Doing a happy dance, het is zomertijd!

Zomertijdcanva x

Dit weekend is de klok een uur vooruitgegaan. En hoe verschrikkelijk ik dit altijd vind, want uit mijn ritme, moe op verkeerde tijden en van slag, ik hou echt van de zomertijd. Het gevoel dat we weer richting de zomer gaan, lange avonden, gezelligheid en veel zon geven mij een boost.

Goodvibes, het is zomertijd

Die hele klokwijziging kan mij gestolen worden, maar dat we gewoon kunnen zeggen het is zomertijd. Heerlijk! Er gaan een hoop stemmen op van mensen om het wintertijd en zomertijd principe af te schaffen. Er zijn mensen die er echt hopeloos veel last van hebben. Ik zelf heb er ook wel even last van, maar na een paar dagen gaat dat wel weer over. Natuurlijk onder leiding van de goodvibes van zomertijd!!

Vier de lente!

Na een lange winter, kijk ik gewoon heel erg uit naar de lente. Alles is gelijk een tikje gezelliger, het gras is groen, knoppen komen uit, gezellige bollen in de plantsoenen. En niet te vergeten in de lente hebben we een hoop extra vrije dagen om ervan te genieten. Doing a happy dance!

Om jou net zo enthousiast te maken, 10 goede redenen om net zoals mij een happy dance te doen nu het zomertijd is:

  1. Nu is het moment om de grote voorjaarsschoonmaak te doen. Letterlijk in je huis alles fris en clean, maar ook in je hoofd. Laat alle stress van de afgelopen maanden los als je door de eerste zonnestralen loopt.
  2. Gebruik de energie om nieuwe projecten of plannen op te pakken. Deze energie boost geeft je de kans om alles vanuit een ander perspectief te bekijken, inspiratie op te doen en aan de slag te gaan.
  3. Ga naar buiten, ga wandelen en geniet van de natuur. De lente is bij uitstek de beste tijd om de natuur te zien veranderen en alles te zien bloeien en groeien. Daarbij helpt wandelen om je gedachten op een rij te zetten.
  4. Je kan weer buitensporten. Hoe fijn is het om niet meer opgesloten te zitten op de sportschool. Zelf loop ik graag hard en nu de eerste zonnestralen weer gaan schijnen en de temperatuur oploopt ga ik ook maar weer is mijn hardloopschoenen uit de kast halen. Tijdens het hardlopen maak je het fijne stofje endorfine en dopamine aan, waardoor die goodvibes lekker gaan stromen.
  5. In de winter voel ik mijzelf soms net een mol, je gaat weg als het donker is en komt thuis als het donker is en eigenlijk wil je gewoon vroeg naar bed. Nu de dagen weer langer worden, heb je heel veel extra tijd. Hoe fijn! Kan je eindelijk die lange lijst aan must do’s wegtikken of een hele stapel boeken lezen die op je liggen te wachten.
  6. De gedachte aan de zomer brengt bij mij echt wanderlust op gang. Nieuwe reisjes plannen, mooie steden bezoeken, eindeloze stranden en zonsondergangen. Alleen al het scrollen door de leukste reissites en blogs brengt al een lach op het gezicht.
  7. Niet alleen de vogels gaan fluiten, maar ook komen er weer happy summer grooves op de radio. Ja hoor ik zie je al swingen. Heb je mijn blog al gelezen over muziek en het brein? Muziek is goed voor je humeur en je gezondheid. Alle reden om de muziek iets harder te zetten of een leuk festival te bezoeken.
  8. Uit die winterjas, truien en lange broeken. Het gevoel van de eerste lentedag zonder jas. Als het weer even meezit kunnen we snel weer luchtige kleding aan in allerlei vrolijke kleuren. En daar fleurt het straatbeeld toch mooi van op.
  9. Zonlicht doet zulke fijne dingen voor je body and mind. Je maakt weer vitamine D aan. Gevoel futloos te zijn? Het verdwijnt als sneeuw voor de zon.
  10. Ja de lentekriebels, lente het seizoen van de liefde. Zou het dit jaar, misschien?!

Doe je al een happy dance?

Scroll naar boven