring je met mensen die je inspireren en energie geven en geef voorrang aan je persoonlijke ontwikkeling.

Welke eerste stap ga jij zetten richting jouw dromen?

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor coaching? Klik hier om vragen te stellen en telefonisch kennis te maken. Ik begeleid managers, ondernemers, leidinggevende en professionals die vastlopen in hun carrière en het nemen van leiderschap. De oorzaken kunnen verschillend zijn, maar ze zijn allemaal opzoek naar helderheid, richting en zelfvertrouwen. Zodat ze weer plezier en voldoening ervaren in hun leven en werk. Door middel van coaching help ik je het beste uit jezelf te halen en trouw te blijven aan jezelf.

Scroll naar boven