Floreren in je werk, 5 redenen waarom 2019 jouw jaar is!

AfterlightImage

Is het nu jouw tijd om eindelijk te gaan doen wat je echt wilt? Om je talenten en gedrevenheid optimaal in te zetten en te gaan floreren in je werk? Dag energievretende baan, hallo ambitieuze vouw met een missie!

Hoe zie ik het nu echt voor mij?

Het einde van het jaar nadert en dit is hoogstwaarschijnlijk ook voor jou een moment waarop je nadenkt over hoe het nieuwe jaar ervoor jou uitgaat zien. En vaak moet je dan concluderen dat het toch echt eens anders moet. Dat het nu tijd is om werk te maken van wat al een tijd in je aan het broeden is. Dat kan van alles zijn, maar vaak zie ik dat dit werkgerelateerd is. Dat je al een lange tijd aanvoelt dat het werk wat je nu doet het eigenlijk al een tijd niet meer voor je is. Dat je er geen energie meer uithaalt en dat het je geen voldoening meer geeft. Zelfs de positieve beoordeling die je hebt gekregen doet je niet veel meer, laat staan dat je zin hebt om er het aankomende jaar mee aan de slag te gaan.

Je voelt het, nu is het jouw tijd om te floreren in je werk

Je voelt het! Het zit al een tijdje in jou te broeden. Elke keer als je eraan denkt dan voel je een positieve energie naar bovenkomen. Er dient zich nu een moment aan om echt te gaan doen wat je blij maakt. Jouw talenten en bevlogenheid zo inzetten dat je er echt plezier uithaalt en van toegevoegde waarde kan zijn. Echt te gaan stralen, jouw vuur te laten branden en te gaan floreren. Het liefst zeg je vandaag die energievretende baan nog op. Je hebt lang genoeg gepiekerd. Nu is het jouw tijd! Tegelijkertijd besef je je heel goed dat als je verandering aanbrengt er gewoon veel voor je gaat veranderen. Je vraagt je misschien zelfs af of dit nu wel echt het goede moment is. Ben je er wel echt klaar voor?

Ik geef je 5 redenen waarom het nu echt jouw tijd is om te gaan stralen en jouw vuur optimaal te laten branden:

Waarom het nu jouw tijd is!

#1 Je weet het, er is geen weg meer terug

Nu je zo duidelijk voelt dat het tijd is om een stap te maken is er eigenlijk geen weg meer terug. Je weet dat dit is wat je te doen staat. Ja het is reuze spannend en eigenlijk weet je nog niet goed hoe je het allemaal gaat aanpakken, maar je weet dat je nu alleen nog maar kan kiezen voor jezelf. Je kan het gevoel niet langer meer negeren, anders zeg je keihard ‘nee, je bent het niet waard’ tegen jezelf. En dat is geen optie voor je. Echt, je bent het waard om te doen wat je blij maakt.

#2 Je hebt een missie, deze verdient het om gezien te worden

Afgelopen jaren heb je je ingezet voor de missie van een ander. Dit was goed, je hebt er veel van geleerd. Nu weet je dat je een andere missie hebt om te gaan rocken! Echt van betekenis zijn voor anderen. Je wilt jouw creativiteit en ambities niet langer verstoppen. Je wilt het met iedereen die het maar wilt horen delen wat jij te bieden hebt. Je weet dat het je heel veel voldoening gaat geven als je hier echt mee aan de slag gaat. En niet alleen jij haalt er voldoening uit, maar je weet ook dat je oprecht mensen kunt helpen. Jouw missie verdient het om te stralen.

#3 Je wilt ontwikkeling en groei, jouw talenten en gedrevenheid optimaal inzetten

Het is duidelijk in deze situatie ben je uitgegroeid. Er is voor jou niets meer te leren en het werk daagt je ook niet meer uit om je potentieel volledig te benutten. De huidige situatie maakt je misschien zelfs wel een beetje lui. Dit herken je niet van jezelf! Jij was altijd die vrouw vol ambitie die er echt voorgaat. Je weet dat je meer in jouw mars hebt en dat je jouw talenten optimaler kan inzetten om het beste uit jezelf te halen. Je hebt de behoefte om weer te groeien, jezelf uit te dagen en te ontwikkelen. Dit kan alleen als je in beweging komt.

#4 Jouw gedrevenheid wil uitbreken

Je maakt je al een tijdje ergens druk om, misschien zelfs wel boos om. Je ziet dat het anders kan en moet. Daar wil je je voor inzetten. Als je er met mensen over praat, merk je dat je er telkens enthousiaster van wordt en dat je gedrevenheid naar voren komt. Je hebt kennis, ervaring, een mening, een visie. Je gedrevenheid wil uitbreken. Je wilt aan iedereen laten zien en horen hoe jij het ziet. Jezelf niet langer verstoppen en klein houden, maar echt gaan staan voor wat je motiveert.

#5 In beweging en actie in de taxi!

Je bent het gepieker en je afwachtende houding zat. Je weet dat het tijd is om in beweging te komen. Je wilt de regie terug over jouw carrière en vol gas en met 100% focus aan de slag. Het nieuwe jaar geeft je altijd volop nieuwe energie om met nieuwe plannen en doelen te starten. Daarom is nu het uitgelezen moment voor jou om niet langer te wachten en in actie te komen. Go for it!

Scroll naar boven